• You are currently viewing Vauhtipoika ja Villasukka – Keitä me ollaan?

  Vauhtipoika ja Villasukka – Keitä me ollaan?

  Heippa ja tervetuloa meidän blogiin!

  Kun pohdin tämän blogin nimeä, en voinut ajatella meille sopivampaa nimeä kuin Vauhtipoika ja Villasukka.

  Minä olen pian 34 vuotta täyttävä, maailman menoa pohdiskeleva Villasukka-äiti, ja kuvassa retkiseuranani on 1v 3kk vanha Vaahteranmäen Eemeli – se todellinen Vauhtipoika!

  Vauhdin hurmaa!

  Jo juoksuaskeleita ottava, paikasta A pisteeseen B sekunnin murto-osassa säntäävä tahtojen taapero pitää huolen siitä, ettei äidin elämä pääse koskaan käymään tylsäksi.

  Tämän tomeran miehenalun sanainen arkku ei ole vielä auennut, mutta jalat vipattavat senkin edestä. Laulamaan hän on kuitenkin jo päättänyt alkaa, ja lempimelodioihin lukeutuu tällä hetkellä äidin laulama ”Aa aa Heikki” -lastenlaulu.

  Tämän pojan kasvoilta ei myöskään hymyä puutu. Hän onkin äidin oma hymypoika ja päivänpaiste! Toki silloin, jos hampaat kiusaavat, väsymys tai nälkä iskee, niin surkuhan siitä kelle tahansa tulee.

  Tyhjännaurajaa tästä pojasta ei saa. Yksi vitsi vanhenee kerrasta ja huonoille jutuille ei turhaan naureta. Parhaimmat naurattajat löytyvätkin tämän talouden karvakavereista. Yhtä kolmesta kissastamme poikamme on alkanut jo itse leikittämään narunpätkällä, ja koiramme, siperianhusky Lukan kanssa, hauskinta on hippaleikki.

  Hetkeksi touhupojan vauhtia hidastavat kuitenkin kirjat, joita hän lukee yhdessä äidin kanssa tai itsekseen keskittyneesti melko pitkätkin tovit.

  Kyseessä on siis varsinainen hurmuri-poika!

  Villasukka-fiilistelijä

  Minä olen vauhtipojan täydellinen vastakohta, todellinen villasukka-fiilistelijä. Ensinnäkin, minulla on lähes aina villasukat jalassa. Vaikka olen muuten melko kuumaveristä sorttia, jalat ovat herkkä kohtani. Ne tarvitsevat lämpimät ja sympaattiset villasukat – kesät talvet.

  Rauhoittuminen lapsiarjen keskellä on minulle tärkeää. Puhelimen turha selaaminen ja möllöttely-köllöttely ovat välillä oikein oivallista ajanvietettä pyykkivuoren ja arjen kiireen keskellä. Aika ajoin innostun tekemään myös kaikennäköistä pikkuprojektia, jossa pääsen tavalla tai toisella itseäni toteuttamaan.

  Kaikenlainen mokaaminen ja hassuttelevuus on myös osa minua. En ole todellakaan se äiti, joka leipoo aina viiden tähden pullat ja luovii arkipäivistä huolettomasti läpi. Minulle sattuu ja tapahtuu, mutta onnekseni osaan myös sujuvasti itselleni nauraa.

  Tälle rauhaa ja tunnelmointia rakastavalle äidille touhupojan vauhdissa onkin välillä ollut perässä pysyminen. Eikä vauhtipoikakaan varmaan ymmärrä, miksi pitäisi aina vain istua möllöttää, kun koko maailma on auki ja edessä!

  Odotan innolla, mitä kaikkea tulemme yhdessä tulevaisuudessa kokemaan ja tekemään. Luulen, että tuo elämäniloa puhkuva pikkumies tulee opettamaan äidille elämästä vielä aika paljon.

  Sinut hyvä lukija haluan toivottaa lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan Vauhtipojan ja Villasukan yhteistä taivalta. Toivottavasti nautit matkastamme!

  Meidän touhuja voit seurata myös Instagramissa: vauhtipoikajavillasukka

  Vastaa