• You are currently viewing Stereotyyppiset pojat -pitäisikö ne piilottaa somesta?

  Stereotyyppiset pojat -pitäisikö ne piilottaa somesta?

  Stereotyyppiset pojat ja niiden piilottaminen somessa. Olisiko se meidän velvollisuus?

  Poikien Äidit sai palautetta Instagramin puolella postauksesta, missä pojat heittelivät jauhoa keittiössä. Tai oikeastaan palaute ei liittynyt yksittäin siihen kuvaan, mutta kun pyysin palautteen antajaa hieman kohdistamaan esimerkillä palautettaan, niin hän nosti esiin tämän mainitsemani kuvan.

  Kuvassa on siis minun kaksi pienempää poikaa heittämässä jauhoa keittiössä. Tekstissä kerrotaan, että meidän pojilla voi lähteä leipomishommat lapasesta, jos ohjeita ei anneta aikuiseten toimesta tarpeeksi rivakasti. Kyseessä oli mainos-yhteistyö, missä asiakas nimenomaan toivoi leikkisää asennetta kuvaan.

  Palautteen antajan mielestä postauksessa pojat kuvataan liian stereotyyppisesti. Palautteen antajan mielestä Poikien Äidit IG-tilillä yleensäkin pojat kuvataan liian stereotyyppisesti.

  Palaute on onneksi toistaiseksi ainoa laatuaan, mutta jäin silti miettimään aihetta enemmän.

  Halutaanko me totuus vai muunneltu totuus?

  Minusta tärkeää on, että ihmisten ymmärtää meidän olevan yhteisö ja viihde-media. Meidän julkaisuista suuri osa tulee suoraan meidän yhteisön äideiltä. Julkaisujen teemat tulee siis pitkälti sen mukaan, mitä meille lähetetään ja mihin meitä tägätään ja linkitetään.

  Myös meidän tekemät jutut pohjautuvat usein muilta saatuihin ideoihin. Eli jos toistuvasti äidit lähettää kuvia poikien hajonneista kengistä (kyllä näitä lähetetään meille viikottain) niin tottahan toki me tartumme aiheeseen ja teemme jonkun meemin tai huumorivideon aiheesta.

  Lue myös: Pitäisikö jokaisen pojan leikkiä nukeilla?

  Mikäli tämän palautteen antajan tahto menisi läpi, ei meidän yhteisö tarjoaisi tämän tyyppistä stereotyyppistä materiaalia pojista lainkaan. Eli palautteen antajan mielestä totuutta parempi on muunneltu totuus.

  Ja tästä saanen olla eri mieltä!!!

  Me emme ole mikään poliittinen kanava, jonka pitää puskea jotain poliittista muutosta läpi, eikä meistä sellaista tule. Me tarjoamme vertaistukea, huumoria ja elämää juuri sellaisena, kuin millaisena se oikeasti poikien äideille näyttäytyy.

  sterotyypinen poika
  Rikkinäisten kenkien lisäksi, meille lähetetään paljon kuvia pojista ja työautoista. Ilmeisemmin ne kiinnostavat kovasti poikia.

  Poikia ja äitejä laidasta laitaan

  Yhteisönä meidän velvollisuus on ottaa poikien äitiys sellaisena kun se on. Emme kuvaa sitä pelkästään omien lastemme kautta, vaan siten mitä se on yhteisön 100 000 äidin silmin. Itseasiassa omat poikani ovat aika kaukana stereotyyppisistä pojista.

  Poikien Äidit kanavassa on aika ajoin ollut myös mekko-ketjua, kynsilakkailusta kuvia ja nukkeleikkejä, mutta niitä teemoja meillä on vähemmän, koska niitä lähetetään meille vähemmän ja niistä puhutaan kanavassamme vähemmän.

  Me tarjoamme sitä, mitä äidit meille lähettää, mistä äidit puhuu ja miten äidit elämänsä kokee.

  Lue myös: 10 parasta leffaa äidille ja pojalle yhdessä katsottavaksi

  Sitäpaitsi, meidän kanavan yksi kantava teema on ollut alusta asti se, että kaikki perheet ovat yhtä tärkeitä. Kaikilla perheillä on oikeus olla sellaisia kuin he ovat. Jokainen perhe on yhtä täydellinen.

  Jos alkaisimme sensuroimaan niiden perheiden viestiä, joiden poika tai pojat ovat sterotyyppisiä poikia, olisimme itse rikkoneet tätä omaa ajatustamme. Meille ihan kaikenlaiset pojat, kaikenlaiset tytöt, kaikenlaiset äidit, kaikenlaiset isät ja kaikenlaiset ihmiset ovat yhtä hyviä!

  Ja jatkamme samaan malliin!!!

  Ps. Vielä tuosta kuvasta, minkä palautteen antaja nosti esimerkiksi. Samanmoinen hassuttelu-kuva löytyi myös erään isävaikuttajan tililtä (sama mainos), missä hassuttelijana olikin tyttö. Tokkopa oli tuo isä kuvastaan palautetta saanut? Eli tarkoittaako tämä sitä, että alamme kohtelemaan poikia ja tyttöjä erilailla? Siinä on pohdittavaa jokaiselle.

  Vastaa