• You are currently viewing Pojat kesälomalla, äiti ei. Siinä vasta pulma

  Pojat kesälomalla, äiti ei. Siinä vasta pulma

  Meillä on nyt pojat kesälomalla, mutta tilanteesta haastavan tekee sen, että äiti ei ole. Eikä ole muuten isäkään.

  Tässä kun neljä poikaa pyörii päivät pitkät jaloissa, on nälkäisiä ja ei ole tekemistä, ja samalla itse yrittää hoitaa koulut ja työt, niin se on kieltämättä aikamoinen yhtälö. Kaipaan jo nyt sitä kun talo oli aamupäivällä hiljainen ja kuulin omat ajatukseni.

  Lapset “omillaan”

  Tällainen lasten kesäloma vaatii vanhemmilta aika paljon rentoa asennetta. Moni äiti ja isä ei kestäisi sitä ajatusta, että lapset viihdyttää lähinnä itse itseään ja toinen toistaan. Osalle vanhemmista on sietämätöntä antaa lapselle valmisruokaa tai käskeä ulkoilemaan keskenään. Meillä se on kuitenkin nyt pakko.

  Onneksi on kesä ja onneksi on isot lapset. Pojat osaa valmistaa itse jo ruokaa, ainoastaan keittiön siivous tuppaa jäämään minulle.

  Onneksi on kesä ja ulkonakin tekemistä. Pojat kyllä koittavat valua jatkuvasti sisälle pelikoneiden ääreen, mutta heitä pitää välillä hätistellä ulos tai leikkimään kun näyttää, että menee vain pelaamiseksi.

  Teini elää ihan omaa elämäänsä. Valvoo yöt ja nukkuu päivät. Kaippa sekin kesällä on ihan ok.

  Kauheasti ei nyt lomalla nipoteta, kunhan eivät koko päivää koneilla istu.

  Oon mä välillä ottanut oman koneen mukaan ja vienyt pojat maauimalaan tai rannalle, mutta eihän siinä samanlailla saa töitä tehtyä mitenkään.

  lasten kesäloma

  Ensi viikolla loma

  Mutta ensi viikolla on mullakin ihan oikea loma. Mä oon ajatellut, että vietetään ainakin Helsinki päivää poikien kanssa ja jos säät sen sallii, niin mennään juhannukseksi mökille.

  Sitä ennen kuitenkin on vielä poikien Äitien toisen Perhesuunnistuksen vuoro. Keskiviikkona on siis ilmainen Perhesuunnistus kaikille perheille ja kaveriporukoille Jyväskylässä. Tervetuloa mukaan.

  Me lähdetään Sariannan kanssa kohti Jyväskylää jo huomenna tiistaina, tullaan takas torstaina ja perjantaina teen vielä pitkän työpäivän, että saan kaikki valmiiksi ennen mun lomaa. Valitettavasti tänä kesänä sain raavittua kasaan vaan 2,5 lomaviikkoa, joista yhden pidän nyt kesäkuussa. Mutta parempi sekin kun ei mitään.

  Miten teillä muilla on järkätty lasten kesäloma jos ite teette töitä?

  Vastaa