• You are currently viewing Pienen lapsen kanssa reissuun

  Pienen lapsen kanssa reissuun

  Pienen lapsen kanssa reissuun – uhka vai mahdollisuus? Me otettiin ja lähdettiin viime viikonlopuksi Helsinkiin hotellilomalle kolmisin. Ei olla tehty mitään perhe reissua aiemmin, ja sattui edes yksi viikonloppu kesästä olemaan vapaa, joten jotain täytyi keksiä!

  Hotelliloma

  Kyllä heti hotellin varaamisen jälkeen tuli mietittyä, että olikohan hyvä idea. Lapsi joka ei liiemmin tykkää autoilla, ja on super huono nukkumaan. Ja nyt olis automatkaa kaksi tuntia suuntaansa, ja yöpyminen hotellissa. Huh.

  Automatka menikin kivuttomasti! Alkumatkan isä viihdytti poikaa takapenkillä, ja loppumatkan Jasu nukkui. Heräsi ( ja huuto alkoi) muutamaa minuuttia ennen hotelliin saapumista, kun auton vauhti hiljeni.

  Yhteistä tekemistä

  Me käytiin ravintolassa syömässä, ja kuinka hienoa oli katsella autoja terassilta kun syötiin! Muutenkin enemmän vilinää ja ihmisiä, niitä oli mukava seurailla.

  Lapsen kanssa reissuun
  Autot on best! Niitä osotellaan, ja sanotaan ”auto”

   

  Kierreltiin ostoskeskuksessa ja haettiin huoneeseen pientä iltapalaa. Yritin epätoivoisesti saada hotellihuonetta pimeäksi jätesäkeillä, koska huoneessa oli todella valoisaa.
  Ja eihän se poika illalla todellakaan suostunut nukahtaan matkasänkyyn, kun näki meidät siinä vieressä sängyllä. Hän tuli sitten vielä touhuamaan, ja mentiin koko porukka samaan sänkyyn myöhemmin nukkumaan. Valoisuuden takia Jasu heräili jo todella aikaisin.

  Lapsen kanssa reissuun
  Ja kutakuinkin tässä asennossa hän nukkui yönsä!

   

  Eläimiä katsomaan!

  Otettiin huonon yön jälkeen koko poppoo yhdessä päiväunet (ai että kuinka ihanaa!) ja lähdettiin eläintarhaan. Kuumuudesta johtuen eläimet olivat piilossa/varjossa makoilemassa, eikä Jasu niitä juuri nähnyt. Karhut oli liikkeellä, ja niitä hän tutkikin mielellään. Muuten lähinnä katseli vaunuista muita ihmisiä.

  Illalla googlettelin lähimpiä uimarantoja, ja käytiin vielä uimassa. Illalla toistui sama kuvio, ja mentiin koko porukka myöhemmin samaan sänkyyn nukkumaan. Toinen yö hotellissa oli aika kuuma, ilmastointi oli ilmeisesti päivällä ollut jonkin aikaa pois käytöstä (rikki?) eikä huone oikein viilennyt illaksi/yöksi.

  Takaisintulo matka autolla sujui taas hyvin, alkumatka touhuttiin ja loppumatka nukuttiin!

  Silti ehkä hotellireissua ei tehdä hetkeen, toi nukkumis-asia on sen verran hankala meille. Mutta lapsen kanssa reissuun lähdetään ehdottomasti uudelleenkin!

  Teki hyvää irtaantua arjesta hetkeksi, ja vaan lomailla.

   

  Miten teillä hotellimatkat ja muutkin reissut on taaperon kanssa onnistuneet?

  Vastaa