• You are currently viewing Rauman meri ja saaristo – tekemistä jokaiselle

  Rauman meri ja saaristo – tekemistä jokaiselle

  Rauman meri ja saaristo – tekemistä jokaiselle!

  Yhteistyössä: Rauman kaupungin viestintä

  Rauman parhaita puolia on kaunis luonto, joka pitää sisällään upean merialueen sekä saariston – joka muuten on keskeinen osa Selkämeren kansallispuistoa. Rauman kokoiseksi kaupungiksi erilaisia aktiviteetteja on ihan mieletön määrä, ja niiden laatu on hyvä. Pisteitä ropisee myös siitä, että tarjonnassa on huomioitu eri käyttäjien mieltymykset sekä mahdollisuudet. Eli olipa kyseessä vauhdikas päivä lasten kanssa, kaveriporukan illanvietto, parisuhdeaikaa tai vaikkapa leppoisaa käyskentelyä yksin, tarjontaa kyllä löytyy.

  Kokosin listalle omasta mielestäni parhaita paloja Rauman saariston ja meren ääreltä – näitä ei kenenkään kannattaisi missata.

  1.Kuuskajaskarin linnakesaari – lasten suosikki!

  Sumopukuja, tarraseinä, jättidartsit, lasten snorkkelisukelluspuisto, jättinyrkkeilyhanskat.

  Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari tarjoaa vauhtia ja tekemistä, mutta halutessaan metsäinen saari sopii rauhallisempaankin menoon. Saarella on aktiviteetteja vauvasta vaariin, mutta päivä hurahtaa nopeasti jo tutustumalla saareen itsessään. Kuuskajaskari nimittäin on entinen linnakesaari, ja armeijan jäljet ovat edelleen nähtävissä. Käytöstä poistetut tykit, tykkiluolat, merivalvontatornit, juoksuhaudat ja ampuma-asemat viihdyttävät monenikäisiä. Saareen pystyy tutustumaan omin nokkineen tai oppaan kanssa joka on huippujuttu, sillä tämä tuntuu todella jakavan ihmiset kahteen leiriin.

  Tyhjin vatsoin saarella ei täydy olla, sillä Kahvila-ravintola Wanha Kasarmi sekä tilausravintola Kasarminsali tarjoavat ruokaa aidon merellisessä hengessä. Omalla veneellä saarelle voikin piipahtaa ihan ohimennen nauttimaan kupin kahvia, sillä kahvila sijaitsee aivan vierasvene- ja vesibussilaiturin läheisyydessä. Kesäaikaan saarelle ja sieltä pois hurauttaa vaivattomasti vesibussilla – eikä matka kestäkään kuin 30 minuuttia.

  2. Melontaretki saaristoon

  Raumalla melontaan pääsee tutustumaan esimerkiksi Erähepun opastuksella, jossa syvennytään ensin turvallisuusasiat sekä melonnan perusteet. Tämä on mainio tapa lähteä liikkeelle, mutta jos tähän hurahtaa (kuten monille käy…), voi liittyä esimerkiksi Rauman seudun melojiin, joka mahdollistaa sen että reissuille pääsee yksinkin.

  Yksi huippu melontakohde on Reksaari – Rauman vanhin matkailusaari. Reksaaressa on myös vajaan kolmen kilometrin mittainen, avomeren äärelle johtava idyllinen retkeilyreitti, jonka jälkeen voi piipahtaa vaikkapa saaren kesäkahvilaan. Reksaareen pääsee muuten myös tilauskyydillä (esimerkiksi Blue Camp) ja tätä voin lämpimästi suositella: saarella viihtyy koko perhe, ja lapsille löytyy upea hiekkaranta sekä leikkipaikka.

  3. Saariston retkeilyreitit

  Liikkuminen meren läheisyydessä on parasta mahdollista. Rauman edustalla on yli 30 kilometriä hyvin opastettuja, merkittyjä retkeilyreittejä. Nurmeksen, Reksaaren, Omenapuumaan ja Kuuskajaskarin retkeilyreitit ovat kaikki upeita, mutta henkilökohtaisesti pidän kaikkein eniten Nurmeksen sekä Reksaaren reiteistä. Näiltä reiteiltä löytyvät laavut, tulentekopaikat, valmiit puut sekä ulkovessat. Retkeily on mukavan vaivatonta ja mahdollistaa reissun vähemmälläkin valmistautumisella.

  4. Päivä Poroholmassa

  Haluatko käydä vain illallisella? Viettää mökkiloman? Ehkä hurauttaa paikalle omalla asuntoautolla? Miltä kuulostaisivat rantaterassit, ihanat merinäköalat, lounas purjelaivassa tai pehmoinen hiekkaranta? Poroholma tarjoaa kaikkea. Sijainti on yksinkertaisuudessaan täydellinen, sillä Poroholma sijaitsee aivan meren äärellä, mutta on silti miltei keskustassa. Sesonkiaikaan Poroholmaan pääsee myös kaupunkijunalla, jonka kyydissä saa tutustua kaupunkiin rauhassa. Poroholmasta pääsee muuten kätevästi Rauman saaristoon, kuten vaikkapa Kuuskajaskariin, sillä Poroholma on kaupungin virallinen vesibussisatama.

  Vaikka Poroholman suurin hulina ajoittuu kesäkuukausille, vieläkin ehtii! Ruormies sekä Rantatalon pitseria palvelevat syyskuun loppuun – ja todella suosittelen käymään!

   

  Vastaa