• Onko flunssaa enää olemassakaan?

  Meille tais viime viikolla iskeä se joka syksyinen ja joka lapsella oleva räkätauti. Ja miten se sattuukin aina siihen kohtaan, kun mies ei ole kotona? Hän lähti torstai aamuna viikonlopuksi reissuun ja kas, samana aamuna flunssaa pukkaa ja räkä valuu. Tietysti!

  Flunssaa
  Ei pieni flunssa leikkimistä estä

  Voi räkä! Kirjaimellisesti

  Jasu on säästynyt super hyvin flunssilta ja ylipäätään kaikilta taudeilta. Varmasti vaikuttaa hänen kotona olo, kun ei vielä ole päiväkodissa ja kontaktit vähäisiä. Viime joulukuussa heti joulun jälkeen Jasulle nousi lähes 40 asteen kuume, joka kesti kolme päivää. Muuten ei ole mitään ollut. Ei ole meillä vanhemmillakaan flunssaa näkynyt, mutta nyt se sit alkoi.

  Aamulla Jasu oli aivan tukossa, ja väsynyt. Yritin saada pyyhittyä nenää, eihän hän tietenkään vielä mitään niistää osaa. Meillä on joku tuollainen ”räkäpumppu” vai mikä lie niistin on. Sillä saa todella huonosti tavaraa nenästä pois. Lähdinkin apteekkiin ajatuksena ostaa jonkin sortin nenäimuria, mutta ne jäi kuitenkin vielä apteekkiin. Ajattelin imuria lähinnä yö ajalle, jos Jasu on aivan tukossa vaakatasossa. Se vehje olisi kuitenkin pitänyt laittaa imuriin kiinni, ja mietin millaisen slaagin Jasu saa jos keskellä yötä pöräytän imurin käyntiin. Toinen vaihtoehto oli itse imeä letkulla nenästä tavaraa pois. Vaikka välissä oli suodatin, jäi sekin nyt apteekkiin. Mennään nyt ihan käsipelillä tällä nuhapumpulla ja nenäliinoilla.
  Flunssaa

  Koronatestiä?

  Päätin perjantaina käydä varmuuden vuoksi näyttämässä Jasua lääkärille. Torstai iltana Jasu nukahti mun viereen istuma-asentoon tyynyihin nojaten. Hän siis itse hakeutui tähän asentoon. Josta sitten ajattelin, voisko esim korvissa olla jotain? Jos paineen tunne olisi epämukava ja estää nukkumisen.

  Ensimmäisenähän lääkäri ehdotti koronatestiä, tai kysyi ollaanko jo käyty. Ei oltu. Pitäisi käydä kun on ylähengitystie oireita. Itse en kokenut sitä tarpeelliseksi Jasun oireiden vuoksi sekä siksi kun hän ei ole päiväkodissa. Onneksi lääkärikin tuli lopulta tulokseen, että nyt ei testeihin ole syytä mennä vaan seurataan tilannetta. Jos nousee kuume/vointi pahenee, sitten voisi testissä käydä.
  Itse kun olen käynyt koronatestissä, se on sattunut mua todella paljon! En siis halua tätä kokemusta Jasulle, jos todennäiköisyys koronaan on pieni. Hän muutenkin inhoaa esim korvien ja  nenän kaivuuta, joten en nyt lisää mielipahaa tieten tahtoen hälle halua. Kuitenkin ikää mittarissa vasta 1,5 vuotta ja ollaan kotihoidossa.

  Viime joulukuussa Jasulle ei edes ehdotettu koronatestiä, vaikka kuume huiteli neljässä kympissä. Ja nyt siellä pitäisi käydä kun nenä vuotaa.

  Mietinkin tässä, onko normaalia flunssaa enää ollenkaan? Käykö kaikki päiväkodissa olevat lapset jokaisesta nenän vuodosta koronatestissä? Ja eikö poissaoloja tule paljon lapsille ja vanhemmille kun pienestäkin oireesta ollaan pois? Tottakai kipeenä ei mennä minnekään, se on selvä. Mutta jos näillä viileillä syysilmoilla nenä vuotaa, onhan se ihan luonnollistakin. Lisättäköön se vielä, että tottakai otamme koronan tosissaan. Emmekä kipeänä missään kulje, ja testiin oltais menty jos vointi olis pahentunut.

  Vastaa