• Poikien vaatteet: missä tasa-arvo?

  Poikien vaatteet: missä ne on? Huomasin jo raskausaikana vauvan vaatteita etsiessä, että tytöille löytyy vaikka ja mitä ihanaa rimpsumekkoa ja vaatetta kaikissa eri väreissä ja kuoseissa. Ja taas pojille hyvin vähän ja värit ja kuoviot paljon tylsempiä kun tytöille. Toki nykypäivänähän voisin pukea poikani vaaleanpunaiseen, mutta se ei tunnu meille hyvältä. Me tykkäämme pukea poikamme niihin ”poika vaatteisiin.”

  Poikien vaatteet

  Nettikaupoista löytyy

  Usein nettikaupoissa on suurempi valikoima, mutta miksi poikien vaatteet on niin huonosti saatavilla kivijalka myymälöissä? Myös usein netistä tilattavat vaatteet ovat ulkomailta, ja se sieltä tilaaminen ei taas ole kovin ekologista. Lisäksi tykkään mieluummin tunnustella materiaalin ja katsoa koon tarkemmin paikan päällä. Tietää paremmin, että hiostaako ja hiertääkö vaate mahdollisesti jostain. Olen huomannut, että kaupoissa olevat poikien vaatteet ovat kovin pliisun värisiä ja osassa tylsiä kuvioita.

  Miksei myös niihin poikien vaatteisiin voisi laittaa ihania kuvioita? Ei pelkkää yksinkertaista vaaleansinistä- tai valkoista t-paitaa. Toki onhan näissäkin poikkeuksia! Olen löytänyt Jasulle ihania karkki-kuvioisia vaatteita, mutta näin lähtökohtaisesti. ”Perus”kaupoissa valikoima on aika suppea.

   

  Mistäs sitten juhlavaatteet?

  Meillä häät lähenee, reilu kolme viikkoa enää juhliin. Olen koko kevään ja kesän miettinyt ja metsästänyt 1,5vuotiaalle pojalle vaatteita. Netistäkin löytyy hyvin pitkäpunttista- ja hihaista vaatetta, mutta eihän ne näillä helteillä sovi! Lisäksi juhlapaikalla varmasti tulee kuuma, vaikka helteet vähän hellittäisikin.

  Luitko jo: Mites ne häähärjestelyt?

  Juhlavia t-paita ja shortsi yhdistelmiä on tosi vähän. Ja haluaisin vaatteiden erottuvan arkivaatteista. Tytöille löytyy vaikka kuinka paljon ihania kevyitä juhlamekkoja, joissa on viileä olla.
  Yhden mukavan tuntuisen lyhythihaisen kauluspaidan löysin, mutta sitä ei ollut tarpeeksi pientä kokoa. En halua myöskään mitään ”jäykkää” vaatetta, vaan joustavaa ja hengittävää. Sellaista missä pieni mies jaksaa päivän olla.

  Poikien vaatteet
  Kuva Jasun ristiäisistä

  Netistä tilasin nyt yhden setin ja jatkan vielä metsästystä mutta voi olla, että tällä mennään. Kovin juhlava mielestäni asu ei ollut, mutta arkivaatetta parempi.

  Mistä te olette löytäneet lapselle ihania vaatteita, ja erityisesti juhlavaatteita? Ja onko teidän mielestä pojille tarpeeksi erilaisia vaatteita saatavilla?

  Kommentit

  1. Susanna

   Jos asut jossain missä on Fiilinki (kivijalkaliike), kannattaa tsekata heidän juhlavaatevalikoima 😊 siellä on ainakin aiemmin ollut kivasti vauvojen juhlavaatteita! Minusta pikkulasten ja vauvojen vaatteissa voisi olla enemmänkin sellaisia molemmille sopivia, lapsellisen värikkäitä vaatteita (inhoan sanaa neutraali) vaikka nyt kaksostyttövauvojeni kanssa olenkin ihan hurahtanut tyttömäisiin kukkakuoseihin 😍 4-vuotiaalle pojalleni löysin tänä kesänä ihanan raikkaita ja värikkäitä t-paitoja H&M:lta!

   1. Erika

    Kiitos vinkistä! Täytyy kurkata toi kauppa!☺️

  2. Pienen pojan äiti

   Hyvä kun kirjoitit aiheesta! Itseä tämä pienen pojan äitinä ärsyttää aivan suunnattomasti, että miten jo pienten lasten vaatevalintoja sukupuoli määrittää niin vahvasti! Aivan kuin tyttöjen vanhempia ohjattaisiin jo vauvavuotena kuluttamaan enemmän vaatteisiin, koska tarjontaa paljon enemmän. Kavereilla paljon tyttöjä ja ovat hämmästyneet miten vaikeaa on löytää pojille kivoja vaatteita esim lahjaksi.
   Juhlavaatteista en osaa sanoa, kun ei olla tarvittu nimiäisten jälkeen, mutta Villervalla ja Nameit on muodostuneet suosikeiksi taapero arjessa: löytyy värejä ja pojalle mieluisia kuoseja👍

   1. Erika

    No niinpä! Ja kiitos vinkistä, täytyykin noi kaupat myös tsekata☺️

  3. Pienen pojan äiti

   Tuo juhlavaateasia on oikea ongelma! Kovalla rahalla kyllä löytyy, mutta en ole valmis maksamaan pikkuruisesta paidasta ja pienistä housuista 80 – 100 e. Henkkamaukalta löytyi ihanat 50-senttisen edulliset juhlavaatteet, mutta meidän poika oli ristiäisissään jo 58-senttinen, joten jouduin ostamaan uudet. 60-senttiselle ei sitten löytynytkään oikein mitään – paitsi hirveällä hinnalla.

   1. Erika

    Joo tän huomasin myös! Että jos on valmis laittaan 100€, sillä löytyy.

  4. Niina

   Tämä juurikin! Elämässäni tasan kerran käynyt Lastenmessuilla Messukeskuksessa ja olin valmis nimeämään ne ”Tyttö-oletettujen-messuiksi”.. esillä oli ns.tyttöjuttuja 70%-85% kaikesta näytillä olevasta. Poikien juttuja sai etsimällä etsiä.
   Nyt pojan ollessa 3,5v tulee paljon ostettua kännykällä surffaillen, koska ei vain tahdo löytyä muuta kuin tylsää yksiväristä (jota vielä sitten kaikilla muillakin ja menee sekaisin nimeämisestä huolimatta) tai liian tyttömäistä. Aivan kuin rangaistaidiin poika-lapsia siitä, että haluavat olla omia itseään ja haluavat pukeutua omasta mielestään kivasti.

   1. Erika

    Jep! Kaikki ”pojille suunnatut” on hyvin yksivärisiä ja tylsiä. Vaatteet ja vaikkapa huoneen sisustukseen tarvittavat jutut. Varsinkin kivijalkakaupoissa on todella vähän ja suppeasti pojille valikoimaa.

  Vastaa