• You are currently viewing Ihana, kamala kaamosaika – 5 vinkkiä, joilla sinäkin selviät!

  Ihana, kamala kaamosaika – 5 vinkkiä, joilla sinäkin selviät!

  Hyvästi kesä ja lämpö, tervetuloa kaamos ja pakkaset!

  Nuorempana olen ollut aina varsinainen syksyihminen, mutta viime aikoina olen huomannut kaipaavani yhä enemmän aurinkoa ja sulaa maata.

  Kun keväällä luonto herää eloon, linnut laulavat ja kaikki ympärillä oleva vaikuttaa kuin uudestisyntyneeltä, huomaa väistämättä itsekin olevan paljon energisempi. Jopa ihmiset tuntuvat elävän kevään ja kesän läpi jonkinlaisissa juhlafiiliksissä. Jotakin kesäistä arkisempaa energiaa kaamosajassa vain tuntuu olevan.

  Syksytytöstä kesänaiseksi

  Ennen vanhaa juuri syksyn tulo antoi kauan odottamani energiapiikin lämpimän, ja helteiden vuoksi joskus jopa ahdistavankin, kesän jälkeen. Viileä raikas ilma oli loistava ulkoiluun ja kunnon hikiliikuntaan. Jotain henkistä mielenrauhaa toivat myös valoa hohkavat katulamput muuten pimeässä, syyslehtien peittämässä katukuvassa.

  Kummallisesti sitä näköjään siis vielä näin yli kolmekymppisenäkin muuttuu syksytytöstä kunnon kesänaiseksi! Hassusti tuo käännekohta osui juuri myös ajankohtaan, jolloin minusta tuli äiti.

  Miten pimeästä ja kylmästä kaamosajasta sitten selviää? Itse pyrin tekemään elämisestä ja olemisesta niin mukavaa, kuin se vain suinkin on mahdollista. Ja siispä tartuinkin tuumasta toimeen ja kokosin itselleni vinkkilistan kaamosajasta selviämiseen, josta toivottavasti on sullekin iloa!

  Kaamosajan vinkkilista

  1. Ne villasukat, kynttilät ja lämmin kupponen

  Tähän voisi lisätä vielä lämpimän viltin alle käpertymisen ison suklaalevyn kera. Ja kaikki tämä tietenkin tapahtuu omassa rauhassa lasten nukkumaan mentyä. Päiväkin sujuu nopeasti, kun on jotain extraihanaa, mitä odottaa!

  2. Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen

  Ehkä tylsä ja niin perinteinen, mutta supertehokas vinkki! Ja onhan luonnonaikojen vaihtelu vaan itsessään niin hämmästyttävää aikaa, ettei sitä kannata jättää ihastelematta. Metsässä pienet tutkiskelureissut ja luontokappaleiden ihmettely lasten kanssa tekevät hyvää kaikkien keuhkoille ja mielelle.

  3. Hemmottelua ja lisää hemmottelua

  Jos vain kukkaro sallii, niin kasvohoidossa tai hieronnassa käyminen piristää mieltä mukavasti! Kotioloissa sauna, pitkä lämmin suihku tai kylpyhetki kasvonaamioineen on myös self-care -matskua parhaimmillaan.

  4. Yhdessä mukavampi

  Vaikka onkin pimeää ja kurjaa, ei kannata jäädä yksin lasten kanssa sisälle märehtimään. Kunnon kaveriterapia ja hyvät naurut auttavat jaksamaan. Käy siis kylässä kavereilla ja muiden lapsiperheiden luona (tai esimerkiksi seurakunnan ja Mannerheimin lastensuojeluliiton järjestämässä toiminnassa) yhdessä lasten kanssa.

  5. Monipuolinen ravinto ja D-vitamiini

  Ettei nyt pelkäksi suklaansyömiseksi menisi tämä lista, niin mainittakoon vielä viimeisenä, muttei toki vähäisimpänä, monipuolisen, terveellisen ja riittävän ravinnon merkitys jaksamiselle. Sen kyllä huomaa heti syvällä sisuksissaan, jos tulee syötyä pidemmän aikaa yhtään huonommin. Myös D-vitamiinia kannattaa muistaa napsia suositusten mukaisesti pimeiden aikojen yli.

  Minkä vinkin sinä listaan vielä lisäisit?

  Instagramista meidät löydät: vauhtipoikajavillasukka

  Vastaa