• You are currently viewing On ihanaa elää ydinperheessä -mutta ei väkisin
  kuva: Brendan Delany

  On ihanaa elää ydinperheessä -mutta ei väkisin

  Meillä on ydinperhe, eli perhe missä me vanhemmat ja meidän yhteiset lapset asuu samassa perheessä. Olen tosi iloinen, että ollaan pysytty ydinperheenä ja toivon todella, että pysytään elämään näin loppuun asti.

  Minulla ei ole mitään uusioperheitä vastaan (Uusioperhe=toisella vanhemmalla tai molemmilla vanhemmilla on aikaisemmista suhteista lapsia) sillä olen itsekin elänyt lapsuuteni uusioperheessä ja tykkäsin lapsuudestani todella kovasti. Itseasiassa lapsen näkökulmasta uusioperhe oli erityisen kiva juttu, kotona oli paljon väkeä ja menoa.

  Mutta ehkä juuri siitä syystä olen todella onnellinen, että olen saanut elää nyt omien lasteni kanssa ydinperhe-elämää. Ihanaa vaihtelua.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Jonna-Emilia (@poikienaitiblogi)

  Miksi tykkään elää ydinperheessä?

  Minulle ydinperheessä parasta on tietysti se, että saan elää lasteni kanssa koko ajan. Meidän lapsille me molemmat vanhemmat olemme yhtä tärkeitä ja jos meille ero tulisi, niin lapset olisivat tietysti molemmilla vanhemmilla yhtä paljon. Tämä tarkoittaisi sitä, että näkisin itse lapsiani puolet vähemmän. Se olisi aivan kamalaa, koska minulle kaikista kivointa on aika lasteni kanssa.

  Moni eronnut on tosin kertonut, että siitä omasta ajasta oppii aika äkkiä nauttimaan ja erot lapsista muuttuu aika mukavaksi. Uskon täysin tämän.

  Tykkään myös siitä, että tässä talossa kaikki lapset on molempien vanhempien ja molemmille yhtä tärkeitä. Uusioperheissä voi olla sellaista sanomatonta suosimista ja erityisesti vanhempien yhteiset lapset ovat väistämättäkin erityisessä asemassa. Ei se välttämättä näy missään käytännössä, mutta ajatus siitä, että lapseni olisi perheessä, missä hän ei olisi toisen aikuisen kaikista rakkain asia, on jotenkin ahdistava.

  Olisi hauska kuulla, että onko muille uusioperheessä eläneille ydinperhe-elämä erityisen ihana juttu? Entä ydinperheessä eläneille, mitä ajatuksia teillä on?

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Jonna-Emilia (@poikienaitiblogi)

  Ei ikinä kuitenkaan väkisin yhdessä

  Se on silti selvää, että ikinä, EN IKINÄ pysyisi väkisin yhdessä kumppanin kanssa, jota en enää rakastaisi. Tai jos kumppanini kohtelisi minua huonosti. tai ei rakastaisi minua. Sen verran itseäni rakastan, että haluan elää vain ja ainoastaan ihmisen kanssa jota kohtaan tunnen vastavuoroista rakkautta ja kunnioitusta.

  Uusioperhe elämä ei minua siis sinäällään pelota, koska tiedän, että sekin on ihan yhtä ok. Enkä kokisi mitään epäonnistumisen tunnetta, vaikka ero joskus tulisikin eteen.

  Mielestäni tärkeintä on, että lapset näkisivät aidon rakkauden aikuisten välillä, mielummin kuin teennäisen väkisin yhdessä olemisen.

  Mitä mieltä sinä olet?

  Vastaa