• You are currently viewing Opiskelut etenee ja loma odottaa

  Opiskelut etenee ja loma odottaa

  Instagramin puolella jo vähän kerroinkin miten mun opiskelut etenee. Opiskelen siis avoimessa ammattikorkeassa Kulttuurituotannon opintoja ja tavoitteena on päästä sisälle virallisesti kouluun polkuopintojen kautta (ei väyläopintojen, kuten aikaisemmin virheellisesti kirjoitin). Jos kaikki menee miten suunnittelen, niin haku tapahtuu vuodenvaihteessa.

  Olen yllättynyt siitä miten hyvin minulla on mennyt. On ollut pakko hyväksyä epätäydellinen työnjälki, sillä usein tehtävien tekoon jää minulla todella vähän aikaa. Yhden kurssin tein kolmessa päivässä läpi, mikä olisi oikeasti vaatinut monen kuukauden panostuksen. Välillä ei vain ole vaihtoehtoja kun tässä arjessa on nyt niin paljon palasia. Teen silti aina parhaani.

  Numeroni ovat siihen nähden olleet oikein kivoja. En voi valittaa ja mikä parasta, niin opiskelu on ihan äärimmäisen kivaa! Osa kursseista tuntuu tosi helpolta ja siltä, että minut on luotu tekemään juuri sellaisia tehtäviä. Osa on sitten vaikeampaa, kuten kielet ja taloushallinto.

  Mitkä polkuopinnot?

  Polkuopinnot sopii niille joiden tavoitteena on tutkinto-opinnot, mutta eivät syystä tai toisesta ole vielä sisällä koulussa. Polkuopinnoissa suoritetaan 60 op ja sen jälkeen voi hakea suorittamaan tutkintoa joko erillishaussa tai yhteishaussa. Polkuopinnot hyväksiluetaan täysimääräisinä tutkintoon, ja näin varsinainen opiskeluaika lyhenee.

  Arvioitu opiskeluaika 60 opintopisteelle on 1-1,5 vuotta. Minulla taitaa mennä siihen nyt se yksi vuosi. Vaikka esimerkiksi kesällä opiskelut pahasti pysähtyivät työkiireiden ja poikien lomien vuoksi.

  Lue kirjoitus vuoden takaa: Aikuisena opiskelemaan, millähän ajalla senkin teen?

  Nyt sitten vaan peukut ja varpaat pystyyn. että pääsen kouluun sisään vuodenvaihteessa.

  Perheellisen yrittäjän haasteet opiskelussa

  Haastavinta on opiskelussa tietysti tämä arjen yhteensovittaminen. Erityisesti näillä viikoilla kun Pekalla on omassa työssään extratöitä ja pyöritän tätä kotiarkea aikalailla yksin. Se tarkoittaa sitä, että hoidan päivällä yrityksen asioita; (markkinointia, myyntiä, esimiehen hommia ja ideointia, somea), lasten syömiset ja harrastukset, perheen lemmikit ja kauppareissut ja sitten illalla kun talo hiljenee, niin opiskelen.

  Kaikista haastavinta on kun pojat tuo koulusta puolenpäivän jälkeen kymmenen kaveria meille leikkimään ja meteli on korvia huumaavaa. Onneksi pystyn keskittymään metelissäkin. En halua kieltää kavereita tulemasta meille, minusta on kiva, että pojilla on kavereita ja leikit sujuvat.

  Myös kotona on pitänyt laskea rimaa ja siisteydessä on pitänyt hyväksyä taas sellaista pientä kaaosta. Viikonloppuisin pyrin siivoamaan ja ainakaan työkonetta en avaa silloin. Joskus opiskelujuttuja joudun vähän tekemään viikonloppuisinkin.

  Onneksi pojat on reippaita ja omatoimisia, eikä heitä ole koskaan tarvinnut täällä kotona passata. Etsivät treenikamansa itse, syövät välipalat ja lämmittävät ruuat, joskus jopa tekevät ne itse. Isommat kulkee itsenäisesti tarpeen tullen treeneihin ja jos on kymmenet treenit päällekäin niin onneksi on joukkuekavareiden vanhemmilta saatu kyytejä.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Jonna-Emilia (@poikienaitiblogi)

  Lomalle rentoutumaan

  Me varattiin Pekan kanssa just Italian matka ja lähdetään viikon päästä sinne ihan kaksin. Lupaan, että siellä en tee töitä enkä opiskele. Vaan nautin hyvästä ruuasta, juomasta ja miehestäni <3

  Ensin mennään Roomaan, siitä Napoliin ja haluisin käydä myös Caprilla. Takaisin junalla Roomaan ja siellä vielä muutama yö.

  En oo ikinä ennen käynyt Italiassa, mutta oon odottanut sinne pääsemistä innolla. Uskon, että ihastun ikihyviksi.

  Sitten taas uudella innolla töitä ja opiskelua sen jälkeen….

   

  Vastaa