• You are currently viewing Rauman upeat ulkoliikuntamahdollisuudet

  Rauman upeat ulkoliikuntamahdollisuudet

  Rauman upeat ulkoliikuntamahdollisuudet – yhteistyössä Rauman kaupungin viestintä

  Rauman upeat ulkoliikuntamahdollisuudet ovat tulleet perheellemme ja etenkin lapsillemme vuosien varrella erittäin tutuiksi. Valikoimaa riittää joka lähtöön!

  Oma mielipiteeni on, että Rauman kokoiseksi kaupungiksi vastaavien paikkojen määrä on ihan mieletön, laadusta puhumattakaan. On mielekästä ja rentouttavaa ulkoilla yksin, kaverin tai perheen kanssa paikoissa, joista pidetään huolta. Laitteet ovat kunnossa, opasteet kohdillaan ja alueet siistejä.

  Kaljasjärven rantasauna on Rauman muiden uimapaikkojen tapaan hyvin pidetty ja tarjoaa viihtyvyyttä vauvasta vaariin.

  Monipuolisuus on kuitenkin se seikka, jota nostaisin esiin kaikkein eniten. Ulkoilupaikkoja on todellakin jokaiseen makuun: meren äärellä, kaupungin ytimessä, sivukylissä. On pyöräreittejä, kävelyreittejä, leikkipuistoja, ulkokuntosali, ministadioneja, laavuja, uimarantoja, luistelupaikkoja… Ulkoilureiteissä- ja alueissa on huomioitu myös liikkujien erilaiset tasot, eli reittejä löytyy niin rauhallisiin rauhalliseen kuin vauhdikkaampaankin menoon.

  Kodisjoen luontopolulta löytyy myös laavu.

  Kaikkein eniten olemme liikkuneet omilla kotinurkillamme, eli Kodisjoen luontopolulla. Laavulla varustettu 3,5 kilometrin mittainen luontopolku on täydellinen pienelle päiväkävelylle, ja sopii perheen pienemmille. Maasto on kivan vaihtelevaa ja sen varrelta löytyy erilaisia rasteja.

  Toiselle sijalle nousee myöskin omalta kylältä löytyvä ministadion, joka on ollut etenkin kylän lasten ja nuorten käytössä ilahduttavan paljon.

  Sairaalan vieressä sijaitsee ihana aidattu leikkipuisto, jonka yhteydessä olevalla ulkokuntosalilla viihtyvät vanhemmatkin.
  Ankkapuistosta on myös mukavan lyhyt matka Vanhassa Raumassa sijaitsevien kahviloiden herkkujen ääreen.

  Kaupungin suunnalta ehdottomat suosikkimme ovat sairaalan kupeesta löytyvä Ankkapuisto sekä Omenapuumaa. Ankkapuistosta löytyy lihaskuntoa vahvistavaa puuhaa niin aikuisille kuin lapsillekin, sillä aidatun leikkikentän kyljessä on todella toimiva ulkokuntosali.

  Suurin osa Rauman ulkoliikuntapaikoista ja maastoreiteistä on koottu myös kaupungin sivuille. Tulevaa talvikautta perheessämme odotetaan jo innokkaina, sillä kaupungin ulkoluistelupaikat avataan yleensä todella nopealla aikataululla, heti ensimmäisen mahdollisuuden tullen!

  Rauman upeat ulkoliikuntamahdollisuudet ovat tulleet perheellemme ja etenkin lapsillemme erittäin tutuiksi. Valikoimaa riittää joka lähtöön!

   

  Vastaa