• Ensimmäinen raskasustesti tehty!

  OMG! Poika varmaan toteaisi, että äiti sä oot nolo, ei kukaan sano OMG. Mut ai kauheeta! PLUSSA! Tarvitseeko sitä sen erikoisemmin selitellä tai vihjailla tai kierrellä? En olisi uskonut, että ensimmäisestä kierrosta vois tärpätä. Varsinkaan pitkänkestoisen hormonaalisen ehkäisyn jälkeen! Oon ihan ihmeissäni. Eilen siis tein raskaustestin ja aluksi ei tapahtunut mitään ja sitten kun tapahtui niin suoraan suht selkeät kaksi viivaa. Omaan silmään toi toinen on aika haalea, mutta sen verran selkeä kuitenkin, että uskon raskauden alkaneen.

  Ajatus raskaustestin tekemiseen tuli siitä, että meinasin merkkailla veden juontimääriä. Olen siis merkannut samaan sovellukseen juodun veden määrää, sekä seurannut kiertoa ja heti tuli näytölle ilmoitus kuukautiset olevan kolme päivää jo myöhässä! Ajattelin että se nyt on vaan sekaisin, kun kierukka vasta otettiin pois ja kroppa palautuu luonnollisempaan rytmiin.

  Pikkuhiljaa päivän aikana kuitenkin tuli sellainen olo, että voisihan sen nyt varmuuden vuoksi tarkistaa, ettei jatkuvasti mieti vaan sitä että onko kuukautiset vaan siirtymässä vai joko ne jäivät pois.

  Luitko jo: Miten valmistautua raskauden yrittämiseen

  Miten varmistaa raskauden alkaminen muuten kuin kotitestillä?

  Soitin kuitenkin neuvolaan ja pyysin varmistuksen verikokeella. Hoksasin tuollaista pyytää, kun silloin ensimmäistä lastani odottavana hoitaja ei uskonut, että kotitesti voisi näyttää oikein niin alkuvaiheessa ja passitti verikokeelle. Silloin olin kyllä itse tietoinen, ettei raskaus ole niin alussa kuin mitä kuukautisista laskien näyttäisi vaan ainakin neljä viikkoa pidemmällä. Tai sitten tuo tällä hetkellä 11-vuotias poika on saanut alkunsa ilman hedelmöitystä.

  Luitko jo: Äiti, älä unihda itseäsi!

  Sain nyt laboratorioajan varattua parin päivän päähän ja vaikka itse olen vähän epäileväinen, onko tämä totta ollenkaan, niin hoitaja ehdotti jo ensimmäistä neuvolakäyntiä ja se on jo kolmen viikon päästä! Verikokeesta mittaan HCG-hormonia, jota muodostuu raskauden aikana. Pääsääntöisesti varikoetta käytetään silloin kun on terveydellisesti tärkeää havaita raskaus todella aikaisin. Meillä ei tällaista terveydellistä puolta ole, mutta hoitaja teki kuitenkin lähetteen.

  Toinen keino varmistua, että raskaus on alkanut ja sikiö on oikeassa paikassa, on varhaisraskauden ultraäänitutkimus. Näitä tehdään yksityisellä puolella ja varsinkin silloin, jos äidillä on ollut kohdun ulkopuolinen raskaus aiemmin tai kierto on ollut todella epäsäännöllinen. Varhaisultrassa nähdään sikiön sijainnin lisäksi, kuinka kauan raskaus on kestänyt ja onko sikiöitä useampi. Varhaisultran hinnat vaihtelevat rajusti alueen mukaan reilusta kuudestakymmenestä eurosta useampaan sataseen.

  Luitko jo: Pelko yllätti heti alkuun

  Mitä nyt sitten?

  Nyt joudutaan vielä jännittämään tuota varmistusta ja sen jälkeen, että kaikki sujuu hyvin. Olemme jo vähän mietitty miten kertoa läheisille, mutta ne suunnitelmat on aika hatarat vielä toistaiseksi. Luultavasti kerromme jokaiselle erikseen ja jotenkin niin, että juuri kyseiseen henkilöön liittyvä asia yhdistetään kertomiseen. Meidän molempien vanhemmat ovat eronneet niin siksikin tämä jokaiselle erikseen tyyli tuntuu oikealta, vaikka hyvin tulevatkin kaikki keskenään toimeen.

  Olen kovasti koittanut tunnustella omaa oloani, ja tuntemuksia siitä onko jo jotain mielihaluja tai muuten jokin muuttunut. En edes ennen plussaa tajunnut, ettei kahvi enää maistu. Ennen meni helposti pannullinen päivässää ja nyt ehkä 1–2 kuppia. Ja samoin kuin viime raskaudessa, suklaa ei houkuttele lainkaan. Mitään muita oireita kuten pahoinvointia ei ainakaan vielä ole tullut.

  Mistä sinulle on tullut olo että pitäisi tehdä tai koska olet tehnyt raskaustestin?

  Kommentit

  1. Emmi

   Kyllä meillä se oli koira joka yritti kertoa raskaudesta jo ennen plussaa. Halusin uskoa sitä mutta en uskaltanut. Varovasti vihjailin miehelle että kylläpä on koira alkanut viihtyä lähellä ja tarkkailee minua koko ajan, katsoo viisailla silmillään kovin tietävästi. Koira tuntui rauhoittuvan vasta kun huomasi että olen rauhallinen ja tiedän jo itse missä mennään.

  2. Peppa

   Minä sain 29 vuotiaana esikoiseni (11/19 syntynyt poika) joka on todellinen ihmelapsi. Mulle oli jo 20 vuotiaana sanottu ettei mulle lapsia tule, jos raskaaksi tulen niin heti alussa menee kesken. Kapseli oli sit ollu jo yliaikaa ku menin sitä pois ottamaan ja mietittiin miehen kanssa että en laita uutta, eihän sitä koskaan tiedä. Viikko kapselin poistosta oon tullut sitten raskaaksi. Olin myös varautunut että jos ihme tapahtuu ja raskaudun niin siihen menee jotain puolen vuoden ja vuoden väliltä. Myöhemmin lääkäri selitti että hormonaalisen ehkäisyn lopetuksen jälkeen on ”helppoa” tulla raskaaksi heti alussa ja sen jälkeen voikin mennä taas jopa vuosi. Testin älysin tehdä vasta myöhemmillä viikoilla (rv8), en odotellut kuukautisia enkä osannut ajatellakaan raskautta. Tein testin siis siinä vaiheessa kun oksentelin jo päivittäin eikä oikein mikään tuntunut pysyvän sisällä. Nyt on vähän jännät paikat kun epäilen että mahdollisesti toinen ilmoittelee tulostaan mutta en oo uskaltautunut vielä testiä tekemään…

  3. Virve

   Sen lisäksi että menkat oli pari viikkoa myöhässä (mikä ei välttämättä ollut silloin niin ihmeellistä) niin tuli tällaisia oireita: alavatsan nipistelyä, rintojen arkuutta, jos join vettä niin se maistui metallilta ja sitten rohtui huulet. Koska oli jo aikalailla luovuttanut ja ajattelin ettei minusta äitiä tule niin kun sitten netistä luin että moisia oireita on ollut alkurakaudessa niin olihan se sitten pakko testi käydä ostamassa. Ja tehdä kahtena päivänä peräkkäin kun ekaa ei meinannut uskoa 😀

  Vastaa