• You are currently viewing Mopokolari ja lastensuojeluilmoitus -tulee loma sopivaan väliin

  Mopokolari ja lastensuojeluilmoitus -tulee loma sopivaan väliin

  Meillä tapahtui juuri hurjia. Teini ajoi kolarin mopolla (pakettiauton kanssa) ja siitä lähti automaattisesti lastensuojeluilmoitus (koska liikenneonnettomuus). Se onkin sitten ensimmäinen laatuaan tässä perheessä. Toivottavasti myös viimeinen! (Sekä mopokolari, että lastensuojeluilmoitus!)

  Tärkeintä on tietysti, että kenellekään ei käynyt mitään! Millään muulla ei ole mitään väliä.

  Kolaria sen enempää avaamatta, mopolla noi kolarit auton kanssa ei useinkaan pääty hyvin mopoilijan kannalta (vaikka ylinopeutta ei olekaan), joten kiitollisia saadaan olla, että poika selvisi törmäyksestä pelkillä mustelmalla. Tällä kertaa oli suojelusenkelit matkassa!

  EDIT Lastensuojeluilmoitusta ei koskaan kuulunut?

  Mun vika lomapätkä

  Ja nyt mulla starttaa sopivasti tänään vika lomapätkä! Ja taas lähden reissuun. Tällä kertaa Rovaniemelle sisarusteni kanssa. Ihan siis aikuisten reissuun. Kivaa!!!

  Aika säälittävät lomat oli mulla kieltämättä tänä kesänä, mutta yrittäjänä sillon tehdään töitä kun niitä on tarjolla. Ja onneksi reissattiin Sariannan kanssa kuitenkin Perhesuunnistuksen parissa, niin tuli vietettyä pitkin Suomea enemmänkin aikaa, vaikka lomaa ei paljoa ollutkaan.

  Paras reissu tänä kesänä taisi olla lasten mielestä Kokkolan reissu. Sitä pojat ainakin muistelee ilolla. Suomenlinnaa Ollie myös kehui eilen ruokapöydässä. Minusta kesän kohokohta oli esikoisen rippijuhlat.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Jonna-Emilia (@poikienaitiblogi)

  Kiitos kesä 2021

  Tässä vaiheessa lienee paikallaan kiittää kesää 2021 ja hyväksyä se tosiasia, että kesä on ohitse. Aivan mahtavat helteet helli koko kesän ja uusi poreallas tuli meille täydellisenä kesänä.

  Kesä meni liian nopeasti, aivan kuin nykyään ihan jokainen muukin vuodenaika. Aika vaan yleisesti menee tosi nopeasti.

  Vastahan minä olin se teini, joka kohelsi ja jonka kesät kesti loputtomiin!!!!

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Jonna-Emilia (@poikienaitiblogi)

   

  Kommentit

  1. Terhi

   Meillä on ollut niin epäonnea että poika ajanut kahdesti mopokolarin tai onnettomuuden. Ensimmäinen kerta kun poika vasta harjotteli ja ei osannu kunnolla kääntyä ajoi ojaan. Joutu sairaalaan ja sai vakavan aivotärähdyksen ja kolhuja. Toisella kerralla poika liukkaalla vesisateella ajoi kuorma-autoa päin joka jarrutti kun näki poliisi auton. Ja poika kastui ja teloi jalkansa. Poliisit saattoi kotiin ja sanoi että syy ei ollut hänen. Mutta pointtini oli kummastakaan ei tullut lasua. Joten miten teillä heti tuli?

   1. Jonna

    Meillä poika sai rikesakon, ilmeisesti se oli se syy. Oli ajanut oikealta tulleen pakettiauton kylkeen. Onneksi ei tosiaan mitään käynyt, muuta kun mopo hajosi ja pakettiauto meni lommolle.
    Aina näiden kanssa saa olla sydän syrjällään…

  2. Minna

   Meillä poika ajo kesän alussa ylinopeutta ja poliisit pysäytti. Totesivat sit, et mopo viritetty ja myös juotu olutta eli just ylitty 0,2 promilleraja. Poliisit toivat pojan ha mopon yöllä kotiin. Poika selvisi huomautuksella, ei sakkoja, mut meni kanssa lasu. Ei ole lasu vielä ottanut yhteyttä, ku tämä tapahtui kesän alussa. Poliisit totes, et jos he lähtee ottaa tarkempaa promilletestiä, niin se on jo siihen mennessä alle rajan, joten ei kannata. Vaikka kuinka puhuttu asiasta, niin sekin piti oppia kantapään kautta. Sen jälkeen ei oo mitään otettu.

   1. Jonna

    Hyvä ettei teilläkään käynyt mitään vakavaa. Itse mietin, että tämä onnettomuus saattoi olla myös luojan lykky. Jos poika tuosta oppii ajamaan turvallsiemmin, niin sillä saattoi estää vakavamman onnettomuuden myöhemmin.

  Vastaa