• You are currently viewing Koronarokotteesta lähes 40 aste kuume ja kamala lihasjumi
  photo: Ivan Diaz Hire

  Koronarokotteesta lähes 40 aste kuume ja kamala lihasjumi

  Heti alkuun kerrottakoot, että vaikka kerron tässä ikävästä kokemuksestani koronarokotteesta, niin mitään rokotevastaista tekstiä on turha odotella. THL:n tärkeät suositukset rokotuksille löytyy täältä.

  Kävin siis keskiviikona ottamassa koronarokotteen toisen osan. Nyt vasta alan olemaan elävien kirjoissa, nyt on perjantai.

  Ensimmäisestä rokotuskerrasta sain kipeän käden, nukkuminen oli haastavaa ja kättä särki. Se oli kuitenkin ihan siedettävää.

  Tällä kertaa meno oli ihan toista.

  Melkein 40 asteen kuume koronarokotteesta

  Tiesin, että toisesta rokotteesta on moni saanut ikäviä sivuvaikutuksia. Kyselyni mukaan IG-tililläni noin puolet oli saanut sivuvaikutuksia ja puolet ei. Siinä ei tietenkään näkynyt mitä ne sivuvaikutukset oli kenelläkin ollut, mutta kiinnostavaa silti.

  Minulla kaikki alkoi noin muutama tunti sen jälkeen kun olin ottanut rokotteen. Iltaan mennessä tunsin jo selvästi, että olen tulossa kipeäksi, en vain ihan tajunnut kuinka kipeäksi.

  Lopulta olin yöllä niin kipeä, että pohdin heräänkö enää aamulla. Samanlainen olo minulla on ollut kerran elämässäni aikaisemmin ja se oli silloin kun minulla oli kohtutulehdus toisen poikani syntymän jälkeen ja minut kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Tulehdusarvoni huitelivat silloin reippaasti yli 300 lukemissa.

  Eli olin siis tälläkin kertaa todella kipeä. Ihan jokaiseen lihakseen sattui. Pää jomotti, kävely oli vaikeaa. Yöllä sattui niin paljon joka paikkaan, että en edes vessaan päässyt. Jäin sänkyyn kipuineni. Vasta kun seuraavana aamuna otin kaksi buranaa (illallakin otin muutaman), niin pääsin ylös sängystä ja suihkun kautta sohvalle.

  Photo: Daniel Schludi

  Miksi kerron tämän?

  Kerron tämän siksi, että te muut jotka olette vasta ottamassa toista rokotetta, niin varatkaa varmuudeksi sen ottamisen seuraavat päivät vapaaksi. Jos saatte samanlaiset oireet kun minä, niin olette muutaman päivän ihan poissa pelistä.

  Minuun otti yhteyttä useampikin äiti IG tilin kautta ja kertoi omista oireistaan. Yhdellä sattui päähän yli viikon, toisen syke nousi kattoon usean viikon ajan ym. Eli osalla oireet rokotteen jälkeen ovat todella pitkäkestoisia. Siihenkin kannattaa varautua.

  Omalla kohdallani tuntui aika hurjalta se ajatus, että aiheutin tuon kamalan olotilan itse itselleni. Otin rokotteen, jotta en tulisi tosi kipeäksi ja tulin rokotteesta tosi kipeäksi. Se oli aika ristiriitainen fiilis.

  Jos kolmas rokotekierros alkaa, niin en usko, että otan enää rokotetta (ainakaan samaa merkkiä). Tuota olotilaa en itselleni enää ehdointahdoin järjestä. Se olisi ihan hullua.

  Tietääkö muuten kukaan, että miksi rokote on toisilla reagoinut näin vahvasti ja miksi toiset pääsevät siitä ilman mitään tuntemuksia? Onko siinä ollut mitään logiikkaa kenelle ne oireet tulee (ikä, sukupuoli, terveys) ja kenelle ei?

  Olisi kiinnostavaa kuulla lisää.

  Kommentit

  1. Anne

   Mulla nousi kans toisen rokotteen jälkeen kuume ja olo oli kipeä, lihakset oli myös kipeät. Seuraavana päivänä vähän höntti olo mut muuten ok. Alle 2vkoa niin aivan hirveä huimaus ja takaraivolla oleva päänsärky. Voi olla että oli jotain lihasperäistäkin, mutta osteopaatti sanoi että paljon tällaista tullut rokotteista myös. Mä oon perusterve, en sairasta juuri koskaan ja 41v.

   1. Jonna

    ilmeisesti me keski-ikäiset naiset on nyt saatu tästä rokotteesta paljon haittavaikutuksia. Kiinnostavaa.

    1. Susanna

     Minulle tuli ensimmäisestä rokotteesta vain lieviä oireita, toisesta ei yhtään mitään. Ja ikää 41v. 😊 Otan kolmannenkin kunhan se on mahdollista.

  2. Minä

   Osa saa plaseboa, siksi eivät saa mitään oireita.

  3. Miisa

   Suomen rokoteuhrit ryhmässä on toinen toistaan ikävämpiä haittoja tästä kerrottu. Omia ja läheisten. Ei mukavaa luettavaa.

  4. Kati

   Käsi tuli heti kipeäksi ja saman puolen jalkaa särki sen illan. Käsi kipeä, myös kurkkukipu/nuha/päänsärky tuli samalla iltaa rokotuksesta ja kestänyt kaikki nyt sen 5pv.. Perusterve 35v…

  5. Mie

   En ole ottanut ekaakaan. Olen perusterve 30 vuotias, ja tutustuin prosentuaaliseen riskiin miten usein ikäiseni ovat sairastuneet vakavasti ja päätin että riski on niin pieni, etten ota riskiä saada rokotteesta kaltaisiasi haittavaikutuksia. Mulla ei ole koskaan kuumetta, ollu edes lapsena. Joten pelkkä rokotteen nostama kova kuume on jo liikaa. 🙂 En perustanut mielipidettäni netin huuhaasivustoihin, vaan ihan vaan oikeaan riskiin.

  6. Jenna

   Oletko ajatellut että itse tauti voisi sinulle ja muille jotka saavat rokotteesta oireita, aiheuttaa vaikean tautimuodon. Kuitenkin rokote aktivoi sinun oman immuunivasteen juuri tälle taudille, eikö kuitenkaan aiheuta itse tautia.
   Miettisin kyllä kolmatta rokotetta. Saatt olla se jolle tauti on vaarallinen.

   1. Jonna

    Kyllä tuota myös mietin, että voisiko vahvat oireet tarkoittaa sitä. Toisaalta vahvoja oireita on tuntunut tulleen erityisesti keski-ikäisille naisille (oma havaintoni) jotka taas eivät ole todellakaan millään muotoa riskiryhmää. Miehiähän on sairastunut vakavaan koronaan enemmän. Että aika vaikea jotenkin uskoa sitäkään.
    JOS otan kolmannen rokotteen niin vaihdan ainakin varmuudella merkkiä!

  7. Teija

   Mulla oli ekan rokotteen jälkeen juurikin tuollainen kuolenko vai en-kuume ja ankarat lihaskivut. Korvanlehdetkin oli niin kipeät ettei voinut nukkua kylellään! Toisen rokotteen jälkeen käsivartta jomotti jokusen tunnin ja se oli siinä, onneksi.

  8. Sk

   Minkä merkkistä rokotetta sait? Itsellä ensimmäinen saatu, siitä ei juuri oireita tullut, seuraava aika olisi ensi kuussa, mietin vain pitääköhän varuiksi miehen pyytää vapaa jos oikein kipeä olen, niin saisi vauvaa katsoa.

   1. Jonna

    Siis en muista, muistan kysyneeni ja molemmat rokotteet olivat eri. (eli eka saamani oli eri kuin toka). Olisiko tämä toka ollut se Moderna. Tarkistan tämän vielä ja palaan tänne kun saan selville.

  9. Kirsi

   Mies sai ekasta rokotteesta (Astra Zenega) kolme päivää kestäneen miesflunssan! Oli kuumeinen olo eikä voinut tehdä muuta kun voivotella sohvalla, syödä pizzaa ja suklaata 🙃 Toinen rokote oli sitten eri merkkistä eikä siitä tullut mitään. Mulle ei tullut kummastakaan muuta kuin köai kipeäksi, mutta pojalle (25v) nousi toisen rokotteen jälkeen kuume joka kesti sen vajaan vuorokauden.

  10. Ritva Kima

   Olen 70 vuotias nainen, ei immunipuutetta. Sain ensin AZ, siitä kaksi päivää yli 38 asteen kuume ja huuliherpes aktivoitui.Toinen rokote Modera, varsin hurja 39,4 kuume 3 päivää, toki loppua kohden laski. Koko alakasvot ja nenä herpeksellä kuorrutettu. Ei auttanut herpeskääkket. Nyt toissapäivänä 3 rokote Phizer. Aloin tänään täristä kuumehorkassa. Minulle varmaan nyt riittää.Ennemmin eristyneisyys itseni.

   1. Jonna

    Mun kaveri sai sai 2 rokotteesta vyöruusun. Kummia oireita.

  11. Marianne Mäkinen

   Minut rokotettiin 3.1. Moderna rokotteella. Ensimmäinen annos oli comirnatya. Kuume nousi n.pari tuntia rokotuksen jälkeen ja on edelleen 38. Nyt keskiviikko 5.1. Olo aivan kamala. Kuume ei laske edes alentavilla lääkkeillä. Arvatkaas otanko 3 rokotuksen, vaikka kuulunkin ”pakkorokotettavien” joukkoon.

  12. IRMA VANHALA

   Sain komannen rokotteen 19.12 joka oli moderna,heti joulun jälkeen tuli jäseniin kova särky ,luulin että on nivelpussintulehdus kävin lääkärissäkin sain kortisoonipiikin,vähän olo ja kivut hellitti,ja on edelleen kipeät särkee jokapuolella jaloissa,ja väliin tuntuu että menee voima jaloista,olen voidellut icepoverilla ja voltarengeelillä hetken auttaa,pahinta on kun yöllä alkaa pakottamaan ettei saa nukutuksi.Minulla on sydämen vajaatoiminta ja astma,auttaako tähän mikään olen ottanut kolmesti päivässä Parasetamolia.

  13. AilaV

   Kun otin toisen rokotteen 1.12.21 niin kuume iski yhtäkkiä vasta jouluviikolla, mutta mitään muuta oiretta ei ollut kuin vilu.
   Nyt tässä helmikuussa tuli sekava tauti eli koko viikon ihme oireita ja yhteensä 2 päivää jouduin olemaan kotona. Torstai ja perjantain välisenä yönä oli +38°C, joten perjantaina oli toka sairasloma. Perjantaina nukahdin 2 kertaa päikkärille, vaikka yleensä en sitä ota.

   Viikonloppu kun alkoi ei kuumetta ollut enää niin paljon, mutta sunnuntai ja maanantain välisenä yönä vatsa alkoi oireilemaan ja kuralle veti eikä auttanut muu kuin jäädä kotiin ja olin kotona myös tiistaina. Myös maanantaina nukahdin 2 kertaa päikkärille.

   Jostain syystä talvitaudit on sekaisin. Onko syynä koronarokotteen?

   1. Jonna

    Mut ei sulla sitten ollut korona tää toinen? Kuulostaa ihan.

  Vastaa