• You are currently viewing Suomenlinna lasten kanssa -yllätyksiä täynnä!

  Suomenlinna lasten kanssa -yllätyksiä täynnä!

  Suomenlinna lasten kanssa. Kaupallinen Yhteistyö: Ehrensvärd-seura

  Meidän Ollie sai poikkeuksellisen päivän viime viikolla, kun lähdin hänen kanssaan kaksin Suomenlinnaan viettämään aikaa. Se, että mukana ei ollut yhtään veljeä, oli kivaa vaihtelua ja teki Ollielle hyvää. Suomenlinnasta löytyi myös lapsille sopiva seikkailukierros, mistä kerron lisää tässä postauksessa.

  Saimme seuraksemme veljeni ja hänen kaksi lastaan. Serkuksilla oli tosi kivaa keskenään, niin kun aina. Lauttaan hyppäsimme kauppatorilta ja matka sai alkaa…

  suomenlinna

  Suomenlinna lasten kanssa

  Olen koko kesän suunnitellut retkeä Suomenlinnaan ja nyt vihdoin saimme sen toteutettua. Pelkästään juna ja laivamatka olivat Ollielle elämyksiä. Minä nautin puolestani maisemien vaihtumisesta kotitoimistosta upeisiin Suomenlinnan maisemiin.

  Ilma oli todella kuuma, kuten nyt tänä vuonna on ollut koko heinäkuun. Pohdin siinä hikisenä kävellessäni kohti Kuningas Kustaa III:n aarre -seikkailukierroksen lähtöpistettä, että mitenhän kierroksen jaksaa tällaisella helteellä suorittaa. Huoleni osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä seikkailukierros oli tunneleissa ja bastioneissa sekä linnoituksen muurien suojissa olevilla aukioilla seikkailemista ja siksi säällä ei oikeastaan ole suurta merkitystä kierrosta tehdessä. Satoi tai paistoi, niin seikkailukierrokselle voi lähteä.

  suomenlinnan seikkaiukierros

  suomenlinnan seikkailukierros

  Kuningas Kustaa III:n aarre -seikkailukierros Suomenlinnassa

  Kuningas Kustaa III:n aarre -seikkailukierros starttaa Tykistönlahden kioskin edustalta. Kierros kestää kokonaisuudessaan 1,5 tuntia ja se vie osallistujat jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Mukaan tulee ottaa hyvät kävelykengät ja taskulamput.

  Seikkailemaan lähtevät lapset pääsevät ratkomaan yhdessä arkajalka Kuningas Kustaa III kanssa varastetun aarteen arvoitusta. Etsintäjoukot etsivät aarretta kiertäen Suomenlinnassa linnoituksissa ja suorittavat hauskoja tehtäviä. Jännitystä riittää, sen lupaan.

  Lue myös: Lasten meriseikkailu Suomenlinnassa

  suomenlinnan seikkailukierros

  suomenlinnan seikkailukierros

  Lapset seuraavat toinen toistaan jännempiä johtolankoja ja vihjeitä ja yrittävät ratkaista arvoituksen yhdessä seikkailukierroksen hahmjojen kanssa. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan, sekä 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

  Lapsilla tulee kierroksella olla mukana aikuinen, mutta se on vain hyvä asia, sillä aikuinenkin saa tästä seikkailukierroksen aimo annoksen huumoria. Milloin esiintyjien ja milloin lasten letkautusten ansiosta.

  Enempää en voi paljastaa, jotta en pilaa teidän porukalta seikkailun yllätyksiä, mutta värväytykää ihmeessä mukaan kuninkaalliseen etsintäjoukkoihin ja tutustukaa yhdessä lasten kanssa vehreisiin Suomenlinnan puistoihin, sekä hämäriin tunneleihin.

  suomenlinnan seikkailukierros

  suomenlinnan seikkailukierros

  suomenlinnan seikkailukierros

  Vielä on kesää jäljellä

  Me mennään varmasti Suomenlinnaan vielä koko poppoon kanssa tänä kesänä, ehkä mun seuraavalla lomalla. Ajattelin, että voisi ottaa piknikkitarpeet mukaan ja istua rauhassa upeita maisemia ihaillen. pojat varmasti haluaa myös kiertää linnoitusten tunneleita lisää.

  Tässä on ensin kuitenkin vielä aika paljon muita reissuja edessä. Tänään mennään asuntomessuille Lohjalle ja Kokkola kutsuu tällä viikolla  futisturnauksineen. Viime viikonloppuna oli meidän perheen ekat rippijuhlat. Aikamoista!

  Kivaa loppukesää kaikille.

  suomenlinna

  Kiitos mahtavasta seikkailupäivästä Ehrensvärd-seura!

  Vastaa