• You are currently viewing Lapsen pyöräilyvarusteet, muista tärkeimmät

  Lapsen pyöräilyvarusteet, muista tärkeimmät

  Lapsen pyöräilyvarusteet. Kaupallinen yhteistyö: bikester.fi

  Pyöräilykausi on nyt avattu. On aika tarkistaa pyöräilyvarustusteet kuntoon ja hoitaa lapsille sopivan kokoiset pyörät sekä huoltaa ne kuntoon. Meillä ainakin pojat hujahtaa pituutta hurjasti yhdessä vuodessa ja pyörät pitää päivittää oikean kokoisiin lähes joka vuosi. Onneksi meillä voidaan kierrättää pyörät, koska perheessä on neljä poikaa.

  Meillä mies hoitaa yleensä nämä hommat, koska on huomattavasti kiinnostuneempi ja tietää enemmän aiheesta polkupyörät ja varusteet. Sama juttu teinin mopojuttujen kanssa. Vakkari kauppa mistä meille pyöräilyvarusteet tilataan on Bikester verkkokauppa, sillä sieltä löytyy oikeastaan ihan kaikki pyöräilyyn liittyen, niin lapsille kuin aikuiselle. Kivempi tilata yhdestä paikasta kaikki, eikä kasata monesta eri osoitteesta.

  Polkupyörän hankkiminen lapselle on aina hyvä sijoitus. Liikkuminen on helpompaa ja lapsi oppii samalla harjoittamaan tasapainoaan. Lasten polkupyöriksi lasketaan yleensä pyörät, jotka on tarkoitettu alle 8-vuotiaille. Sen jälkeen siirrytään nuorisopyöriin. Lastenpyörien kokotaulukko on seuraava:

  • 2,5-4-vuotiaalle sopii 12-tuumainen pyörä
  • 3,5-6-vuotiaalle sopii 16-tuumainen pyörä
  • 5-7-vuotiaalle sopii 18-tuumainen pyörä

  Lisää lasten pyörien kokoluokituksesta.

  Mitä kaikkea näin keväällä kannattaa sitten pyöräilyä ajatellen hankkia lapsille? Otin siitä selvää.

  pyöräilytarvikkeet netistä

   

  Lapsen pyöräilyvarusteet -muista nämä tärkeimmät

  Kypärään kohdistunut kolhu vähentää kypärän iskunvaimennuskykyä

  Kypärä on tietysti pakollinen ja tärkeä olla päässä. Sen lisäksi se voi olla tyylikäs juttu,varsinkin jos antaa lapsen itse valita minkälaisen kypärän päähänsä laittaa. Meillä Ollie valitsi Bikesteriltä Alpinan pyöräilykypärän, missä on hänen lempivärejään pinkkiä ja turkoosia.

  Kypärässä on oltava säätömahdollisuus, jolla hihnojen sopivaa kireyttä on mahdollista säätää ja ylläpitää. On hyvä lisä jos kypärän koko on myös säädettävissä, jolloin se on pitkäikäisempi ja istuu paremmin. Kypärän on hyvä olla kevyt, tuulettuva ja helppokäyttöinen. Kypärä ei saisi haitata käyttäjän kykyä kuulla liikenteen melua. (Lähde Liikenneturva)

  Tiesithän, että jokainen kypärään kohdistunut kolhu vähentää kypärän iskunvaimennuskykyä, vaikka ulospäin ei vikaa huomaisikaan. Lapselle kannattaa opettaa, että kypärää ei saa heittää lattialle tai muutenkaan kolhia.

  Valot ja heijastimet tuovat turvaa

  Lain mukaan polkupyöräilijän tulee käyttää pimeällä ja hämärällä valaisimia, sillä ne tuovat turvaa. Autojen on helpompi havaita pyöräilijä, jolla on valot edessä ja takana. Eteenpäin suunnatun pyöränlampun tulisi näyttää valkoista tai keltaista valoa, ja taaksepäin valon pitää olla punainen. Pyörän etuvalon tulee olla 30-130 cm korkeudella ja sen pitää olla kiinteä, vilkkuva valo ei siis riitä yksin, sitä voi kuitenkin käyttää kiinteän lisäksi. Myös kypärävalot ja otsalamput ovat sallittuja, mutta vain lisävaloina.

  Bikesteriltä löytyy laaja valikoima valoja pyöriin. Pyörän valaisimien lisäksi on hyvä huolehtia myös heijastimista, sillä nekin tuovat lisäturvaa ja ovat myös pakollisia pyöräillessä. Aikaisemmin polkupyörissä käytettiin pelkästään dynamolamppuja, mutta nyt ovat paristokäyttöiset ajovalot ja akkulamput vallanneet tilaa markkinoilla. Molemmissa on omat hyvät puolensa. Pojille hankimme Bikesterista pyörään kiinnitettävät ledivalot.

  pyöräilyvarusteet lapsille

  Kello tuo turvaa kaikille

  Yllättävän harva osaa käyttää pyörän soittokelloa oikein. Sen käyttö kannattaa opettaa lapselle pienestä pitäen. Liikenteessä on ehdottoman tärkeää näkyä ja kuulua, erityisesti kohdatessa muita tiellä liikkujia. Takaapäin lähestyttäessä on hyvä ilmoittaa ohitettavaa kohdetta soittamalla kelloa. Koirat ja pienet lapset saattavat hypätä yllättäen pyörän eteen ja kellon avulla saadaan vähennettyä tapaturmariskiä.

  Ollie valitsi Bikesteristä itselleen hauskan tipukellon, sitä on kiva soitella. Meillä on ollut pojilla kaikenlaista torvea ja värikästä kelloa, pääasia, että sitä on helppo käyttää oikeissa tilanteissa. Kellosta kantautuvan äänen tulee olla tarpeeksi kova, jotta se kuuluu muuallekin kuin soittajalle.

  pyörän soittokello

  Mitä muuta voi hankkia?

  Polkupyörään voi hankkia paljon muutakin kivaa varustetta, kuten korin tavaroille tai telineen juomapullolle. Bikesterin valikoimasta löytyy kaikki tarpeellisen ketjuöljystä ajotietokoneisiin sekä työkaluihin, pumppuihin ja lokasuojiin. Kaikki nämä tarvikkeet tekevät päivittäisesti pyöräilystä mukavampaa ja sujuvampaa.

  Meillä pyörälenkit on kesällä viikottaisia poikien kanssa. Pakataan eväät ja viltti matkaan ja pyöräillään keskustaan rannalle nauttimaan kesäpäivästä. Tai sitten lähdetään kuntoilmaan Tuusulanjärven ympäri oikein hikilenkki. Loistavaa kesäliikuntaa, kunhan. pyöräilyvarusteet on kunnossa.

  Nautinnollisia pyöräretkiä ja kesähetkiä kaikille!

  Vastaa