• You are currently viewing Mitkä ihmeen tyttöjen ja poikien legot?

  Mitkä ihmeen tyttöjen ja poikien legot?

  Onko muka ollut tyttöjen ja poikien legot? Olenko sokea vai mitä? En ole ikinä missään nähnyt mitään merkintää mitkä legot on tyttöjen legoja ja mitkä poikien legoja?

  Kuitenkin Helsinginsanomat kirjoittaa, että Lego ei enää aio jaotella tuotteitaan tyttöjen tai poikien leluiksi.

  Koska se on niin tehnyt? Aika huomaamattomasti, kun en ole sitä edes huomannut.

  Onko kyseessä siis todellinen teko vai pelkkä markkinointikikka? Tuntuu, että moni yritys käyttää häikäilemättömästi hyväkseen lehdistöä tekemällä erilaisia julkituloja muutoksista, mitä ei oikeastaan edes tehdä. Tyhmä lehdistö ja kuluttajat nielee purematta kaiken.

  Lego kertoo myös aloittavansa kampanjan jossa keskiössä ovat tytöt, jotka ”rakentavat maailmaa luovan ongelmanratkaisun avulla”. Tottakai! Tyttöihin liittyvät kampanjat ovat kovassa nosteessa ja niitä kannattaa yritysten nyt tehdä.

  legot

  Kaupassa on aina ollut yksi legohylly

  Aiheeseen Legot palatakseni…

  Kun menen mihin tahansa kauppaan, niin kaupassa on yksi legohylly ja siinä on kaikki legot. En ole yleensäkään leluosastoilla nähnyt tämän 16 vuoden aikana mitään tyttö/poika mainintoja. Lelut on leluosastolla jaettu yleisesti kategorian mukaan, nuket, pehmot, pelit, legot, autot jne…. Mikä tietysti helpottaa aika paljon lelujen etsintää.

  Kurkkasin myös Legon nettisivuja, eikä sielläkään mitään tyttö/poika jaottelua näkynyt. Onko se sitten jo poistettu jos sellainen älyttömyys on siellä joskus ollut?

  Meillä on pojat ostaneet ihan kaikenlaisia legoja laidasta laitaan. On ollut avaruusalusta, junarataa. lego friends sarjaa, Harry Potter linnaa ja vaikka ja mitä.

  En tunnista omalla kohdallani yhtään jutussa mainittua kohtaa, jossa kerrotaan vanhempia pelottavan pojan tulevan kiusatuksi, jos leikkii tytöille mielletyillä leluilla.

  Minulla on neljä poikaa ja heillä jokaisella on iso kasa kavereita, voisin kuvitella olevani aika hyvä kokemusasiantuntija tässä aiheessa. Tällaisia ajatuksia en ole koskaan kokenut, enkä ympärilläni nähnyt. Ehkä tässä voisi olla siis vanhemmilla ihan peiliin katsomisen paikka. MIKSI heti kuvitellaan, että poikaa kiusattaisiin leikeistä ja leluista? Pitäisikö ensin vaan rennosti katsoa.

  legot

  Entäs sitten vaatteet?

  Osa liputtaa kovasti sitä, että poikien ja tyttöjen vaateosastoista luovuttaisiin. Nythän tällaisia tyttö/poika mainintoja lastenvaateosastoilla ei juurikaan edes enää näe. Jaottelu tulee ikään kuin katsojan silmistä. Pitäisikö kaikki eri tyyppiset vaatteet kuitenkin sekoittaa?

  Tavallaan ihan hyvä ajatus, mutta siinä on muutama MUTTA.

  1. Todennäköisesti pojille sopivia kivoja vaatteita ei tulisi silti yhtään lisää, päinvastoin. Poikien Äidit ovat kautta aikain tuskailleet poikien surkean vaatevalikoiman vuoksi. Värejä ja kuoseja on vähän. Jos kaikki vaatteet yhdistetään, niin ongelma todennäköisesti vaan pahenee. Ei enää ole mitään väliä sillä löytyykö poikia kiinnostavia vaatteita koko kaupasta kun aina voidaan sanoa, että valikoimaa riittää. Totuushan on kuitenkin se, että halutessaan voi jo nyt mennä sinne tyttöjen osastolle ostamaan sen perhospaidan jos siltä tuntuu. Niin me ollaan ainakin tehty poikien kanssa. Mutta harva poika tykkää samoista vaatteista kun tytöt tykkää.
  2. Vaatteiden leikkaukset ovat aika iso ongelma. Pienet lapset nyt ovat vielä samanlaisia pötkylöitä, mutta kouluiässä eroja alkaa syntyä. On ihan typerää väittää. että teinityttö ja -poika voisi käyttää samoja vaatteita. Poikien housujen haarojen leikkaus pitää olla jo vähän erilainen. Tytöillä on usein kapeammat vyötäröt ja se vaatii vaatteen leikkaukselta tiettyä mallia. Pojille alkaa kehittyä isommat hartiat jne… Biologisia faktoja ei voida kuitenkaan kieltää. Toki tämän voisi kiertää sitten sitten sillä, että saman tyyppiset vaatteet olisi samoissa rekeissä, eikä niissä erikseen tarvitse lukea onko ne tytöille vai pojille. Näin taitaa lähes kaikissa kaupoissa jo ollakin.

  Lue myös: Tyttöjen ja poikien lastevaateosastot -8 liikkeen kuvat

  Minä kuitenkin koen, että näin aikuisenkin on tosi paljon helpompaa löytää itselleni sopivia vaatteita, kun naisten ja miesten osastot ovat erikseen. Menisi ihan hermot jos pitäisi kaivella jostain yhteisistä rekeistä istuvia vaatteita. Puolet eivät ainakaan istuisi yhtään päälle.

  Mitäs ajatuksia aihe herättää teissä muissa?

  Vastaa