• You are currently viewing Lelupyssy millä ei saa leikkiä sotaa -mikä järki?
  photo: Kolby Milton

  Lelupyssy millä ei saa leikkiä sotaa -mikä järki?

  Sotaleikit, ne oli lapsena mielettömän hauskoja. Minulla oli lelupyssy jos toinenkin. Leikkisotaa leikkiessä adrenaliini pumppasi ja leikin ilo oli huipussaan.

  Meillä on pojillakin aikamoinen repertuaari Nerf-pyssyjä ja ollaan koko perheenkin kesken joskus leikitty Nerf-sotaa, ihan huippu hauskaa, suosittelen muillekin. Meillä on pelattu esimerkiksi vanhemmat vastaan lapset. Pojat myös leikkivät Nerf-sotaa välillä kavereineen, välillä panoksilla ja välillä ilman.

  Ja mikä olisi kesällä siistimpää, kuin kunnon vesisota!

  Lelupyssy jolla ei saa sotia, on yhtä turha kuin barbi mitä ei saa pukea

  Eilen Poikien Äidit facebookissa oli keskustelua lelupyssyistä. Yllätyin, kun osa äideistä ilmaisi kannakseen, että lelupyssyllä ei saa osoittaa ketään ihmistä…koskaan.

  Eikös lelupyssy ilman sotaleikkejä ole vähän sama, kuin barbi mitä ei saisi pukea, tai leikkihella mitä ei saa auki tai pikkuauto millä ei pyöri renkaat? Koko lelun idea kai olisi ne sotaleikit? Toki lelupyssyillä voi ampua jotain taulua tai esinettä, mutta aika hauskat leikit jää kokematta, jos lelupyssyllä leikkimisen siihen jättää. Esimerkiksi vesipyssyn idea kun olisi kai kastella toinen.

  Lue myös: Kesälomarahat meni porealtaaseen. hups

  Sen toki ymmärrän, että ketään leikkiin kuulumatonta ei missään nimessä saa ampua. Nerf-pyssyillä leikkiessä on meillä ainakin sääntönä myös suojalasit ja naamaan ei ammuta.

  Sitten on niitä perheitä, joissa lelupyssyt on kokonaan kiellettyjä. Itse en ihan ymmärrä sitäkään, mutta siinä sentään on enemmän logiikkaa kuin siinä, että lelupyssyn saa, mutta sillä ei voi kunnolla leikkiä.

  Sotaleikit ei tee kenestäkään väkivaltaista

  Joitain ihmisiä ilmeisemmin pelottaa (pääasiassa naisia), että sotaleikkejä leikkivät lapset tulevat väkivaltaisiksi isona? Niin ei tietenkään asian laita ole. Ja toisaalta jos ajattelee sotaleikkien tekevän väkivaltaiseksi, niin silloin ei kai voisi myöskään antaa lapsensa pelata sota-aiheisia videopelejä tai päästää myöhemmin armeijaan? Armeija kun on yhtä isoa sotaleikkiä.

  pyssyleikki
  Onhan tauluunkin kiva ampua, mutta ei se leikki kauaa jaksa kiinnostaa.

  En löytänyt nopealla etsinnällä yhtäkään ammattilaisen mielipidettä tai kirjoitusta, joka olisi puoltanut ajatusta, että pyssyleikit ei ole hyväksi lapselle. Lastenpsykiatrit, perheterapeutit ja muut ammattilaiset olivat yksimielisesti sitä mieltä, että pyssyleikit ovat lapsille enemmänkin jännittäviä roolileikkejä ja jopa osa pojan kehittyvää identiteettiä.

  Lue myös: Nerf-panokset hyötykäyttöön ÄIDILLE

  Kuten kirjoitin, niin olen itse leikkinut sotaleikkejä, inkkaria ja länkkäriä ja vaikka mitä. En tiedä ehkä väkivallattomampaa ihmistä kuin minä olen. En tekisi pahaa kärpäsellekään, enkä teekään. Hyttysetkin kannan ulos, en liiskaa. Ei ole sotaleikit meidän pojillakaan mitään väkivaltaista käytöstä aiheuttanut. Kovin ovat kilttejä.

  Jokainen perhe toki toimii omalla tavallaan, mutta pyytäisin arvon äitejä miettimään hetken, että miltä tuntuisi omistaa hieno dildo, millä saisit rapsutella vain jalkapohjiasi?

  Kommentit

  1. Mamma

   Ai juma mä repesin tolle dildolle 😀 😀 😀 aamuhahvit lens

   1. Jonna

    🙂

  Vastaa