• You are currently viewing Minuuttipeliä ja tuplabuukkauksia, tervetuloa arki!

  Minuuttipeliä ja tuplabuukkauksia, tervetuloa arki!

  Yhteistyössä If Vakuutus Arki on täällä. Tällä viikolla alkoi koulut ja poikien 10 viikon kesäloma loppui. Kesä meni taas yhdessä hujauksessa. Tämä elokuu on kuitenkin siitä poikkeuksellinen, että aamuisin ei ajetakaan enää päiväkotiin, vaan nuorinkin aloitti koulun. Jotenkin haikeeta, mutta samalla niin ihanaa. Yövalvomiset ja se pikkulapsiarki on kauan sitten jo ohitettu ja koko perhe voi touhuta kimpassa paljon sellaisia juttuja, mitä ihan pienten kanssa ei voitu koko perheenä tehdä. Tai no, tuli meidän sylivauvankin kanssa reissattua toiselle puolelle maapalloa, joten ehkä muotoilen lauseen uusiksi. Isompien lasten kanssa kaikki sujuu paljon nopeammin ja mutkattomammin.

  ARKI ON MINUUTTIPELIÄ, TUPLABUUKKAUKSIA JA SAIRASTELUA

  Lapsiperhearki on toisinaan minuuttipeliä ja tuplabuukkauksia, joten kaikki keinot, joilla voi edes hitusen helpottaa elämää, ovat enemmän kuin tervetulleita. Muistan eräänkin tammikuisen pakkasaamun, kun pojan eskarista tuli ilmoitus, että ryhmässä on tulirokkoa. Eipä siinä muuten mitään, mutta meidän oli tarkoitus lähteä parin viikon kuluttua ulkomaille. Pieni jännitys meinasi ottaa minusta ylivaltaa, mutta samalla ajattelin, että harvoin meidän pojat kuitenkaan sairastavat.

  Samaisen viikon lauantai aamuna poika kuitenkin heräsi kipeänä. Mietin, että tämä ei voi olla totta. Me ei voida sairastua nyt kun ulkomaanmatkaan on enää alle pari viikkoa. Mitä jos tauti kiertää läpi kaikkien. Vaikka nyt sairastunut ehtisikin parantua, mutta joku muu perheenjäsenistä sairastuu vielä myöhemmin… Muistin eskarista aiemmin tulleen viestin ja aloin heti googlata tulirokon oireita.

  ONNEKSI ON VAKUUTUS

  Vaikka lapset harvoin sairastavat, eikä olla jouduttu mihinkään ikäviin korvatulehduskierteisiin, niin olen silti todella tyytyväinen ratkaisuun, että ollaan otettu jokaiselle lapselle lapsivakuutukset jo raskausaikana. Mielessä ei edes käynyt vaihtoehto, ettei otettaisi vakuutuksia. Vähän samahan se on asunto -ja autovakuutustenkin kanssa. Niiden olemassaolo luo tietynlaista turvaa siihen arkeen ja varsinkin niissä tilanteissa kun lapsi sairastuu ja on todella kipeä, hoitoonpääsy ilman jonottelua on ihan ehdoton.

  Meidän tulirokko keississäkin lapsivakuutuksesta oli hyötyä. Oli viikonloppu ja pienen paikkakunnan päivystys kokonaan kiinni. Sen sijaan, että olisin lähtenyt raahaamaan todella kipeää lasta ensin 45 minuuttia autolla parin kaupungin päähän päivystykseen ja siellä jonottanut ties kuinka kauan ja ajanut taas takaisin kotiin, ajoin vajaan kilometrin matkan yksityiselle lääkäriasemalle. Saatiin tarvittavat lääkkeet ja ajettiin takaisin kotiin. Tähän kaikkeen meni ehkä puolisen tuntia jos sitäkään. Poika parani muutamassa päivässä, kukaan muu ei sairastunut ja päästiin lomareissulle suunnitellusti. Toivon mukaan sekin päivä taas joskus koittaa, että päästään reissuun palmujen alle!

  TAVOITTEENA ARJEN BALANSSI

  Tässä vuosien kuluessa ja lasten kasvaessa tietynlaisten rutiinien ylläpito on luonut sujuvuutta meidän arkeen. Toki on myös juttuja, joita on saanut opetella sen kuuluisan kantapään kautta, mutta hei, se on just sitä elämää se! Ja kuten aiemmin jo mainitsinkin, niin kaikki keinot, joilla voi edes hitusen helpottaa sitä arjen sujuvuutta ovat enemmän kuin tervetulleita. Ifin lapsivakuutus onkin kuin luotu juuri siihen tarkoitukseen, sujuvoittamaan perhearkea. Hinnan voi laskea helposti netissä ja kaikki muukin hoituu sähköisesti. Lääkäriin on mahdollista päästä jonottamatta ja ilman kuittirumbaa. 12 ikävuoteen asti Ifin lapsivakuutus on voimassa kaikessa harrastustoiminnassa eli erillisiä lisenssivakuutuksia ei tarvita.

  Tervetuloa arki, me ollaan valmiita!
  -Sarianna

  Vastaa