• You are currently viewing Miten valmistautua raskauden yrittämiseen

  Miten valmistautua raskauden yrittämiseen

  Ensimmäinen kierto yrittämistä alkaa olla takana ja kohta joko alkaa kuukautiset tai saa tehdä raskaustestin. Olen miettinyt pystyykö yrittämiseen valmistautumaan, mutten edelleenkään ole ihan varma. Tekstin lopussa omaa pohdistaani, miten valmistautua. Vaikka olen jo ison pojan äiti on tämä kaikki uutta. Välillä tuntuu että olen täysin hukassa ja epävarma siitä onko järkevää hankkia lasta. Kuitenkin jostain tulee aina se varmuus siihen että olemme tehneet oikean päätöksen ja itseni tuntien tätä samaa pohdintaa tulee jatkumaan vielä pitkään.

  Vähän jännittää, että voisiko se näin nopeasti tärpätä! En kuitenkaan usko. Toivon kyllä, mutta onhan se nyt varmaan aika epätodennäköistä, että heti kun on mahdollisuus niin saisi pikkuinen alun. Varsinkin kun siihen otollisimpaan aikaan ei ollut seksiäkään kuin kerran. Ikänikin puolesta sellainen puolisen vuotta on varmaan aika odotettavissa oleva odotteluaika, ennen kuin kaksi viivaa saadaan testiin. Sekin on sellainen minkä vuoksi pyrin olemaan ajattelematta sitä vielä, koska todennäköisesti kuitenkin tovi menee, ennen kuin lapsi saa alkunsa. Ajattelen siis ainakin vielä, että teen testin vasta silloin kun kuukautiset on muutaman päivän myöhässä.

  Yritän aktiivisesti olla sen ihmeemmin ajattelematta koko raskaus haavetta. Pelkään että kuukautisten alkaminen olisi liian iso pudotus joka kerta ennen raskautta, joten koen paremmaksi jättää koko ajattelu tietyllä tapaa syrjään. Ei se silti tarkoita, että onnistuisin olemaan ajattelematta asiaa. Tavallaan haluaisin sukeltaa suoraan syvään päätyyn ja heittäytyä yrittämiseen ovulaatiotestein ja tietyllä tapaa suunnitelluin yhdynnöin, mutten koe sitä (ainakaan vielä) itselle luontevaksi tavaksi. Olen kyllä seurannut kuukautisia ja tiedän suunnilleen, koska otollinen aika hedelmöittymiselle olisi. Se saa riittää tässä kohtaa. Toki ajatuksena jo se, että jos raskautta joudutaan odottelemaan kuukausia, niin haluan varmistaa, ettei jää siitä kiinni, ettei oikeat päivät ole varmassa tiedossa.

  Luitko jo: Vauva saa tulla

  Pystyykö yrittämiseen valmistautumaan?

  Mutta olisihan se aika hienoa, jos heti ensimmäisestä kierrosta tärppäisi. Mikon sain aikanaan ihan ilman yrittämistä ja jotenkin tälläinen suunniteltu raskaus on heitellyt ajatuksia aika rajusti. Tietyllä tapaa tuntuisi varmaan helpoimmalta oman mielenrauhan kannalta raskautua nopeasti, mutta ymmärrän kyllä, ettei se ole minun valittavissa. Koen puhumisen ja rehellisesti omien tunteiden jakamisen olevan ainoa keino miten pystyn valmistautumaan tähän aikaan ennen plussaa. Puhuminen auttaa myös siinä, että meillä molemmilla aikuisilla on käsitys toisen toiveista ja peloista. Niiden esiintuominen auttaa tukemaan toista silloinkin kun kaikki ei mene putkeen. Aika kuitenkin näyttää onko pelot turhia.

  Raskaustesti meillä on sentään jo hommattuna odottamassa. En kyllä tiennyt sitäkään, että niitä on vaikka millaisia erilaisia. On liuskaa ja digiä, montaa eri merkkiä kumpaakin. Ostettiin ihan sellainen tavallinen liuskatesti. Jollain keskustelualueella oli kirjoittelua, että testejä on tehty ensimmäisten viikkojen aikana useampia. Tällainen vaihtoehto ei ollut tullut edes mieleen aiemmin. Montako testiä te olette tehneet raskautta kohden? Ja mitä mieltä olette, pystyykö yrittämiseen valmistautumaan?

  Luitko jo: Pelko yllätti heti alkuun

  Vastaa