• You are currently viewing Hyvä työtuoli on panostus omaan hyvinvointiin

  Hyvä työtuoli on panostus omaan hyvinvointiin

  Hyvä työtuoli on panostus omaan hyvinvointiin – Yhteistyössä On24

  Työergonomia koskee toki työpaikalla tehtävää työtä aivan yhtä paljon, mutta itse pääasiassa etätyöläisenä käsittelen asiaa nyt siitä vinkkelistä. Joillain työpaikoilla työergonomia on toki retuperällä, mutta monissa paikoissa on jo havahduttu ergonomian tärkeyteen. Sen sijaan etätyössä työergonomia jää usein paitsioon – töitä tehdään keittiön pöydän ääressä, lasten vanhoilla koulutuoleilla ja kaikissa mahdollisissa, keholla epäedullisissa asennoissa.

  Yleisimpiä etätyön puutteellisen ergonomian aiheuttamia ongelmia ovat selkä- ja niskakipu, jumit ja kireys. Esimerkiksi keittiön pöydän ääressä istuessa tuolin ja pöydän korkeus ja säädöt eivät todellakaan ole ideaalit, ja tämä taas saattaa tuoda muassaan monenlaisia ongelmia. Selkärangan ja yläraajojen tukirakenteet ylikuormittuvat ja niska- ja hartiaseudun lihasten verenkierto vähenee.

  Ei todellakaan hyvä juttu. Oma terveys ennen kaikkea, mutta nämä lieveilmiöt vaikuttavat pitkässä juoksussa myös työn tulokseen.

  Itse työskentelen vaihtelevasti istuen ja seisten, mutta työtuolini oli todella epäedullinen ergonomian kannalta. Selkä- ja hartiakivut olivat jatkuvia ja työasento oli lähtökohtaisestikin epämukava. Pääsimme valitsemaan On24-verkkokaupan valtavasta toimistotuolivalikoimasta meille mieluiset tuolit. Vertailimme ja pohdimme eri vaihtoehtoja pitkään. Ilahduttavasti saimme toivottujen ominaisuuksien lisäksi myös mieluisa ulkonäön, sillä vaihtoehtoja todellakin riitti.

  Me valitsimme tuoleiksi jousituksella varustetut Chairman -johtajantuolit. Yksi ehdoton ei oli verkkoselkäinen työtuoli. Verkkoselkäisen tuolin selkänoja ei tarjoa riittävästi tukea staattiseen istumatyöhön. Lisäksi halusimme tuolin käsinojilla, mielestäni ne tuovat merkittävää tukea ja lisäävät työskentelymukavuutta. Tästä tuolista ne saa myös pois, joten molempi parempi.

  Olemme päässeet jo käyttämään tuoleja  ja käyttäjän kokemuksella voin todella lämpimästi suositella tätä vaihtoehtoa. Tuolissa  on todella miellyttävä istua – se vastaa istuinmukavuudeltaan enemmän laiskanlinnaa kuin työtuolia. Istuimessa on jousitus, istuinkorkeus on säädettävissä sulavalla kaasupumppumekanismilla ja tuoliin kuuluu myös lukittava keinumekanismi.

  Tässä tuolissa työnteon kultainen perussääntö täyttyy: käsien ollessa pöytätasolla saan säädettyä tuolin sellaiseen korkeuteen, että käsivarret muodostavat 90 asteen kulman. Käsinojien ansiosta myös käsivarret saavat riittävästi tukea. Mikäli ainoastaan ranteet ovat tuettuina pöytää vasten, niskaan aiheutuu jännitettä.

  Hyvään työtuoliin siis todellakin kannattaa panostaa. Millä mallilla sun työergonomiasi on? Muista että työtuoli on panostus omaan hyvinvointiin – käy tsekkaamassa On24 valikoima, löydät varmasti omaa silmää ja kukkaroa miellyttävän valikoiman!

  Vastaa