• You are currently viewing Uusioperheitä, vauvoja ja eri elämäntilanteita

  Uusioperheitä, vauvoja ja eri elämäntilanteita

  Elän hassua ajanjaksoa. Olen omassa elämässäni päässyt nyt aika kivaan elämänvaiheeseen, kun pojat on kasvaneet isommaksi ja elämä muuttunut helpommaksi. Samaan aikaan monella ystävälläni on uusioperheitä, vauvoja, pieniä lapsia ja muutenkin hyvin eri elämäntilanteita.

  Tämä tekee aikamoisen ristiriidan siihen mitä ystäväni tekevät ja mitä minä teen, tai ainakin mitä minä haluaisin tehdä.

  Pikkulapsiaikaa yli 13 vuotta, jo riittää

  Pitää muistaa, että olen elänyt sitä pikkulapsiaikaa jo kaikenkaikkiaan yli 13 vuotta, ennen kun tuli tämä helpompi vaihe ja kuopuksemme täytti 6 vuotta. (Nyt hän on 8). Eli tätä helppoa vaihetta on eletty nyt muutama vuosi ja olen nauttinut todella.

  Ehkä nautinto tästä elämänvaiheesta ei olisi niin suuri, jos olisi kasvattanut yksi tai kaksi lasta, silloinhan se pikkulapsivaihe on mennyt nopeasti ohitse. Mutta omalla kohdallani pikkulapsiaika oli pitkä ja halu tehdä jo jotain muuta kuin puhua vauvoista ja istua leikkipuistoissa on TODELLA SUURI! Olen elänyt sitä vaihetta NIIN kauan. En jaksa enää!

  Poikien Äidit
  Sariannan kanssa on ollut tänä kesänä erityisen kiva kiertää meidän tapahtumissa ympäri Suomen, koska sen lisäksi, että meidän huumorintaju kohtaa, niin eletään myös samaa elämänvaihetta. Meillä on paljon muuta puhuttavaa kuin lapset 🙂

  Matkustamista ja aikuisten iltoja

  Minä kaipaan matkustamista ja aikuista seuraa. Haluan suunnitella reissuja aikuisessa seurassa, istua iltaa ystävien kanssa ja tehdä kaikkea mitä ei pienten lasten äitinä oikein voinut tehdä.

  Houkuttelin juuri siskoni road trip reissulle USA:aan, mutta hänen kuopus on vielä aika pieni, että sitä matkaa joutuu vielä hetken odottamaan. Onneksi suunnittelu on vähintään puoli iloa. Pohdittiin, että startataan New Yorkista ja valutaan siitä autolla ja/tai bussilla kohti San Franciscoa. Matkalla tietysti käydään vaikka ja missä. Tällaista minä kaipaan! Jotain odotettavaa! Jotain mihin ei liity aina lapset.

  Toisaalta on myös tosi kiva tehdä jo poikienkin kanssa asioita mitä ei ennen ole voinut. Juuri totesin Pekalle, että seuraava etelänmatka perheenä voisi olla enemmän jo aktiiviloma, koska pojat on isompia. Voitaisiin viedä pojat surffaamaan, pyöräilemään ja kiipeämään. Enää ei tarvitse istua hotellin uima-altaalla ja vahtia muksuja uimassa koko lomaa.

  Tukena ja apuna ystäville – vaikka elämme eri elämäntilanteita

  Tietysti haluan olla tukena ja apuna ystävilleni heidän elämäntilanteissaan, jos he minulta sellaista apua kaipaavat. Ihan yhtälailla kuin ystäväni ovat aikanaan auttaneet minua omien lasteni kanssa.

  Hankalinta onkin ehkä niiden ystävieni kanssa, jotka asuvat kaukana ja elävät lisäksi täysin eri elämänvaihetta. En voi olla apuna ja näkeminen on muutenkin kaikin puolin haastavaa. Uskon ja toivon kuitenkin, että kun hekin vielä joskus pääsevät tähän elämäntilanteeseen missä minä olen, niin ehkä sitten taas pian suunnitellaan yhdessä jotain kivaa 🙂

  Sitä odotellessa. Tosiystävät pysyy kyllä!

  Vastaa