• You are currently viewing Kotikaupunkini Rauma – asumisen arvoinen paikka

  Kotikaupunkini Rauma – asumisen arvoinen paikka

  Yhteistyössä: Rauman kaupungin viestintä

  Olen huonosti kotiutuva, perinteitä vaaliva tyyppi.

  Pidän kynsin ja hampain kiinni tärkeistä asioista, enkä hyväksy kovinkaan helposti uusia asioita repertuaariini. Joskus olin varma, että en tulisi muuttamaan koskaan pois synnyinkaupungistani. Kun muutto tuli opiskelujen ja avoliiton kohdalla 16 vuotta sitten pakolliseksi, tunteet kulkivat kerroksittain. Toisaalta odotin tulevaa, uutta elämääni, toisaalta se tuntui pelottavalta.

  Ensimmäinen yhteinen koti löytyi Rauman satamakaupungista, Äyhön kaupunginosasta. Viikkoa ennen muuttoa lähdin tutustumaan tuleviin kotikulmiin ensimmäistä kertaa kunnolla. Olin toki aiemminkin käynyt Raumalla, mutta selkeästikään en ollut juurikaan tutustunut siihen.

  Yksi Rauman helmistä: Vanha Rauma.

  Hyppäsin pois Rauman silloisella linja-autoasemalla ja suuntasin kävellen kohti tulevaa kotiamme.

  Reitti kulki Vanhan Rauman läpi. Olisin voinut ohittaa sen kymmenessä minuutissa, mutta tämä läpikulkumatka venyi lopulta parin tunnin mittaiseksi. Nyt, 16 vuoden asumisen jälkeen en vieläkään kykene kulkemaan Vanhan Rauman läpi kiirehtien, enkä vieläkään ole tutustunut sen kaikkiin sopukoihin.

  Pelko uudesta vaihtui kuuluvuuden tunteeseen. Minä löysin paikkani! Moni paikkakuntalainen jakaa tämän tunteen kanssani: Raumalle on helppo kotiutua. Monenlaiset mieltymykset löytävät täältä täyttymyksensä. Kaupungin ytimestä ja Vanhan Rauman mukulakivikatujen varrelta löydät kaiken tarpeellisen suloisista, perinteikkäistä kivijalkapuodeista moderneihin erikoisliikkeisiin sekä hypermarketteihin.

  Parasta Raumalla on kuitenkin luonto ja lähellä oleva meri.

  Nämä asiat loivat kokonaisuuden, johon me halusimme rakentaa tulevaisuutemme ja perustaa perheemme. Lyhyen asumisen jälkeen emme enää puhuneet muutosta muualle, emmekä tutkineet muiden kaupunkien tarjontaa.

  Rauman Kokkovuori on valloittamisen arvoinen.

  Asumislokaation suhteen Rauman tarjonta on vertaansa vailla. Aluksi, kahtena nuorena opiskelijana halusimme asua mahdollisimman lähellä kaupunkia. Kun perheemme vuosien varrella alkoi kasvaa, mieltymyksetkin hieman muuttuivat. Kaipasimme syrjempään, mutta kuitenkin suhteellisen lähelle palveluja. Raumalta emme tahtoneet pois, mutta siihen ei ollut syytäkään.

  Rauma pitää sisällään useita alueita, joissa asuminen henkii maaseudun rauhaa, mutta kaupunkiin ei silti ole juurikaan matkaa. Näiden helmien joukosta me valikoimme Kodisjoen kylän. Oma koulu, harrastusmahdollisuudet, kerhot, puhdas luonto ja 15 minuutin ajomatka kaupunkiin tuntuivat täydelliseltä yhdistelmältä. Rauman kylissä toiminta on aktiivista, ja nyt itsekin toimintaan osallistuvana en ihmettele sitä: Rauman kaupungin päättäjät ja palvelut ovat matalalla kynnyksellä tavoitettavissa ja saatavilla.

  Vehreää ja vihreää maaseudun rauhaa, pienen ajomatkan päässä kaupungista.

  Nyt seitsemää vuotta myöhemmin,  tunne täydellisestä asuinpaikasta on osoittautunut oikeaksi. Viihdymme edelleen. Olemme istuneet Poroholman rantakallioilla ihastelemassa aaltojen pauhua, hurahtaneet Omenapuumaan kauneuteen, nojanneet huojentuneina Rauman toimivaan terveydenhuoltoon ja nauttineet poikkeuksellisen toimivasta kouluarjesta.

  Tulevan syksyn ja talven aikana pääsen esittelemään teille paremmin seikkailujamme ja arkeamme Raumalla – enkä malta odottaa!

  Pssst! Uusia raumalaisia varten löytyy myös Muuttajan Rauma-sovellus, joka on aivan mieletön. Sovellus pitää sisällään noin 100 etua sekä erilaisia alennuksia.

   

  Vastaa