• You are currently viewing Raskausvatsan kommentointi- ok vai ei ok?

  Raskausvatsan kommentointi- ok vai ei ok?

  Moni on puhunut kokeneensa raskaana ollessa julkista arvostelua ja kosketusta. Raskausvatsan kommentointi koetaan olevan jotenkin ok. Kommentoidaan raskaana olevan ulkonäköä, vatsan kokoa ja kosketetaan. Osaa se haittaa, osaa ei.

  Muuttunut ulkonäkö

  Mulle raskaus ei ollut mitenkään ihanaa aikaa. Hormonit heittelivät todella pahasti, ja välillä mietinkin että onkohan mulla joku raskausajan masennus. Oli mukana onneksi parempiakin päiviä. Muuttunut ulkonäkö ja kertyneet kilot ahdistivat, vaikka nyt jälkeenpäin ajattelee että niillä ei ole mitään väliä! Mutta silloin siinä hetkessä se ahdisti ja lujaa.

  Raskausvatsan kommentointi

  Nyt jo naurattaakin kaikki ne kilot ja kuvat missä näkyy monta leukaa. Onneksi loppu raskaudesta osasin ottaa rennommin, ja nautin niistä pitsoista ja suklaista joita söin! Kerran kiloja tuli tasaiseen tahtiin vaikka söi terveellisesti, niin nyt olisi hyvä syy herkutella kunnolla.

  En kertonut raskaudesta kuin lähipiirille. Töissä tietysti pomolle, ja lähimmille työkavereille. Loput sitten saivat arvata ja kuulla kun vatsa oli jo liian iso peittämiseen, tai kun olin jäänyt äitiyslomalle.  Pelkäsin koko raskauden keskenmenoa, enkä halunnut siksi asiasta kertoa. En olisi jaksanut kuulla kysymyksiä kuinka raskaus etenee tms.

  Raskausvatsan kommentointi

  Mutta itse raskausvatsan kommentointiin. Kun pääkoppa oli pelosta ja hormoneista sekasin ja valmiiksi ahdisti kuinka iso on, ei halunnut kuulla kuinka iso vatsa jo onkin! Ja kun selvisi että saamme pojan, jotkut kommentoivat että ”ihan selvä tyttövatsa, kun leviää sivuille.”
  No tämähän oli kommentti jonka varmasti halusin kuulla! Leviän tasasesti joka suuntaan kuin pullataikina. Ja joka viikko päiviteltiin, että oletpa taas kasvanut, ja että turha enää yrittää peittää, on se sen verran iso jo että näkyy. Aivan.

  Raskausvatsan kommentointi

  Lähipiirin kommentointi ok

  Lähipiiriltä hyväksyin kyllä vatsan kommentoinnit ja koskettelut. Niin kuin normaalistikin voisi mun paras ystävä tai äiti sanoa jotain ulkonäöstä tai koskettaa, mutta eihän sitä ulkopuoliset tee ilman raskautta niin miksi raskaana olisi eri asia?
  Mun mielestäni mun vartalo on edelleen mun, vaikka raskaana olinkin. Onneksi näin jälkikäteen ei ollut sen vakavammasta asiasta kyse, enkä enää ole asiasta loukkaantunut.
  Mutta kyllä sitä voi naisella olla pää kovilla, kun vartalo muuttuu yhtäkkiä todella paljon, ja siinä on itselläkin sulateltavaa, ei välttämättä halua kuulla kaikilta puoli tutuilta kuinka leviät tasaisesti joka suuntaan.

  Vastaa