• You are currently viewing Meillä parasta just nyt!

  Meillä parasta just nyt!

  Tuli se kesä ja ainakin toistaiseksi näyttää siltä, että se tuli myös jäädäkseen. Toki juhannukseen on muutama viikko, eiköhän silloin lämpötila putoa jo 10 asteeseen. Mutta nyt ulkona ollaan niin paljon kuin mahdollista, ja nautitaan keleistä: aivan parasta!

  Meillä asuu vesipeto

  Meidän pojasta on kuoriutunut vesipeto, ja aivan parasta just nyt pikku herran mielestä: vesi!! Ajattelin ensin, että mitenköhän tän ikäistä (1v4kk) saa vielä järviveteen, kun on tottunut uimaan kylpylässä ja kotona oman kylvyn lämpimään veteen. Pohdin, että ehkä loppukesästä saattaisi saada vähän varpaita kastamaan kun vedet kunnolla lämpiää.

  Vaan eipä se ollut moksiskaan! Kuinka hienoa oli istua rantavedessä ja lapata vettä ja hiekkaa vuoronperään lapiolla ämpäriin. Ei ollut kylmästä tietoakaan. Samalla saa ihmetellä vettä ja ympärillä olevia ihmisiä.

  Parasta

  Käytiin yhtenä iltana miehen ja Jasun kanssa iltauinnilla pikaisesti kuuman päivän jälkeen. Ja jestas että herra suuttu, kun ruvettiin pukemaan vaatteita eikä veteen päässytkään enää! Ei sopinut hälle tällainen nopea iltapulahdus. Jos kerran rannalle tullaan, niin sit siä myös ollaan!

  Parasta

  Mulle on tupannut tulla päänvaivaa, että miten pukea lasta rannalle. Varsinkin nyt kun on ollut pelkkiä aurinkoisia päiviä, eikä pilvistä ole tietoakaan.

  Itse vedessä ja auringossa ollaan tosi vähän aikaa, muuten varjossa nurmikolla. Kuinka saisi suojattua auringolta, eikä liian kuumakaan saisi tulla. Ja vielä kun herra ei ole mikään hattu-fani, on välillä pukeutumis asiat vähän haastavia.
  Pistettiin sitten veteen uikkareiden päälle tpaita ja lätsä onneksi pysyi päässä. Käsivarsiin lasten aurinkorasvaa.

  Nyt tuli ostettua pitkähihainen uv-paita seuraavia rantsu reissuja varten.

  Kaverit mukaan

  Huomaa, että Jasu alkaa nauttia kavereiden seurasta. Tykkää touhuta toisten lasten kanssa ja seurata niiden tekemisiä. Onneksi lähipiirissä onkin samanikäisiä pikku termiittejä, joista Jasu saa seuraa. Vesileikit takapihalla pikku altaassa on parasta! Ja siinä samassa kastuu myös äidit.

  Hauska seurata poikien touhuja ja leikkejä. Mielenkiinnolla odotan, että säilyykö ystävyys vielä heidän kasvaessa.

  Mikä teidän lapsella on parasta kesässä? Mistä nautitaan eniten?

  Vastaa