• You are currently viewing Sohva täynnä purkkaa!

  Sohva täynnä purkkaa!

  Pojan huoneessa on ollut ahdasta, kun yhteen muuton myötä vuosi sitten sinne siirrettiin toinen sohvista. Hänen ystävänsä ovat käyttäneet sitä vuoteena ollessaan yökylässä. Tarpeeseen tuo sohva on kyllä tullut, kun melkein joka viikonloppu meillä on ollut nukkumassa enemmän kuin oma porukka. Nyt oli kuitenkin olohuoneessa olevan sohvan aika siirtyä eläkkeelle. Vaikka sohva oli ihanan pehmoinen, häiritsi loikoilua nitinät ja natinat, joita sohva oli alkanut pitää. Päätimme siis ottaa pojan huoneesta sohvan olohuoneeseen ja hommata hänelle raheiksi taittuvat varavuoteet tilalle.  Yllätys oli kuitenkin hieman ikävä, kun sohvaa siirrettäessä huomattiin, että reuna, joka oli jäänyt näkymättömiin, oli täynnä purkkaa! Purkka oli tarttunut kankaaseen tiukasti.

  Mielestäni suuttuminen tai puhuttelu ei tallaisessa tilanteessa ole oikea ratkaisu eikä ne johtaisi pysyvään muutokseen.  Pyysin poikaa ottamaan puhelimensa ja selvittämään googlesta, miten purkka irtoaa helpoiten. Jonkin aikaa nettiä selailtuaan hän löysi vinkin jostain keskustelupalstalta. Vinkissä kerrottiin, että purkka tulisi jäädyttää, jonka jälkeen se irtoaisi lohkeamalla. Ensin suunniteltiin jääpaloilla purkan jäädyttämistä, mutta ajattelin jään sulavan nopeasti sormissa ja kastelevan kankaan turhaan. Pakastimesta toki löytyy, jos jonkinlaista tuotetta ja päädyttiin pakastevihannespussiin.

  Lue myös: Kevät toi esiteinin takaisin perheen parin

  Muutama minuutti purkan päällä ja pussi takaisin pakkaseen. Isoin homma toki on siinä purkan nyppimisessä jäädyttämisen jälkeen. Varsinkin nyt kun niitä on toista kymmentä pisin sohvan sivua, tuntuu urakka aluksi valtavalta. Yllättävän nopeasti purkat kuitenkin irtoavat sohvasta.

  Veikkaan että tästä eteenpäin poika muistaa laittaa purkat roskikseen. Vaikken voikaan olla varma tästä niin molemmat ainakin tiedämme mitä on edessä, jos niitä löytyy jostain muualta.

  Mitä muita keinoja voit käyttää?

  Jos et esimerkiksi omista pakastinta voit käyttää sellaista tuotetta, jonka käytät ruuaksi samana tai seuraavana päivänä.  Jääpaloja saa myös ostettua valmiina, jos ei kaupasta tai huoltoasemalta niin ravintoloista tai pikaruokapaikoista kannattaa kysyä.

  Eräs tuttu ravintoloitsija kertoi kylmäsprayn toimivan hyvin purkkien poistossa. Tämä on varmasti helppo ja nopea tapa ja ravintoloissa käytössä. Tällä kertaa en kuitenkaan halunnut pojan pääsevän liian helpolla, jotta homma jää mieleen.

  Onko teillä löytynyt purkkaa tai jotain muuta yllättävää väärästä paikasta lapsen jäljiltä?

  Lue myös: Kuusi vinkkiä koulumenestykseen

  Kommentit

  1. Jonna

   Paras tapa opettaa on alusta asti pistää itse siivoamaan sotkut. Ammattikoulussa oli muuten lukioon nähden paljon siistimpää, ei purkan purkkaa väärässä paikassa. Ero kouluissa oli se, että lukiossa oli siivoavat ja ammattikoulussa oppilaat siivosivat yhden luokkan kerran viikossa ja irrottelivat kaikki vääriin paikkoihin mahdollisesti liimatut purkat. Niitä ei muuten parin viikon jälkeen enää näkynyt.

   1. noora-pohjola

    Ihan mahtavaa toimintaa ammattikoulun puolella! Puolesta tekeminen ei useinkaan johda hyvään lopputulokseen vaan nimenomaan se että saa (tai joutuu) itse tekemään.

  Vastaa