• You are currently viewing Viimeisiä koululaisten lomapäiviä viedään….

  Viimeisiä koululaisten lomapäiviä viedään….

  Niin se lasten kesäloma lähenee loppuaan, poikien viimeisiä lomapäiviä viedään ja ensi viikolla alkaa koulut. Täällä meillä ensimmäinen koulupäivä on 12 elokuuta.

  Kesäloma on ollut antoisa ja ollaan kierretty aika mukavasti ympäri Suomea. Huvipuisto jätettiin tänä kesänä poikien toiveesta väliin. Vesipuistossa kävimme useastikin.

  Meillä ei suurempia muutoksia nyt ole koululaisten arkeen tulossa. Ollie jatkaa tokaa luokkaa vieläkin kaukana kotoa, sillä poikien oma koulu on purettu ja hän joutuu kulkemaan vielä vuoden bussilla varakoululle. Sen jälkeen hän siirtyy lähemmäksi jättikouluun, missä kaikki isoveljet nyt ovat.

  Isoin muutos on varmaankin se, että Oliver menee yläasteelle. Koulu pysyy tosin samana, joten pojalle muutos on aika pieni. Luokka menee uusiksi ja opiskelemaan siirrytään eri kerrokseen. Ossianilla alkaa peruskoulun viimeinen vuosi, joten tsemppiä nyt tarvitaan opiskeluun. Oscar siirtyy vitoselle.

  Peruskoulun jälkeen…

  Itseäni vähän jännittää nähdä mitä oppivelvollisuuden pidentyminen käytänössä tarkoittaa esimerkiksi Ossianin kohdalla, kun yläaste on ohi.

  Tänä vuonna moni nuori jäi rannalle ruikuttamaan, vaikka uudistus oli jo voimassa. Paikkoja ei riitä, kaupungeilla ei ole varaa lisätä paikkoja. Pahimmillaan vanhemmille tulee asiasta sanomista (lastensuojeluilmoitus) jos lapsi ei pääse mihinkään kouluun, mutta koulupaikat eivät riitä kaikkia ottamaan. Aika kimuranttia.

  Kiva ajatus, ilman kunnon toteutusta ja tulos on tämä.

  Aiheesta lisää: Pidennetty oppivelvollisuus ei tuonut opsikelupaikkaa

  Ossianilla on kuitenkin vuosi aikaa vielä tsempata ja huolehtia siitä, että mieluisa jatkopaikka avautuu. Toivotaan, että poika tsemppaa opiskeluaan.

   

  Viimeisiä lomapäiviä viedään -tunnelmat?

  Mutta palataan vielä aiheeseen lasten kesäloman loppu ja näihin fiiliksiin.

  Itse olen siitä aika innoissani. Kahdesta syystä…

  1. Saan tehdä päivät rauhassa töitä. Onhan tämä melkoista tasapainottelua taas ollut kesän. Nyt ehkä saan enemmän taas aikaiseksi. Esimerkiksi koulujutut jäi kesällä täysin minulta hoitamatta.’
  2. Rahaa säästyy. Ja se raha on aika iso mikä säästyy, kun nämä neljä kasvavaa poikaa ei syö joka päivä kahta lämmintä ruokaa kotona.

  Oman kouluni kanssa on se vaihe, että minulta puuttuu vielä 25 op, jotta voin hakea sisälle kouluun vuodenvaihteessa. Tässä joutuu nyt siis vähän tsemppaamaan tämän asian kanssa, että saan ne ajoissa suoritettua. Onneksi työrintamalla on aika vakaa ja rauhallinen vaihe, joten eiköhän se onnistu.

  Lue myös: Aikuisena opiskelemaan -mitähän tästäkin tulee?

  Vastaa