• Kun vauvasta tuli taapero- APUA!

  Niin se vauvavuosi todella hurahti äkkiä ohi, ja helmikuussa Jasu täytti vuoden. Nyt meillä asuu siis taapero. Ja jestas, tää taaperoarki iski todella vasten kasvoja!

  Ei hetkeäkään paikallaan

  Kun aamulla pieni taapero herää, ei hän ole paikallaan kun päiväunet, ja sitten illalla nukkumaan mennessä. Ei ole hetkeä, että hän istuisi hetken sohvalla vieressä ja luettaisiin vaikka kirjoja. Aivan koko ajan vauhti päällä, tuhatta ja sataa mennään edes takaisin! Ja mitään järkeähän touhussa ei ole, usein pää kolisee milloin minnekin.
  Kauppaan mennessä parkkipaikalla vierähtää tovi jos toinenkin, kun ihmetellään ohi ajavia autoja ja niitä osoitellaan ja sanotaan ”auto”.
  Ulkona riittää muutenkin puuhaa, ja siellä olemmekin nyt kelien salliessa ollut. Ja koska siellä on enemmän tilaa temmeltää, kuin sisällä.

  Taapero
  Tämä ihana harvinainen 15 sekuntia kestävä hetki illalla ennen nukkumaanmenoa.

  Luitko jo: Meillä parasta just nyt!

  Se oma tahto

  Jasulla on ollut aina selkeästi hyvin oma tahto. Kehen lie tullut?? Jo vauvana hän kyllä kertoi onko tyytyväinen vai ei. Mutta nyt. Voi hyvänen aika! Sitä omaa tahtoa todellakin löytyy. Hyvässä ja pahassa. Myös hyvin päättäväinen hän on, jos hän jotain päättää haluavan, ei hän siitä hevin luovu. Sitä jaksetaan toistaa ja toistaa, josko sen saisi. Esimerkiksi talouspaperirullan pöydältä.

  Nyt saa myös kieltää koko ajan. Jasusta on kuoriutunut pikku riiviö. Jos hän ottaa esimerkiksi puhelimen käteen ja kiellän/pyydän antaa takaisin, saa sieltä naurun vastaukseksi. Kyllä hän lopulta kiltti on, mutta kokeilee kyllä todella paljon rajojaan. Ja kokee kieltämisen hauskaksi jutuksi. Ja välillä on kyllä pokassa pitelemistä, tämä taapero on todella kova ilmeilemään ja pelleilemään!

  Taapero

  Luitko jo: Koska lapsi päiväkotiin?

  Ja asioiden heittely on nyt in. Pallon heittely tietysti ok, mutta nyt lentää kaikki tuteista kaukosäätimeen. Ja usein kaiteiden välistä rappusia alakertaan, ja sekös vasta hauskaa puuhaa onkin.. Mutta täytyy kyllä sanoa, vaikka taaperoarki aika verottavaa onkin: ei ainakaan tylsää hetkeä tai päivää tule ikinä tämän herran kanssa! Pääsääntöisesti on myös aina hyvällä tuulella, eikä vierasta ketään. Tykkää touhuta ja leikki kaikkien kanssa. Ja aivan ihanaahan tämä on, vaikka hyvinkin hektistä. Ihanaa, että lapsi touhuaa ja leikkii!

  Kuinka muiden taaperoarki sujuu?

  Vastaa