• Meillä pyöräillään

  Tai siis vanhemmat pyöräilee, lapsi on kyydissä nätisti. Nyt kun täällä kerran on kesä, niin me pyöräillään!

  Ei rakkautta ensisilmäyksellä

  Kokeiltiin ekaa kertaa toukokuussa (Jasun ollessa 1v3kk) pyöräilyä ja Jasua lastenistuimeen. Ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä se. Kauhea huuto kun laittoi kypärän ja sitten vasta huuto tulikin, kun pisti istuimeen ja vyöt kiinni.

  Määhän en näistä lasten pyöränistuimista tiedä mitään ja luulinkin, että mulla on väärän mallinen pyörä, eikä ostettu istuin siihen sovi. Onneksi facebookissa oli pyöräily-ryhmä josta kysyin apua kuvan kanssa, että millainen istuin tähän mun pyörään sitten sopisi? Ja kävikin ilmi, että istuin sopii ja sen kuuluukin jäädä ilmaan ritsin yläpuolelta. Ei tullut mieleenkään ettei istuimen tarvi olla ritsissä kiinni! Aina oppii uutta. Ajattelin jotenkin automaattisesti, että sen täytyy olla ritsissä kiinni. Mutta tän istuimen saisi myös täysin ritsittömään pyörään, kätevää.

  Pyöräillään

  Täähän on kivaa! Ja raskasta

  Alkushokista päästyä Jasu nautti samantien menosta! Mukava tuulenvire käy ja saa katsella maisemia kun äiti tekee kaiken työn. Ja kyllä muuten tuntuu 10 kilon lisä paino pyöräillessä, toki voi olla että kunto tässä päässyt ajan saatossa rupistimaan, tiedä sitä. Mutta kyllä äiti puuskuttaa kun on pikku mies kyydissä ja sotketaan ylämäkeä.

  Pyöräillään
  Nyt olisi seuraavana ostoslistalla äidille kypärä, ja asap.

  Muistan äitini kertoneen, että kuinka aikanaan olen ollut pyörässä istuimen kyydissä, ja olen leikkinyt hiiri leikkiä sormillani hänen selkään. Saa nähdä mitä Jasu vielä tulee keksimään ajan kuluksi, jos pyöräillään liian hiljaa eikä maisemat tuppaa vaihtua.

  Viihdykettä takapenkille

  Aina välillä kuuluu komennus takapenkiltä jos ajetaan leikkikentän tai voikukkien ohi! Täytyis päästä hiekkakakkuja tekeen tai voikukkia kerään. Välillä täytyy muutama kukka antaa pojalle käteen, ja taas matka jatkuu. Niitä pidetään kirjaimellisesti kuin kukkaa kämmenellä, ja ihan koko matkan.

  Vähän ehti voikukat nuukahtua 10 kilometrin lenkillä. Mutta käsissä pysyi koko matkan!

  Nyt ollaankin käyty pienempää ja lyhyempää lenkkiä useampana päivänä. Ja on kyllä kivaa!

  Pyöräilläänkö teillä taaperon kanssa? Vai osaako teillä jo lapsi mennä itse pyörällä?

  Vastaa