• You are currently viewing Ärrätreeni on kuin puhelimeen ladattava peli

  Ärrätreeni on kuin puhelimeen ladattava peli

  Kaupallinen yhteistyö: Ärrätreeni

  Niin vain tämäkin päivä koitti, että se puuttuva r-äänne löysi paikkansa ja nyt pojan kaikki sanat tulevat sujuvasti ilman äännevirheitä. Kuten aiemmassa blogitekstissä keväällä kerroin, meille ei oltu vielä missään vaiheessa puhuttu puheterapiasta enkä itse eskarilaisen r-äänteen puuttumisesta kovinkaan huolissani ollut.

  ÄRRÄTREENI TUOTTI TULOSTA

  Säännöllisellä harjoittelulla tuloksia olisi varmasti saatu nopeamminkin, mutta en halunnut painostaa harjoitteluun, vaan etenimme tässä lapsen tahtiin. Puhelimen sovellus avattiinkin silloin kun tuli fiilis harjoitella. Harjoiteltiin aina yhdessä, toisinaan vain muutaman minuutin, toisinaan sovellus viihdytti meitä pidempään. Enimmäkseen harjoiteltiin kotona, mutta muistan kyllä yhden kesälomareissun Järvi-Suomeen, jossa pitkän ulkoilupäivän päätteeksi saunan jälkeen otettiin rennosti mökin sohvalla ja avattiin sovellus. Niin äidin kuin pojankin mielestä kaikkein paras harjoitus oli se, jossa puhelimen näytölle tuli ikään kuin peili, jonka avulla harjoiteltiin kielen eri asentoja annettujen ohjeiden mukaan. Se harjoitus ei ollenkaan tuntunut ns. ”oppitunnilta” vaan meillä oli todella hauskaa yhdessä kun yritettiin taivuttaa kieltä eri asentoihin samalla kun molempia nauratti paljon. Ärrätreeniä voikin mielestäni hyvin verrata ladattavaan peliin, kun ruudulla pääsee mm. ajamaan autoa ja sovelluksen parissa on hauskaa. Se on juuri sellaista ruutuaikaa, jota mielellään tarjoaa lapselle.

  Ja voi sitä onnen päivää, kun se r-äänne löytyi! Iloa ja riemua riitti pitkälle iltaan, jopa nukkumaanmeno viivästyi kun piti keksiä kaikkia r-sanoja, joita poika voisi toistaa perässäni. Ihan ensimmäinen opittu sana oli ”harja” jossa r-äänne tuli ERITTÄIN KOROSTETUSTI! 😀

  On ihana seurata vierestä lapsen iloa uudesta opitusta taidosta.

  ÄRRÄTREENIN FAKTAT:

  • ÄrräTreeni on mobiilisovellus R-äänteen harjoitteluun.
  • Sovellus on kehitetty yhdessä suomalaisten puheterapeuttien kanssa ja sovelluksen rakenne ja sisältö noudattaa puheterapiassa käytettyjä, tehokkaita metodeja R-äänteen harjoitteluun.
  • Sovelluksen ohjeet antavat sinulle tarpeellisen tiedon R-äänteen opetuksesta
  • R-äänne on vaikein äänne tuottaa. Sen sijaan, että käytettäsiin sanaa ”ärrävika”, suositellaan puhuttavan r-äänteen tuottamisen vaikeudesta.
  • ÄrräTreeniä voidaan siis käyttää kotioloissa ilman puheterapeuttia, ennen puheterapiaan pääsyä tai puheterapian tukena. Sovellus on suunniteltu helpoksi käyttää, joten sen käyttö on mutkatonta lapselle sekä aikuiselle. Tarvitsette vain innokkuutta yhdessä oppimiseen!

  Treenatkaa missä tahansa ja milloin tahansa.

  Riemukkaan kesän ja opitun r-äänteen myötä onkin hyvä kääntää katseet kohti syksyä ja uutta kouluvuotta. Nähtäväksi jää mitä kaikkea meidän eka, kolmas ja vitosluokkalaiset tänä lukuvuonna oppivat.

  Vastaa