• You are currently viewing Kevät toi esiteinin takaisin perheen pariin!

  Kevät toi esiteinin takaisin perheen pariin!

  Kevät on tullut ilmeisesti iskenyt ihanaan esiteiniin voimalla ja tuonut hänet omasta luolastaan takasin perheen pariin. Tuntui nimittäin siltä, että useampi kuukausi meni niin että hän linnoittautui lähinnä omaan huoneeseensa. Syömään hänet sai suostuteltua sekä illalla hetkeksi jonkin yhteisen tekemisen pariin, joko katsomaan telkkarista Rillit huurussa- sarjaa, jota seuraamme koko perheen voimin tai pelaamaan muutaman erän Uunoa. Muuten vastaukset olivat lähinnä epämääräisiä murahduksia tai kipakka vastaus kysymykseen kuin kysymyksen: En!

  Auringon valon lisäntyminen ja valon vaikutus pitkään jatkuneen kotona olon jälkeen on merkittävä tekijä mielen hyvinvoinnille. Mielenihmeet.fi kirjoittaa aiheesta monelta kantilta.

  Takaisin perheen pariin

  Muutaman viikon nyt on ollut kuitenkin ihan eri ääni kellossa. Miko jää ruuan jälkeen kanssamme istuskelemaan ja juttelemaan päivän tapahtumista. Kertomaan asioita mitä on nähnyt tai kuullut eri tubettajien videoista. Minua yllättää joka kerta miten paljon hyödyllistä tietoa poika noista videoista saa. Hän oppii niin englantia kuin erilaisia tapoja tehdä asioita kuin vain sen mitä kotona opetetaan.

  Olemme myös pariin otteeseen käyty yhdessä metsässä kävelyllä ja kertaalleen läheisellä laavulla grillaamassa. Itseänikin toki miellyttää enemmän lämpimämmällä ilmalla viettää aikaa ulkona, kuin talvella pakkasessa värjötellä. Silti se, että hän lähtee mukaan, on aina iloinen yllätys.

  Erityisen aktiivinen viikko

  Tämä viikko on tuonut vielä lisäboostia hänen toimintaansa, ja hän on tullut auttamaan ruuanlaitossa oma-aloitteisesti. Tänään hän kuori yksin kaikki perunat perunamuusia varten ja siivosi vielä jälkensä ja kuoret bioastiaan. Tällaista aktiivisuutta en muista ihan viime vuosina nähneeni. On hän aina tykännyt ruuanlaitossa olla mukana, mutta nyt jostain on tullut paljon lisää rohkeutta myös terävien esineiden käsittelyyn.

  Joka perjantai meillä on siivouspäivä, jolloin hänen tulee laittaa omat tavarat paikalleen, katsoa oman huoneensa yleisilme kuntoon sekä imuroida. Normaalisti talven aikana tämä on ollut suunnilleen puolentoista tunnin väsytystaistelu, josta harvoin on kyynelittä selvitty. Tänään sanoin asiasta kerran ja odotin jotain tuon kaltaista tällekin päivälle. Hän meni huoneeseensa ja ovi napsahti tuttuun tapaan lukkoon saman tien. Jatkoin omia hommiani hetken, kunnes ovi aukeaa ja Miko tulee hakemaan imuria todeten, ettei muuta enää ole kuin imurointi.

  Vaikuttaako teillä lasten käytökseen se että kevät on tullut?

  Vastaa