• You are currently viewing Millainen ystävä olet? – tee leikkimielinen testi!
  kuva: Joshua Sazon

  Millainen ystävä olet? – tee leikkimielinen testi!

  Millainen ystävä olet? Minua on siunattu muutamalla hyvällä ystävällä ja monilla kavereilla, ympäri Suomen. Välissämme voi olla satoja kilometrejä, ja saatamme tavata vain kerran vuodessa. Saatamme asua myös hyvinkin lähellä toisiamme, mutta nähdä hyvin harvoin. Arki vie mennessään, jokaisessa elämäntilanteessa. Mutta ystävyys säilyy, vaikka emme ehtisi usein nähdä tai keskustella.

  Olen sellainen persoona, joka viihtyy kutsujen emäntänä, nautin suuresti syvällisistä keskusteluista ja tarjoilujen tekemisestä, mutta niin paljon kuin nautinkin ystävien läsnäolosta, kutsujen ja naisten iltojen pitämisestä, hyvin usein huomaan pohtivani, millainen ystävä minä olen, ja mitä toivon ystävyydeltä. Millainen ystävä olet? – tee leikkimielinen testi!

  Mistä tunnet sä ystävän? Onko oikea sulle hän?

  Ystävyys. Tämä onkin minulle ollut yksi elämänoppi. Pidän itse hyvin tärkeänä yhteyttä ja vastavuoroisuutta. Sitä että menemme samalla aaltopituudella. Sitä että voimme olla hiljaa, ilman että se olisi vaivaannuttavaa. Sitä että kun vihdoin tapaamme, tai puhumme, kaikki jatkuu siitä mihin se jäi. Sitä että voimme olla täysin toistemme vastakohtia, täysin eri mieltäkin asioista, mutta ymmärrämme toisiamme ja tuemme toisiamme.

  Ystävyydessä suoraan ja avoimesti puhuminen on yksi suurimpia avainsanoja onnistumiseen. Voidaan olla rohkeasti eri mieltä, voidaan ymmärtää toistemme näkökulmia ja tunteita ja voidaan puhua suoraan kasvotusten, ilman että siitä syntyy draamaa tai kuulen näkökulmiani jaettavan muualla, ei niin suotuisaan sävyyn. Emme myöskään riitaudu pitkävihaisesti vaikka olisimme eri mieltä. Kaikki tunteet ja ajatukset ovat sallittuja.

  Keskustelumme eivät pyöri toisten ihmisten ympärillä, vaan tutkimme sisäistä lastamme, pohdimme elämänmenoa ja jaamme suuria tunteita ja suoria keskusteluita, jotka ruokkivat sieluamme tavalla, joka ajaa minut kirjoittamaan tämänkin tekstin. Lämmöllä ja rakkaudella, niillä tunteilla, joilla ystäviäni ajattelen.

  ranta

   

  Ottaa vai antaa?

  Olen vuosittain juhlistanut ystävyyttä pitämällä aktiivisesti illanistujaisia, mökillä ja kotona. Toisinaan olen saanut jakaa iltaa kymmenen naisen, toisinaan yhden naisen kanssa. Ajoittain kavereita on tullut ja mennyt.

  Yhteys ei rakennu jokaiseen. Jokaisesta kaveristani ei tule ystävää minulle, se on surullinen fakta, joka minun piti oppia hyväksymään monen pettymyksen myötä. Saanko jokaisesta ihmissuhteesta sitä, mikä on minulle tärkeää, mitkä ovat arvoni suhteessa ihmisiin, mitä minä vaalin tai tarvitsen? Vaikka kaveruutemme ei olisi jatkunut, olen saanut siitä jotain. En kadu elämässäni mitään hetkiä.

  Kysynkin usein itseltäni, ottaako se enemmän kuin antaa?

  Nämä illanistujaiset ovat antaneet minulle elämän varrella suuria tunteita. Näiden tunteiden joukossa on myös pettymyksiä. Surua. Yksinäisyyttä. Pettymyksiä siitä, etten aina kokenutkaan olevani hyvä ystävä. Surua siitä, ettei jokaisesta tullutkaan minulle ystävää. Yksinäisyyttä, kun ymmärsin, että olenkin arjen keskellä yksin, silloin kun olisin toivonut, että olisin saanut sen, mitä ystävyydeltä toivoin, että joku soittaisi minulle, kysyisi kuulumisia tai kutsuisi minua johonkin. Jouduin kohtaamaan sen tosiasian, että minun piti olla ystävä minulle. Ymmärryksen ja hyväksynnän myötä illanistujaiset pienenivät, mutta ne harvat ystävyydet syvenivät.

   

  Tunnista omat rajat ja kerro ne!

  Itsetuntemuksen myötä ymmärrys kasvoi. Itsetuntemuksen myötä voi kasvaa paremmaksi ystäväksi ja oppia ymmärtämään itseä, sekä toisia ja hyväksymään sen totuuden, ettei kaikkia ole tehty olemaan kaikkien kavereita.

  Ymmärrän itseäni, tiedän omat rajani, sekä sen missä en ole hyvä ja voinkin sen tiedon valossa ymmärtää ystävieni rajoja paremmin. Olen oppinut, että ystävyyteni voivat paremmin, kun emme näe joka päivä, vaikka toivoisinkin toisin. Onkin mielestäni tärkeää tunnistaa, paljonko olemme valmiita antamaan, ja mitä olemme valmiita ottamaan, monessa elämän osa-alueessa. Tällöin kykenemme myös olemaan aidompia ystäviä, elämällä omien arvojemme mukaisesti!

  Ystävyyttä ei tule tukahduttaa tai väsyttää sillä, että ollaan koko ajan yhdessä tai aina samaa mieltä! Joillekin sekin voi toimia, minulle ei. Olen aina ollut sosiaalinen, sellainen ystävä, joka hyppää summanmutikassa uuteen ihmissuhteeseen, syventäen sitä vauhdilla ja päätynyt turhan usein kivikkoon, kun on juostu liian lujaa. Olen antanut kaikkeni, yrittänyt miellyttää muiden tarpeita unohtaen omat rajani. Mitä kaikkea minun pitikään kokea, jotta otin opikseni tästä?

  Sitähän sanotaan, että paras viini syntyy hitaasti hauduttamalla. Koen, että sama pätee ystävyydessä.

  ystävyys

   

  Millainen ystävä sinä olet? Tee leikkimielinen Me Naiset lehden testi!

  Minulle testi sanoo näin!

  ” …uskollinen ja luotettava ystävä. Hän on hauskaa ja menevää seuraa, joka on helppo houkutella hassuihinkin suunnitelmiin mukaan. Hän on myös nopea liikkeissään, eikä jää odottelemaan vastakaikua keneltäkään. Siksi hänen suhteensa saattavat helposti hiipua, jos toinen osapuoli ei ole täysillä mukana.

  Toisinaan tuliluonteisen oinaan kanssa joutuu sietämään oikuttelua. Johtajatyyppinä oinas tykkää olla oikeassa – ja välillä hän saattaa äityä pätemään. Vaikka oinas yrittää ystävien seurassa hillitä taipumustaan, piirre saattaa toisinaan pilkahtaa näkyviin. Silloin kamujen kanssa voi syntyä sanaharkkaa.

  Oinas ei kuitenkaan ole koskaan pitkävihainen. Hän ei myöskään jaksa velloa kinoissa ja on valmis pyytämään rehdisti anteeksi, jos on itse mokannut. Oinas on myös helppo lepyttää.”

  Vastaa