• You are currently viewing Aine missä poikani loistaa

  Aine missä poikani loistaa

  Kouluvuoden viimeiset viikot ovat ylpeyden aihe vanhemmille, kun koulusta tuodaan kotiin erilaisia vuoden aikana koulussa toteutettuja taideteoksia. Ja myös silloin kun viimeisenä päivänä kotiin tulee todistus. En odota todistuksen olevan täynnä kymppejä tai edes ysejä, vaan koen että tärkeämpää on lapsen kehittyminen omalla tasollaan. Esimerkiksi jos kouluun ja opiskeluun on panostettu lukuvuoden aikana enemmän toivon sen myös näkyvän numeroissa. Kokeisiin lukemisen harjoittelua on edessä vielä ensivuonnakin. Pientä hyvää alkua siihen saatiin jo tänä vuonna, mutta työsarkaa siinä on vielä ensivuodelle.

  Koulun lukukauden loppuminen ja kesäloman alkaminen on toki lapselle iso asia ja varsinkin lasten pitkät kesälomat vaikuttavat koko perheeseen. Monissa perheissä täytyy miettiä, miten hoidetaan kesä niin ettei pienet lapset joudu olemaan pitkiä päiviä keskenään kotona vanhempien tai vanhemman työpäivän aikana. Meidän pelastuksemme toiseen luokkaan saakka on ollut ensin päiväkoti ja koulun alettua kesäkerho. Kesäkerho on iltapäiväkerhon tyyppistä toimintaa, mutta kestää tarvittaessa aamusta iltapäivään.

  Luitko jo: Kevät toi esiteinin takaisin perheen pariin

  Ylpeyden aihe vanhemmille

  Jokaisella lapsella on varmasti jokin aine koulussa mikä kiinnostaa eniten ja minkä eteen lapsi on valmis enemmän tekemään töitä kuin muiden. Varsinkin näissä aineissa onnistuminen tuo itselleni iloa ja ylpeyttä. Toki myös muissa aineissa onnistuminen ja itsensä ylittäminen on ylpeyden aihe niin lapselle kuin vanhemmallekin.

  Poikani piirtää mielellään niin vapaa-aikana kuin koulussakin. Hän mielellään paneutuu piirtämiseen pitkäksikin aikaa, mikäli saa tehdä itselleen kiinnostavasta aiheesta kuvan. Erilaiset hirviöt ja taistelut ovat varsinkin mieleisiä aiheita. Kuvaamataidon tunnilla sekä valinnais-kuviksessa tehdään monilla erilaisilla tekniikoilla, mutta hänen mielestään mukavinta on tehdä lyijykynällä töitä. Omat piirustustaitoni eivät ole lähelläkään hänen tasoaan ja olen äärettömän iloinen, kun hänellä on tuollainen taiteellinen kiinnostuksen kohde.

  Luitko jo: Poikien ystävyys näkyy ja kuuluu

  Tällä lukukaudella he ovat tehneet useita töitä, jotka näin kouluvuoden päättyessä tuodaan kotiin ja pääsen itsekin ihastelemaan hänen aikaansaannoksiaan. Mielestäni on hienoa huomata miten hänen taitonsa karttuvat vuosi vuodelta. Muista kädentaidon töistä hän ei ole ollut ihan niin kiinnostunut, kuin kuvataiteesta. Tämän lukuvuoden aikana hän on kuitenkin tehnyt koulussa jo kaksi makrameetyötä. Toinen niistä kotiutui tänään ja yllätyin siitä miten suuren työn ovat tehneet. Solmut eivät ole olleet hänelle kovinkaan vahvaa tekemistä ja sitä suuremmalla syyllä olin iloisesti yllättynyt, kun hän sai työn valmiiksi.

  Piirtämisellä on paljon positiivista hyötyä lapselle sekä hänen kehitykselleen. Luovuuden ja mielikuvituksen kehittymisestä aina perheen yhdessäoloon saakka. Näistä ja muista hyödyistä on kirjoitettu useita artikkeleja sekä tutkimuksia. Askelterveyteen on listannut helppolukuisen ja kattavan kokonaisuuden näistä hyödyistä. Kannattaa käydä vilkaisemassa.

  Minkälaisissa fiiliksissä teillä vietetään kouluvuoden viimeiset viikot?

  Vastaa