• Onnellinen

  Onnellinen arki

  Kaikilla on joskus vaikeaa, kaikkia ärsyttää joskus. Se on elämää se, enkä haluaisi ainakaan itse työstää niitä satunnaisia harmituksen hetkiä pois.

  Mutta tuntuu, että joillain arki on silkkaa kaaosta tai rumasti sanottuna pelkkää paskaa.

  Kliseistä tai ei, tämä on meidän lapsiemme lapsuus. Ja emme me muutenkaan näitä hetkiä takaisin saa. Eikö arjesta kannattaisi sitten rakentaa mukavampaa, jos tuntuu että jokin ei toimi?

  Itselläni on juttuja, joilla pyrin helpottamaan kiirettä, vähentämään kiukkua ja väsymystä, ja nostamaan suunpieliä ylöspäin.

  Jokaisella on tietenkin omia keinoja voimaantua, ja ne ovat henkilökohtaisia. Itselläni luonto, lounas lemppariravintolassa, hyvä kirja tai leffa nollaavat päätä, mutta sitten on joitain yleisiä juttuja, joiden uskoisin auttavan kaikkia. Olemalla aidosti läsnä, ajattelemalla asioista optimistisesti ja oppimaan olematta ottamaan asioita liian vakavasti, pääsee pitkälle. On kuitenkin seikkoja, joissa oma toiminta ratkaisee arjen sujuvuuden hyvin merkittävästi.

  Onnellinen arki ❤️

  1. Teen tämän useamman kerran vuodessa, koska valitettavasti turhaa tavaraa kertyy. Kun on turhaa tavaraa, on enemmän sotkua. Kun on vähän tavaraa, on vähemmän sotkua.

  2. Siivoan vaatekaapit. Sama kuin edellisessä, turhat pois. Lapsi ei tarvitse muutenkaan kymmeniä paitoja tai housuja. Jos näin on, monesti tulee kiireisessä arjessa käytettyä suunnilleen kaappi tyhjäksi, ja itkettyä viikonloppuna kymmenen pyykkikoneellisen keskellä. Tässä enemmän on vähemmän. Muutama hyvä asukokonaisuus arkeen, avot. Tämä pätee myös sukkiin, sormikkaisiin ja muihin vastaaviin. Turhat pois!

  3. Kotityölista. Omien huoneiden siivouksesta en lapsille maksa, muista kotitöistä kertyy kuukausiraha. Eli vaikka oman huoneen siivouksesta ei kerry rahaa, se avaa kukkaron. Simppeliä. Lapset osallistuvat, eikä kaaosta pääse syntymään.

  4. Helpot ruoat. Kaurapohjaiset vähäsokeriset jugut, mysli, hedelmät ja leipä ovat kaapin vakiovarusteita, jotta lasten on helppo napata välipalat. Sen lisäksi teen aina sunnuntai-iltaisin ja kerran keskellä viikkoa isomman satsin ruokaa, jota lämmitetään viikolla. Kalakeitto, kiusaukset, padat, lasagne…hyviä ja helppoja kotiruokia, ei mitään hifistelyä. Ei aina ehkä ruokaympyrän mukaista, mutta pääosin terveellistä, ja lapset saavat vatsat täyteen. Ja joskus sen illallisen voi hakea vaikka mäkkäristä.

  5. Iltaisin seuraavan päivän kamat valmiiksi. Vaikka miten pirusti väsyttäisi illalla, aamulla on yleensä vielä enemmän pihalla. Ei ole siis vaihtoehtona, että tavaroiden valmiiksi laittamista lykkäisi aamuun.

  Tässä artikkelissa oli myös tärkeitä seikkoja onnellisen arjen saavuttamiseen.

  6. Puhelimen kalenterin hyperaktiivinen täyttäminen & käyttäminen. Laitan kaiken ylös. HETI. Vältyt unohtuneilta lapuilta, paniikissa kasatuilta eväsretkiltä ja huonolta omaltatunnolta.

  7. Turha hötkyily pois. Oma asenne ratkaisee. Jos kaikki tuntuu jatkuvasti kaatuvan päälle, kaikki ärsyttää ja pinna palaa heti, on kyse suuremmasta ongelmasta. Kaatunut maitolasi, koneeseen unohtuneet pyykit tai kurainen eteinen ei kaada maailmaa.

  8. Tiimiytyminen. Vaikka kuinka vituttaisi, pitää muistaa että puoliso ei ole vastapuolella, vaan samalla puolella. Puoliso ei unohda tahallaan tuoda banaaneja kaupasta tai unohda likaisia sukkia sohvalle. Monien pariskuntien riidoissa asettaudutaan vastapuolille, kierretään kinastelun kehää sen sijaan että ratkottaisiin asiat tiiminä.

  8. Rauhoittuminen. Itseään ei kannata polttaa loppuun, kukaan ei palkitse meitä siitä. Lapset / kissa / viinipullo / mies kainaloon ja sohvalle elbaamaan. Oman ajan ottaminen ja ystävien tapaaminen on tärkeää.

  Eikä itseään pidä ruoskia vaikka sattuisi mitä – oman itsensä arvostaminen on tärkeää ❤️

  Vastaa