• You are currently viewing Näin saat kesäloman käyntiin

  Näin saat kesäloman käyntiin

  Meillä on tänä vuonna tosi erilainen kesä, kun pitkää kesälomaa ei ole missään vaiheessa. Ei edes viikon mittaista yhtäjaksoista pätkää. perheemme kumpikin aikuinen on vaihtanut työpaikkaa niin hiljattain ettei tälle kesälle ole vielä montaa lomapäivää kertynyt. Oman haasteen meidän kesän viettoon tuo se että Niko tekee pääsääntöisesti töitä maanantaista perjantaihin ja minulla painottuu työt viikonloppuihin. Koko perheen yhteisiin irtiottoihin täytyy siis varata aikaa hyvissä ajoin ja miettiä mitä halutaan tehdä. Näiden syiden vuoksi noista muutaman päivän pyrähdyksistä pitää saada kaikki mahdollinen irti ja lomatunnelmaan pitää päästä nopeasti.

  Luitko jo: Älä unohda itseäsi äiti

  Aiemmista kesistä olen oppinut että itselleni tehokkain tapa saada ajatukset pois töistä on lähteä pois kotoa. Tänä kesänä ensimmäinen pieni irtiottomme oli kahden vuorokauden loma mökillä. Ilmeisesti olen huomaamattani siirtänyt tuon oman lomatunnelmaan siirtymistapani myös pojalleni, koska jo pari tuntia mökillä olon jälkeen poika totesi että nyt tuntuu lomalta. Aiempina vuosina olemme lähteneet heti loman ensimmäisinä päivinä laivalle tai ulkomaille tai sukulaisille kyläilemään jotta irtiotto tavalliseen arkeen tapahtuu mahdollisimman nopeasti.

  Mökkeily ei ole meille tavanomaista kesäpuuhaa. Emme itse tai lähisuvustamme kukaan ei omista mökkiä. Kahtena kesänä äitini on vuokrannut mökin viikoksi ja olemme kummallakin kerralla olleet siellä muutaman päivän. Tänä keväänä poika pyysi että voisimmeko tänäkin kesänä mennä johonkin mökille. Ammattiosasto johon kuulun, vuokraa tänä kesänä sopivasti mökkiään joten varasimme sen. Mökki oli todellisuudessa kokonaisuus neljästä pienestä mökistä joista kaksi on tarkoitettu yöpymiseen, yhdessä on sauna pukuhuoneineen ja takkahuoneineen ja yhdessä mökissä on keittiö ja ruokailutilat. Molemmat päivät jotka mökillä vietimme oli ihanan aurinkoiset ja saimme nopeasti rentoutuneen olon.

  Loma jatkuu irtioton jäkeen

  Onnekseni tuo rento olo on jatkunut kotiutumisen jälkeenkin. Olemme käyneet useamman kerran syömässä ulkona, viettäneet rentoja leffailtoja keskellä viikkoa sekä nautiskelleet paikallisista mahdollisuuksista viettää kesää. Mökkireissun kohokohta oli itselleni se että poika suostui useamman vuoden tauon jälkeen uimaan villissä vedessä. Hän käyttää tuota sanaa tarkoittaessaan kaikkea luonnossa olevaa vettä. Pienempänä järvessä ja meressä uiminen ei ollut mikään ongelma, mutta muutama vuosi meni niin ettei hän suostunut muuhun kuin uimahallin veteen. Pohjan tuntu jaloissa ei ollut hänelle mieleen ja tästä johtuen kesäisin uiminen jäi hetkeksi kokonaan.  Nyt kuitenkin uudet uimapatjat- ja renkaat saivat pojan taas innostumaan vedessä peuhaamisesta. Kumpanakin päivänä meni monta tuntia uiden ja saunoen.

  Jos loman alussa jää kotiin tuntuu siltä, että arki jatkuu vaikkei töihin tarvitsekaan aamulla lähteä. Kotona on kuitenkin aina ne samat siivottavat, pyykättävät, ruuat laitettavana ja monta muuta pientä työtä tehtävänä vaikka miten olisi loma. Sitten kun päivän tai kahden reissulta palaa kotiin on jo lomatunnelma tullut ja kotona oleminenkin sujuu rennommissa tunnelmissa. Kun lomatunnelmaan on päässyt niin minun on helpompi lähteä esimerkiksi ulos syömään itsetehdyn ruuan sijasta kuin normaalisti. Arkeen tietyllä tapaa kuuluu meillä se että ruoka tehdään kotona. Useammin ulkona syömiseen liittyy jokin juhla tai muu erityisempi syy.

  Luitko jo: Kevät toi esiteinin takaisin perheen pariin

  Vastaa