• You are currently viewing Kotimaanmatkailun TOP5 uniikkia majoituskohdetta sinulle ja perheellesi!

  Kotimaanmatkailun TOP5 uniikkia majoituskohdetta sinulle ja perheellesi!

  Kaupallinen yhteistyö: Villa Ora´s, Sallan yksityismökit, Wilderness Hotel, Harriniva Hotels & Safaris, De Gamlas Hem

  Toivoisitko lepoa, omaa aikaa tai aktiivilomaa koko perheelle Suomessa? Kaipaisitko inspiraatiota uusille kohteille? Tässä kotimaanmatkailun TOP5 uniikkia majoituskohdetta sinulle ja perheellesi!

  Kaksi naista, jotka aina reissun tullen suuntaavat ulkomaille, lähtivätkin  kiertämään Suomea ja palasivat reissusta takaisin sydämet myytyinä upeille kotimaanmatkailun kohteille – näin meille kävi. Tämä oli reissu, jonka majoituskohteiksi valikoidut, toinen toisistaan hyvinkin erilaiset kohteet tarjoavat jokaiselle jotakin.

  VILLA ORA’S – KOLI

  Matkamme alkoi Kolilta upeasta Villa Oraksesta, joka on vanha hirsikoulu, josta on remontoitu ja uudistettu kaunis majatalo. Kohde tarjoaa idyllisen ympäristön ja huikeat mahdollisuudet muun muassa vaeltamiseen Kolin sykähdyttäviin maisemiin. Tiesitkö, että Koli on Suomen kansallismaisema? Eikä turhaan!

  Villa Orakseen saapuminen tuntui, kuin olisi tullut tuttua perhettä moikkaamaan – niin lämpimästi meidät otettiin vastaan. Majatalon yksi arvoista on yhteisöllisyys ja se näkyy muun muassa yhteisinä isoina tiloina, joita jokainen saa vapaasti käyttää.

  Pihasta löytyvän puusaunan tarjoilemien lempeiden löylyjen jälkeen uni maistui kauniisti sisustetussa aitassa, jossa maijoittujat oli huomioitu muun muassa sängyn ylle asennetun hyttysverkon suojauksella. Aamulla oli ihana herätä lintujen viserrykseen!

  Kauniiden huoneiden ja mukavien omistajien lisäksi mieleenpainuva kokemus oli Villa Oraksen Muutoksenmetsäpolku, jossa vaihtuvina teemoina tällä kertaa oli kiitollisuus. Tämän ohjatun aktiviteetin kautta majatalo haluaa tarjota vierailleen mahdollisuuden akkujen lataamiseen ja kiireen pysäyttämiseen luonnon helmassa.

  Polku lähtee Villa Oraksesta ja reitti upeiden maisemien läpi kuljetaan oppaan ohjauksessa kera erilaisten mindfullness harjoitusten. Perillä meitä odotti laavu, jonne oli katettu valmiiksi omistajan itse aamulla leipoma tuore leipä sekä oman maan yrteistä keitetty tee. Muutoksenmetsäpolulle oli tullut osallistujia eri kaupungeista. Voit siis osallistua aktiviteettiin, vaikka et jäisikään majoittautumaan.

  Villa Ora’s on oikea paikka, mikäli kohteelta hakee mahdollisuutta rauhoittumiselle ja omalle ajalle. Kohde jäi mieleen ystävällisistä ja vieraanvaraisista isäntäväestä sekä läheltä löytyvän Kolin kansallispuiston maisemista.

  Tutustu kohteeseen lisää: https://www.facebook.com/VillaOras/ tai Instagram VillaOras

  SALLAN YKSITYISMÖKIT – SALLA

  Kolilta jatkoimme matkaa kohti Pohjoista ja viihtyisän välipysäkin meille tarjosi Sallan yksityismökit lappilaisen tunnelman kera, tuntureiden ympäröimänä. Matkalla kohteeseen jäimme myrskyn silmään ja taisimme saada yllätykseksi myös yhdet kaatosateen vedet matkailuautoksi valikoituneen avomersun sisään ennen kuin katto nopeudeltaan ennätti sulkeutua..

  Sallatunturin yksityismökit vuokraavat yksityisiä mökkejä Sallatunturin ympäristössä. Mökki oli hyvin varusteltu ja erityisen vaikutuksen meihin teki sen aidot ja upeat hirsiseinät! Myrskyn vuoksi lämpötila ulkona laski, mutta mökistä löytyvä takka varmisti hyvän tunnelman luomisen. Illan vietimme tehden hyvää ruokaa ja saunoen. Takapihalta löytyvältä puuterassilta oli ilo katsella tunturimaisemaa, joka löytyi lähempää kuin osasi odottaakaan.

  Sallatunturin yksityismökit tarjoaa hienon mahdollisuuden omalle tai perheen yhteiselle ajalle, kiireettömyydelle, omille aikatauluille sekä erilaisille retkille ja aktiviteeteille Sallan rikkaassa ja kauniissa ympäristössä.

  Tutustu kohteeseen lisää täältä!

   

  WILDERNESS HOTEL – INARI

  Sallasta saavuimme tämän matkamme pohjoisimpaan kohteeseen, Inariin. Jo pelkästään matkan maisemat olivat henkeä salpaavat upeine järvimaisemineen. Perillä meitä odotti hyvin lappilaistyylinen, näyttävä hotelli, jonka asiakaspalvelu oli ensiluokkaista.

  Tavarat purettuamme suuntasimme suoraan illalliselle rantaravintolaan, josta oli suorat näkymät Inarijärvelle. Ruoka oli niin hyvää, että seuraavanakin iltana oli saatava samat annokset pitkän kaavan ruokailun mukaan. Tarjoilijoiden työvaatetus mukaili saamelaisten perinneasuja ja tämä lisäsi entisestään lappilaistunnelmaa.

  Illallisen jälkeen suuntasimme rantasaunaan. Odotimme pääsevämme aivan tavalliseen puusaunaan, mutta yllätykseksemme vastassa olikin ainutlaatuinen lasisauna, josta näkymät avautuivat suoraan Inarijärvelle. Jokaisen majoittujan on mahdollista varata sauna yksityiseen käyttöön itselleen ja perheelleen.

  Wilderness Hotel Inari jää mieleen erityisesti sen laadukkuudesta, kauniista huoneista, erinomaisesta ruoasta ja pienistä, tarkoin valituista yksityiskohdista, joiden kautta halutaan lisätä majoittujan viihtyvyyttä. Hotelli järjestää ohjattuja retkiä lähiympäristöön läpi vuoden. Mikä parempi keino lähteä tutustumaan tähän Suomen suurimpaan kuntaan, kuin esimerkiksi varaamalla fatbiket itselleen ja matkakumppaneilleen. Loistava kohde niin omalle ajalle ja rentoutumiselle, kuin myös perheen kanssa vietettävälle laatuajalle!

  Wilderness Hotel Inarissa on mahdollista majoittautua niin tunnelmallisessa ja isommalle perheelle sopivassa kelomökissä, kauniissa hotellihuoneessa kuin myös esimerkiksi mieleenpainuvassa revontulimökissä, jossa lasikatto avaa näkymät taivaalle.

  Tutustu kohteeseen lisää täältä!

   

  HARRINIVA HOTELS & SAFARIS – MUONIO

  Inarista suuntasimme kohti Muoniota ja juhannukseksi saavuimme Harrinivaan, Jeris hotelliin. Koko reissumme ajan olimme odottaneet aktiviteetteja, joita tiesimme Harrinivan meille tarjoavan ja loppujenlopuksi emme malttaneetkaan jatkaa matkaa suunnitellun aikataulun mukaisesti, vaan jäimme vielä yhdeksi yöksi lisää.

  Jos matkalta haluaa helppoutta, rentoutumista ja aktiviteetteja yhdestä paikkaa, on Harriniva siihen oikea kohde. Hotelli tarjoaa kauniit huoneet, hyvän aamupalan, maistuvan ruoan ja liudan erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia!

  Saapumisemme iltana täydellisen rentoutumisen ja rauhoittumisen meille mahdollisti Arctic Sauna World, jossa pääsimme todella kokemaan saunan aidon ja alkuperäisen merkityksen. Arctic Sauna World on pysäyttävä kokemus, joka tarjoaa neljä erilaista ja uniikkia löylyä tuntureiden välissä, Jerisjärven rannalla. Saunamaailmaan kannattaa varata aikaa, sillä siellä voi helposti vierähtää useampi tunti kokiessa eri saunoja ja käydessä kuumien löylyjen välissä virkistäytymässä järvessä. Tämä on mielestäni kohde, jossa jokaisen saunan ystävän tulisi päästä käymään!

  Harriniva hotellin tarjoamista aktiviteeteista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Hotellilta löytyy sup-lautoja, joilla voi viettää kesäpäivää rennosti järvellä meloen tai urheilullisempaa suoritusta varten voi itselleen varata esimerkiksi fatbiket, joiden kanssa voi suunnata vaikka Pallastunturin upeisiin  ja sykähdyttäviin maisemiin.

  Mikäli aktiviteeteiltä toivoo jännitystä ja uusia kokemuksia, kannattaa ehdottomasti osallistua koskenlaskuun! Tämä oli ainakin meidän reissun yksi kohokohdista! Laskusta ei selviydytty kuivina, mutta ei myöskään ilman naurusta kipeytyneitä vatsalihaksia ja adrenaliinipiikkiä! Koskenlaskun järjestäjien hulvaton huumorintaju auttoi hellittämään pienestä jännityksestä ja mahdollisti laskusta nauttimisen täysillä. Kokemus, jota suosittelen lämmöllä ja johon voit osallistua, vaikka olisitkin Muoniossa vain ohikulkumatkalla. Myös perheen pienimmät pääsevät turvallisesti mukaan aktiviteettiin!

  Koskenlaskun jälkeen pääsimme vaihtamaan rannassa kuivat vaatteet ja tämän jälkeen nauttimaan pannukahvit nuotion äärelle. Muistoksi ja todisteeksi koskenlaskusta jokainen saa omalla nimellään varustetun diplomin, jonka voi halutessaan vaikka kehystää!

  Juhannuspäivä Harrinivassa oli aktiivinen, sillä lounaan jälkeen meitä odotti vielä Huskyfarmi ja yli kolme sataa suloista rapsutettavaa. Ikinä en ole saanut niin äänekästä ja iloista tervetuloseremoniaa! Huskyjen hoitajan ja tilan esittelijän mukaan huskyt ovat kesän ajan “lomalla”, mutta talvella he palvelevat vierailijoita huskysafarilla lumisessa maisemassa! Etenkin perheen pienemmille vierailu huskytarhalla voi olla hyvinkin mieluisa ja mieleenpainuva kokemus. Tiesitkö, että Harrinivan Huskyfarmilta voit halutessasi saada myös oman kummikoiran perheellesi? Lue lisää: https://harriniva.fi/koirakummiksi/

  Harriniva Hotels & Safaris tarjosi meille ikimuistoisen juhannuksen ja loman! Täällä kohteessa viihtyy koko perhe pienestä taaperosta teini-ikäiseen eikä tarvitse pelätä, että kenelläkään tulisi tylsää! Majoittautumisesta on tehty helppoa ja asiakaspalvelu on vertaansa vailla.

  Tutustu kohteeseen lisää täältä!

   

  DE GAMLAS HEM – OULU

  Viimeisenä kohteena saavuimme Oulun kesäkaupunkiin. Oletko koskaan saapunut kohteeseen, josta sinun ei tee mieli lähteä edes tutustumaan kaupunkiin, sillä majoituspaikka on niin kutsuva ja kaunis? De Gamlas Hem on juuri tällainen kohde. Se on entinen vanhainkoti, josta on loihdittu aivan upea ja idyllinen hotelli ja juhlatila ja se sijaitsee aivan Oulun keskustassa. Tästä kohteesta kuulimme useaan otteeseen matkamme aikana tuntemattomilta kanssareissaajilta – eikä turhaan.

  Saapuessamme kohteeseen pääsimme suoraan nauttimaan hotellin ideoimasta, omasta Kello viiden teestä. Tarjolla oli useampia erilaisia haudutettuja teevaihtoehtoja sekä hotellin omaa Kuopion pienpaahtimossa valmistettua kahvia ja pikkusuolaisia ja -makeita herkkuja. Jos jostakin De Gamlas Hem hotelli jää mieleen, on se laadukkuus hotellin jokaisella osa-alueella. Täydellinen paikka omalle ajalle ja rauhoittumiselle, mutta myös perhelomalle, sillä osa hotellin huoneista on suunniteltu niin, että kulku huoneesta toiseen on helppoa ja mahdollista kätevän huoneet erottavan välioven avulla.

  Huoneemme oli hyvin varusteltu ja laadukkaasti sisustettu ja kuulimme (ja huomasimme myös itse), että erityisesti sänkyjen laatuun on panostettu tässä hotellissa. Hyvien yöunien jälkeen oli ihana päästä valmiiseen aamiaispöytään!

  Majoittuessasi De Gamlas Hem hotellissa saat veloituksetta pääsyoikeuden myös lähellä sijaitsevaan Liikuntakeskus Hukkaan, joka tarjoilee kuntosalin ja saunan, pääsyn ryhmäliikuntaan sekä mahdollisuudet eri pallopelien harrastamiselle.

  Tutustu kohteeseen lisää täältä!

   

  Kotimaanmatkailun monimuotoisuutta!

  Upeat kotimaanmatkailun majoituskohteet ja niiden tarjoamat erilaiset aktiviteetit tekivät reissustamme ikimuistoisen! Jokainen esitelty kohde oli uniikilla tavallaan hyvin erilainen ja sopii loistavasti niin oman ajan ottamiselle yksin tai ystävien kanssa, kuin myös aktiiviselle perhelomallekin!

  Kotimaanmatkailua ei ole turhaan kehuttu ja suosittelenkin lämmöllä näihin kohteisiin matkustamista! Mikäli haluatte tehdä perheen kanssa mieleenpainuvan roadtripin Suomessa, menee esitellyt kohteet optimaalisessa järjestyksessä, mikäli lähdette matkaan Etelä-Suomesta.

  Kotimaanmatkailun kohokohdat pääset näkemään videoiden ja kuvien muodossa instagramissa @idalisasofia.

  *Blogissa esiteltyjen kohteiden majoitukset on saatu*

  -Ida Nevalainen, Äidin vuoro-

  Vastaa