• You are currently viewing Pääsykokeita kohti

  Pääsykokeita kohti

  Yhteistyössä: Valmennuskeskus

  Pääsykokeita kohti

  Kuljen itse vääjäämättä pääsykokeita kohti, Valmennuskeskuksen kurssi apunani. Vähän jännittää ja hermostuttaa, vaikka toisaalta olo on varma. Monenlaisia tunteita tässä on käyty läpi. Kirjoittelinkin jo aiemmin keväällä omista valmentautumisajatuksistani.

  Nyt kun treenaaminen on vielä pidemmällä, halusin koostaa muutamia oivalluksia ja vinkkejä, jotka olen matkan varrella todennut itselleni toimiviksi.

  Pääsykoepäivään latautuu aivan mieletön määrä odotusta, painetta ja jopa pienoista pakokauhua. Huolellinen valmistautuminen on järkevää tietenkin tietojen ja taitojen kartuttamiseksi, mutta myös siksi ettei tärkeällä hetkellä mene lukkoon.

  1.Aikatauluta.

  Älä odota flow-tilaa, vaan aseta itsellesi aikataulut ja päämäärä. Viikkosuunnitelma on ehdottoman tärkeä, jotta harjoittelu etenee. Valmennuskeskuksen pääsykoevalmennuksen kanssa tämä sopii hyvin yhteen, koska kaikki materiaalit ovat käytössä 24/7. En ole riippuvainen kenenkään muun aikatauluista, ja se sopii hyvin.

  2.Ole järjestelmällinen.

  Suunnittele etukäteen, mitä opiskelet minäkin päivänä ja missä kaipaat eniten treeniä. Valmennuskeskuksella materiaalit on valmiiksi jaoteltu todella selkeästi erilaisiin osioihin, joka selkeyttää omaa suunnittelua.

  3.Älä unohda päätöksentekotaitoja.

  Näitä painotetaan ammattikorkeakouluopiskelussa todella paljon. Päätöksentekotaitojen arvioinnilla tarkastellaan opiskelijan kykyjä tehdä päätöksiä sekä tuottaa erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja. Moni aliarvioi tämän osion, itsellenikin tämä oli kenties haastavin. Valmennuskeskuksen päätöksentekotaitojen valmennuskokonaisuus on ollut kuitenkin valtavan mielenkiintoinen, jolloin näiden treenaaminen on ollut hyvin mielekästä.

  4.Muista tehdä harjoituskokeita.

  Valmennuskeskuksella on yhteensä kolme harjoituskoetta ennen virallista pääsykoepäivää, ja nämä todella kannattaa käyttää hyväksi. Todellisen koetilanteen treenaaminen on vähentänyt ainakin omaa pakokauhuani virallisen pääsykoepäivän suhteen. Valmennuskeskuksella materiaalit säilyvät myös myöhempää käyttöä varten, eli ei haittaa jos harjoituskoe ei natsaa omiin aikatauluihin.

  5.Muista lepopäivät!

  Vaikka intoa ja motivaatiota piisaa, kukaan ei jaksa huhkia loputtomasti. Valmennuskeskuksen mahdollisuus paikka- ja aikariippumattomaan opiskeluun loistaa tässäkin. Voi treenata missä vain, milloin vain.

  Enää parisen viikkoa aikaa pääsykokeisiin – joko ruudun toisella puolella jännitetään?

  Kommentit

  1. matchoffice

   Kiitos hyvin kirjoitetusta viestistä ja upeista vinkeistä!

  Vastaa