• You are currently viewing Esikoisen rippijuhlat! Nyt on vetistelty oikein kunnolla

  Esikoisen rippijuhlat! Nyt on vetistelty oikein kunnolla

  Meillä oli eilen sunnuntaina esikoisen Ossianin rippijuhlat. Niinhän siinä kävi, että vetistelin kirkossa oikein kunnolla. Piti maski vaihtaa kesken kaiken, kun ensimmäinen oli ihan märkä! Ertiyisesti herkisti kun Ossianin kummitäti oli siunaamassa Ossiania ja kirkossa soi silloin tosi kaunis laulu.

  Jotenkin esikoisen varttuminen on vielä extra liikuttavaa, hänhän on tehnyt minusta äidin ja tämä taival alkoi siitä, kun hän syntyi. Meillä Ossianin syntymä oli myös jännitystä täynnä, hän syntyi keskosena ja joutui teho-osastolle, jotenkin se kiitollisuus hänen kasvustaan isoksi, on vielä vahvemmin läsnä. En voisi kiitollisempi olla, että saimme viettää tämän pojan rippijuhlia.

  Lue myös: Sinä pieni keskoseni, olen aina vierelläsi

  Kirkossa oli hullun kuuma. Onneksi olin vahingosta viisastunut ja otin mukaan viuhkan. Viime viikolla ystävän häissä olisi ollut myös viuhka tarpeen.

  Rippijuhlat

  Juhlat kotosalla

  Olin päättänyt jo etukäteen, että itse emme tee juhliin mitään tarjottavia, vaan kaikki tilataan. Ruoka tulikin juhliimme SLO Bros tacoravintolan tacokärrystä ja kakut tilasimme leipomosta. Oli aika kivaa, kun hommaksi jäi lähinnä kahvin keitto ja kylmien juomien täyttäminen esille. Ruokana oli vegaanisia kasvistacoja ja kanatacoja. Kakkuja oli viisi erilaista. Illalla sitten otettiin vielä esiin sipsejä ja karkkia.

  Meillä Järvenpäässä ei ole enää mitään koronarajoituksia, joten juhlat pidettiin normaalisti. Sää oli onneksi suotuisa pihajuhlia ajatellen. Kun olimme kirkossa, niin ulkona satoi vähän vettä (ja se vähän jännitti), mutta juhlien ajan oli loisto sää.

  slo bros

  slo bros

  rippijuhlat

  Tästä se juhlaputki alkaa

  Tästä se oman perheen hurja juhlaputki nyt sitten alkaa. Parin vuoden päästä taas rippijuhlat, sitten taas parin vuoden päästä kolmannet ja viimeiset siitä kolmen vuoden päästä. Sitten tulee ylppäreitä ja valmistujaisia ja lisää valmistujaisia. Sitten alkaa ehkä häät ja lasten ristiäiset. Juhlaputkelle ei loppua näy!

  Kun suku ja perhe asuu hajallaan ympäri Suomea, niin se on tosi kivakin kun juhlia on säännöllisesti. Silloin suku aina kokoontuu ja voidaan vaihtaa kuulumisia. Nytkin saatiin juhlissa otettua minun ja sisarusteni lapsista serkuskuva. Niitä on jo 11 yhteensä, vanhin on 20 vuotta ja nuorin 3 kuukautta.

  Kiitos vieraille kun tulitte! Olitte näiden juhlien tärkein elementti rippipojan lisäksi.

  Vastaa