• Kukkarolle ystävällistä shoppailua

  Kukkarolle ystävällistä shoppailua- yhteistyössä Vanhan Tavaran Puoti Eveliina.

  Olen koko ikäni käynyt kirpputorilla, käyttäen niitä vaatteiden ja kodin tavaroiden hankintaan, sekä toisaalta myös meille jo tarpeettoman tavaran kierrättämisessä eteenpäin. Omassa lapsuudessa kyse oli ehkä enemmän tarpeesta tehdä hankinnat edullisesti kuin tavasta tai halusta. Silloin ei ehkä ollut ihan niin muodikasta hankkia tavaraa käytettynä kuin mitä se on nykyään.

  Nykyään taas on kyse pääasiassa tavasta ja siitä että vaikken ostoksilla käynnistä välitä on kirpputorilla kiertely joka kerta pieni aarreseikkailu. Koskaan kun ei voi tietää mitä löytää. Kirpputorilla ei myöskään tule sellaista oloa mitä kaupoissa kiertelystä saattaa tulla, että pitäisi ostaa jotakin. Kuten aiemminkin olen Instagram- tililläni maininnut valintoihini vaikuttaa myös hankintojen ekologisuus sekä itselle tarpeettoman tavaran muuttaminen rahaksi.

  Rauman kirpputoreista ehdottomasti omaan makuun sopivin on Vanhan Tavaran Puoti Eveliina. Eveliinasta mieluisimman tekee ehdottomasti se lämmin tunnelma joka puodissa vallitsee. Paikan omistaja on nuori, iloinen ja ehdottomasti asiakaspalveluhenkinen. Vuosien saatossa paikka on varmasti juuri tuon tunnelman ansiosta kerännyt kanta-asiakkaita kirpputorin lisäksi pienen kahvilatoiminnan ympärille. Useamman kerran viikossa tutut kasvot saapuvat nauttimaan kahvia ja pullaa sekä vaihtamaan kuulumisia.

  Kirpputoritoiminta on kuitenkin selkeästi paikan päätuote. Looseja on 146 ja vaikka looseja on noin paljon, on tila suunniteltu niin että käytävät jäävät leveiksi ja loosit ovat tilavia! Viikkovuokra on 24 euroa ja oman kokemukseni mukaan myyntiin verrattuna tuo hinta on hyvinkin kohtuullinen. Pienemmille ja arvokkaammille tavaroille voi vuokrata hyllyn vitriinistä läheltä kassaa. Vitriinit ovat lukossa ja henkilökunta tulee avaamaan ne asiakkaan pyynnöstä. Isommista tavaroista, kuten huonekaluista taas sovitaan aina erikseen ja niille on varattu oma soppi tilassa.  Vuokraustoiminnan lisäksi Eveliinassa on retrovaatteiden puoti, joka on yrityksen omaa toimintaa.

  Kirpputorilla asiointi

  Poikkeuksena moniin muihin paikkoihin verrattuna loosin vuokraus tapahtuu pääsääntöisesti lisäämällä itsesi loosi jonoon, joka paikan suosiosta johtuen on noin kolme viikkoa. Kun saat paikan, sinun ei vielä tarvitse tietää kauanko haluat tavaroita pitää myynnissä. Kolme päivää ennen kuin haluat lopettaa myynnin tulee ilmoittaa tyhjennyspäivä. Henkilökunta ilmoittaa jonossa seuraavana olevalle tässä vaiheessa täyttöpäivän ja loosinumeron.

  Aluksi tämä kuulosti mielestäni sekavalta, kun oli tottunut siihen että vuokra aika kirpputoreilla on aina viikko ja heti varatessa pitää tietää haluaako viikon vai kaksi. Nyt kun tähän systeemiin on tottunut niin tämähän on oikein mainio! Mikäli näyttää siltä että myynti alkaa hiipua vaikka ensimmäisen viiden päivän jälkeen voi loosin irtisanoa vaikka olisi ajatellut pitää sitä kaksi viikkoa.  Näkisin että tämän systeemin vuoksi Eveliinassa vaihtuu tavara jatkuvasti ja siellä tuleekin kierrettyä useamman kerran viikossa! Vaihtuvuus on varmasti myös osasyy siihen että asiakkaita riittää niin myyjinä kuin ostajinakin. Tavaraa on laidasta laitaan ja juuri tuo monipuolisuus saa erilaiset ihmiset nauttimaan kirppis kierroksesta.

  Tämän ihanan puodin löydät Raumalta osoitteesta Monnankatu 39.

  Vastaa