• You are currently viewing Teinipoikani tutustui kodittomaan nuoreen
  kuvituskuva: Dimi Katsavaris

  Teinipoikani tutustui kodittomaan nuoreen

  Mun teini on tutustunut tänä kesänä kaupunkimme keskustassa johonkin kodittomaan nuoreen kundiin ja sanoi, että säälii sitä vähän, vaikka se onkin ihan hauska tyyppi. Poikani näki kerran tuon kodittoman kundin vanhempiensa kanssa syömässä ravintolassa, mutta muutoin näkee tyyppiä lähinnä kadulla ja kundi on lähes aina kännissä.

  Pohdin pitäisikö kieltää poikaani puhumasta hänelle (koska poikani on vielä aika nuori), toisaalta, mitä jos sillä kundilla ei ole ketään muuta kenelle puhua? Ja ehkä toisen kohtalo opettaa jotain omalle pojallenikin.

  Mietin myös, miten joku tavallisen perheen lapsi voi joutua siihen jamaan. Mutta tottakai voi. Eihän me ikuisesti meidän lapsia ja nuoria voida kannatella, joskus ne on vielä omillaan. Jos nuorella on elämänhallinan kanssa ongelmia, syrjäytymistä, päihteitä, niin siinä on jo monta riskitekijää olemassa.

  Meillä on koko ajan kasvava määrä syrjäytyneitä nuoria Suomessa. Ihan yhtä hyvin se voi olla minun poikani, kuin sinunkin, joka tippuu yhteiskunnan rattaista vielä joskus.

  Suomessa on 854 nuorta koditonta

  Kodittomia Suomessa on kaikenkaikkiaan jo lähes 5000. Kaikista asunnottomista neljä viidesosaa on miehiä, aihe siis koskettaa paljonkin meitä poikien äitejä. Suomessa on 854 alle 25-vuotiasta nuorta , jolla ei ole kotiavaimia mihinkään. Jokainen heistä on yksi liikaa.

  Miten voisimme auttaa näitä nuoria?

  Yksi tapa on lahjoittaa nyt käynnissä olevaan keräykseen pieni summa rahaa. Poikien Äidit on mukana Sininauhan keräyksessä kodittomien nuorten hyväksi. Pääset lahjoittamaan Poikien Äitien tiimin mukana TÄÄLTÄ. Mahtavaa on on, että Sininauhasäätiön kanssa yhteistyötä tekevät tahot tuplaavat summan minkä lahjoitat, eli jos lahjoitat 10€ niin kodittomat saavat todellisuudessda 20€.

  Ollaan saatu jo kasaan muutama satanen, mutta uskon, että pystytään paljon parempaankin.

  Tämä ei siis ole mikään kaupallinen yhteistyö, vaan yhden äidin ääni tälle tärkeälle asialle.

  koditon

  Vastaa