• You are currently viewing Häät,huh mikä stressi

  Häät,huh mikä stressi

  Pitkään sain pidettyä stressin ja jännityksen pois ennen häitä. Mutta huh, hääviikolla stressi iski todenteolla!

  Stressi

  Kroppa kovilla

  Reilu puolitoista viikkoa ennen häitä alkoi jäätävä stressi. Nukkumaan mennessä väsytti kyllä, mutta en saanut unta. Mietin kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä, häihin liittyviä ja liittymättömiä. Jos yöllä havahduin johonkin, en enää saanut nukahdettua vaan pyörin pitkän tovin. Nukuin siis todella huonosti ja olin väsynyt.

  Syke oli koko ajan korkealla vaikka makasin vain sohvalla. Päässä ei pysynyt oikein mitään ajatusta, oli todella levoton olo koko ajan. Muisti oli myös todella huono. Ei mikään kovin mukava ja tavoiteltava tila.
  Toki jos jotain hyvää tässä oli, stressi toimi loistavana häädieettinä. Paino putosi tasaisesti joka päivä. Söin kyllä jonkun verran, mutta ilmeisesti muuten jatkuva stressi ja korkea syke laittoi painon putoamaan.

  Suurimman osan stressasin lapsestani. Kuinka hän on kirkossa, pelottaako häntä? Entä juhlapaikalla, onko liian jännittävää, onko hän väsynyt? Vaikka tiesin tämän olevan turhaa, kyllähän lapsi pärjäisi vähemmillä unilla yhden päivän ja huolehtijoita oli monta päivän aikana! Mutta, äiti kun on.

  Pientä vastoinkäymistä

  Okei, meillä tässä oli ehkä ylimääräisiä stressin aiheitakin matkalla. Kirkkoharjoitus oli perjantaina viikko ennen häitä, jonne piti viedä esteettömyystodistus. Jota ei löydy mistään! Pappi totesi, että toivotaan sen löytyvän, ilman sitä meitä ei voi vihkiä. Eikä sitä löytynyt ja sopivasti viikonloppu. Eli ketään ei saa mistään kiinni, että voisi kysyä saadaanko jostain varakappale. Maanantaina soitimme ja saimme aluevirastolta uuden. Mutta jestas millainen paniikki oli koko viikonlopun!

  Myös kirkkoharjoituksiin ajaessa moottorin vikavalo syttyi. Auto täytyi viedä tarkistukseen/korjaukseen, ja hääviikolla oltais autoa tarvittu.

  Ripsienpidennyksiä lähdin hääviikolla huoltamaan, ja tekijä sanoi, että kaikki ripset täytyy poistaa. Edellinen oli ne tehnyt huonosti, ja nyt ripset oli kököillä. Sitten poistettiin kaikki ja olin ripsetön. Onneksi saatiin vielä uusi aika jo täydelle hääviikolle. Ja tästähän sain vielä jonkun allergisen reaktion, ja oikea silmä oli vielä hääaamunakin punainen.

  Stressin jälkeinen väsymys

  Itse hääpäivä meni hujauksessa ohi. Kaikki jännitys purkautui ja meillä oli ihana päivä. Nyt sitä miettiessä tuntuu lähinnä epätodelliselta. Oliko se oikeasti meidän hääpäivä? Sitä niin kauan odotettiin ja suunniteltiin! Ja se meni niin äkkiä ohi, ettei edes oikein ehtinyt tajuta mitään. Muistan kyllä kaikki ohjelmat yms, silti tuntuu kuin olisi ollut sumussa sen päivän. Onneksi on kuvia ja videoita joita katsoa. Tämä taitaa olla yleistä, mitä olen kuullut ja lukenut.

  Nyt tämän häiden jälkeisen viikon olen ollut super väsynyt. Toki häiden jälkeisen muutaman yön Jasu valvotti, tietysti häät oli hänellekin suuri ja rankka päivä. Jonkin sortin eroahdistus taisi olla. Nyt kuitenkin hän nukkuu jo normaalisti, ja minäkin saan normaalit yöunet. Silti olen todella väsynyt! Ehkä kroppa kaipaa nyt lepoa viime viikon stressin jälkeen. Jos kohta ei väsyttäisi enää koko aikaa näin paljoa.

  Jaa niin. Toki tähän vastapainoksi jottei tylsäksi käy elämä: aloitin koulun. Välillä ihan huvittaakin oma toiminta. Eikö vois vaan olla? Onhan tässä häistä jo viikko.

  Vastaa