• You are currently viewing Monta pientä tapaa nauttia

  Monta pientä tapaa nauttia

  Meillä oli viikonloppuna Poikien äidit- yhteisön tiimipäivä. Olimme viettämässä aikaa yhdessä ja saimme nauttia hotelliyöstä, kokouksesta tarjoiluineen sekä pakohuoneesta. Oli mahtavaa tutustua muihin bloggaajiin ja vaihtaa ajatuksia livenä! Hotellilla huoneessamme oli kylpyamme ja heti sen nähdessäni ajattelin että olisi niin kiva päästä vuosien tauon jälkeen kylpyyn. 

  Päivä meni kuitenkin nopeasti ja palailin huoneeseen vasta puolenyön aikoihin. Juteltiin vielä huonekaverin kanssa niitä näitä ja jossain vaiheessa tuli puhe pesulla käymisestä ja hän muistutti että olin suunnitellut kylpemistä. Ajattelin aluksi etten enää siihen aikaan viitsi mennä kylpyyn vaan käyn vain suihkussa. Jotenkin ensin ajattelin että jos menen kylpyyn täytyy minun sitten makoilla ammeessa tuntitolkulla. Tulin kuitenkin onnekseni toisiin aatoksiin. Päätin että vaikka olisin kylvyssä vain viisikin minuuttia on se riittävä aika ja varmasti sen veden valuttamisen arvoista.

  Lue myös: Äiti, älä unohda itseäsi!

  Siellä makoillessa aloin ajattelemaan miten yleensä vain suoritan kaiken tai ainakin suurimman osan tekemisistäni. Päätin alkaa nauttia pienistä hetkistä elämässäni enemmän. Lapsiperheessä isommat irtiotot ja tuollaiset hotelliyöt on kuitenkin harvinaista herkkua. Aika näyttää miten tämä käytännössä lähtee toteutumaan.

  Miten aion tämän toteuttaa?

  Pienistä hetkistä nauttimisen voi toteuttaa juuri niin kuin itselle parhaiten sopii. Ideana on se että jokainen kun tekee kuitenkin koko ajan jotakin, keskittyy välillä tekemään asiat siten että saa niistä enemmän nautintoa ja mielihyvää kuin silloin kun vain suorittaa tehtävät. Hetkiä jolloin voit nauttia on jatkuvasti,ne täytyy vain huomata! Monet päivittäin tehtävät asiat on sellaisia jotka voit muuttaa pieneksi nautinnon hetkeksi. Kuten nämä: kylpy, sauna, harrastus, kävely metsässä, kimppu kukkia, kahvinjuonti, hieronta, kuuma suihku, mää- matka, siivous, yö hotellissa tai juominen.

  Otetaan esimerkiksi vaikka roskien vienti. Tarkenetko viedä roskat ulos paljain varpain tai voitko käyttää ihania pörröisiä ja pehmeitä sukkia ulos mennessäsi? Kun viet roskat ulos niin koska viimeksi olet pysähtynyt pihalla ja katsonut ympärillesi. Lähellä saattaa olla puita, pensaita, istutuksia tai vaikkapa auto. Kiinnitä huomiota ympärillä olevaan kauneuteen. Onko puissa värikkäitä lehtiä? Onko viereen parkkeerattu auto vastapesty? Vedä pihalla ollessasi muutama syvä hengenveto ja nauti raikkaasta ilmasta keuhkoissa.

  Lue myös: Erilainen kylpyläviikonloppu

  Paljonko aikaa ja rahaa tämä kaikki vaatii?

  Edellä luetellut asiat on vain esimerkkejä ja kun alat huomaamaan asioita joista voit nauttia huomaat niitä koko ajan lisää. Haluan itse keskittyä sellaisiin jotka eivät maksa mitään tai juuri mitään. Välillä kuitenkin voi nauttia sellaistakin jutuista jotka maksavat. Raha ei kuitenkaan saa olla esteenä elämästä nauttimiseen. Meillä on mielestäni tosi kauniit viinilasit, jotka ovat pääsääntöisesti käyttämättä kaapissa. Nyt olen ottanut viinilasin vesilasiksi. Juon joka tapauksessa monta kertaa päivässä ja vaikka vesilasitkin on ihan nätit on silti sellaista pientä arjen luksusta juoda viinilasista. 

  Aikaakaan tämä tavoittelemani hetkistä nauttiminen ei mielestäni vie juurikaan sen enempää kuin mitä tehtävät jutut normaalisti veisi. Toisaalta onko sillä niin väliä vaikka joskus menisikin kauemmin jossain hommassa mitä olen tekemässä kun nautin sen tekemisestä. 

  Pieni taka-ajatus tässäkin koko hommassa on. Toivon tämän vielä jossain vaiheessa vaikuttavan niin että keittiön pöytä tulee pysymään siistimpänä. Usein pöydälle jää jotakin kun sen ympärillä pelataan, syödään, tehdään kouluhommia tai töitä Siivoaminen heti kun pöydästä noustaan ei olisi iso homma, mutta jää välillä tekemättä. Nautin suunnattomasti niistä hetkistä kun pöytä on puhdas, koko keittiön ilme on silloin ihan erilainen kuin niinä päivinä kun pöydälle kertyy tavaraa.

  Tuleeko sinulle mieleen joku hetki jonka tällä hetkellä vain suoritat, mutta mistä voisit pienellä muutoksella nauttia enemmän?

  Voit kommentoida myös Instagramissa, profiilini löydät täältä!

  Vastaa