• You are currently viewing Touhukas lapsiperheen loma Oulussa!

  Touhukas lapsiperheen loma Oulussa!

  Kaupallinen yhteistyö Nallikari Lomakylän kanssa.

  Touhukas lapsiperheen loma Oulussa! Syysloman alkuun vierailimme Oulussa Nallikarissa, kahden naisen ja 4 pojan voimin, mukana myös pieni tyttövauva. Miten hienot majoitustilat satuimmekaan varaamaan, kertakaikkisen idyllinen Villa Poiju Nallikarin lomakylässä. Nallikari sijaitsee muutaman kilometrin päässä Oulun keskustasta. Oikeastaan sopivasti keskellä kaikkea, kuitenkin omassa rauhassa.

  Oulusta löytyykin viihdykettä jokaiseen makuun, varsinkin lapsiperheen näkökulmasta, sisäleikkipuistoista ostoskeskuksiin. Meidän touhukas lapsiperheen loma Oulussa kului todella nopeasti!

  Viihtyisä Villa Poiju on lapsiperheen suosikki!

  Lähdimme matkaan kahden naisen, neljän 8-14 vuotiaan pojan ja yhden vauvan kanssa, joten vaatimus majoituksesta oli silläkin kova, piti olla tilaa ja rauhaa, eikä hotelli palvellut tässä yhteydessä meitä. Olemme vuosittain matkaillessa päätyneet Nallikarin lomakylään, sillä siinä on ollut helppo pysähtyä pitkälläkin matkalla mökkiin, ja se on palvellut lapsiperhettä hyvin.

  Isot poikani ovat viihtyneet parvella, siellä on iltaleikit leikitty ajomatkojen jälkeen, ja keittiö on aina ollut tarpeellinen. Mökkejä on eritasoisia ja -hintaisia, ja tällä kertaa, tällä kokoonpanolla päädyimme kokeilemaan villaa, enkä voisi olla tyytyväisempi. Halusimme kokeilla erilaisella kokoonpanolla mahdollisimman helpon lapsiperheen 3 päivän loman Oulussa. Sitä se olikin!

  Kahdella makuuhuoneella varustettu, saunallinen ja takallinen Poiju Villa tarjosi oman rauhan ja parkkipaikan suoraan villan edestä, mikä on todella kätevää näin lapsiperheen näkökulmasta, varsinkin kun mukaan tuli myös vauvan vaunut. Kokeneena majoittujana huomasin heti, että tiloihin on panostettu ja viihtyvyys taattu. Olimme varmoja, että syömme aina ulkona, mutta kuinka ollakaan villan keittiö oli tällä kokoonpanolla ahkerassa käytössä. Avoin olohuone/keittiö oli kätevä.

  Poiju Villasta oli suora näkyvyys merelle, ja takapiha oli ihana lisä. Pojat saivat purkaa iltaisin viimeisetkin mehut takapihalla, sillä oma takapiha takasi makoisat lumileikit. Lumi tulikin pohjoiseen jo, ja hankileikit kutsuvat, lumisodasta lumiukkoihin! Huoneiston ilmainen wi-fi takasi rauhoittumista iltaisin, sekä palveli, tottakai, sitä tarkoitusta, että eihän me naiset voitu töitämme ihan täysin kotiin jättää odottamaan. Iltaisin saimme nauttia rauhassa saunan lämmöstä, ja omasta hetkestä, sillä tilaa villassa riitti niin, että lapset saatiin nukkumaan omaan rauhaan.

  Touhukasta tekemistä Nallikarissa ympäri vuoden

  Nallikarin syyslomien puuhana oli Pimiä Seikkailu. Päätimme kokeilla tämän lomamme toisena iltana. Taskulampuilla liikkuminen heijastimia etsimässä pimeässä olikin eksoottinen kokemus lapsille, vaikka räntäsateessa menimme. Radan päästä löytynyt kuva-arvoitus tuli käydä kertomassa vastaanotossa, siitä sai palkinnon. Palkinnon parissa vierähti hetki. Se olkoon yllätys, jos satutte vaikka kokeilemaan!

  Vastaanotosta voi vuokrata välineitä ympäri vuoden; jopoja, läskipyöriä, sekä talvisin suksia ja lumikenkiä. Meillä oli tarkoitus jopoilla keskustaan, johon on vain muutama kilometri, mutta jääpeite esti sen tällä kertaa.

  Nallikarin rannalta lähtee Hietasaaren luontoreitistö, johon voi helppouden vuoksi tutustua kesäisin myös pyörillä. Reittien varrelta löytyy myös makkaranpaistopaikka. Rannalla on myös mahdollisuus vaijeriliukuun.

  Loman toisena päivänä aurinko helli meitä lämmöllä ja lähdimme tutustumaan rantaviivaan, Nallikarin rannalle. Nallikarin uimaranta sekä vieressä sijaitseva Eden hellii kesäisin lämmöllä. Rannalta löytyy paikallinen nähtävyys majakka, sekä ulkokuntosali ja telineitä. Kävimme kiipeämässä majakkaan, olihan se hurja kokemus ja huikea näkyvyys merelle, sekä ihailimme pitkää rantaviivaa. Kesäisin uimarannalla riittää tilaa telmiä pitkällä rantaviivalla.

  Talvisin Nallikariin nousee Talvikylä, jonne olen haaveillut pääseväni talvella! Olisipa mahtavaa kokeilla talvisia aktiviteetteja: porot, mönkijät lapsille, tuubimäki, hoijakkakelkka, moottorikelkkarekikyyti, pilkkiretket. Talvikylässä on erinomainen mahdollisuus tutustua lumi- ja jäärakentamiseen.

  Talvikylässä on saatavilla kuumaa juotavaa, munkkeja, vohveleita sekä makkaraa. Talvikylä on avoinna helmikuusta maaliskuun loppuun.

  Herkullinen lounas Nallikari Bakery & Bistro:ssa

  Vierailimme matkan aikana pizzabuffetissa, Nallikari bakery & bistro;ssa. Leivosten ystävänä ja leipojana, tämä oli vaikuttava kokemus. En ensinnäkään ole ennen tiennyt tämän ravintolan olemassaolosta, joten tämä oli yllätys ja miellyttävä sellainen. Salaattipöytä on todella kattava ja maukas. Pastasalaatti yksistään olisi jo upea lounas, mutta valinnanvaraa löytyi jokaiselle. Limsahanat houkuttelivat poikia useamman kerran. Pizzat olivat täyttäviä, ranskalaiset hamstrattavan herkullisia ja joukon allergikolle gluteeniton pizza tuli nopeasti, huolimatta siitä, että unohdin mainita asiasta aiemmin.

  Vielä ruokaähkyn jälkeen vatsasta löytyi kakun mentävä aukko. Upeita kondiittorin tekemiä leivoksia löytyi vitriinistä. Tuplasuklaaleivos oli kerrassaan makuelämys. Täyteläinen koostumus. Pelkästään tämän leivoksen perässä tulen uudestaankin. Kerrassaan ihana!

  Bakery & Bistron listalta löytyy monenlaista vaihtoehtoa, kakkubuffettia, sekä pizzabuffetia. Ravintola sijaitsee vastaanoton yhteydessä, joten siitä oli helppo hakea mukaan huikopalaa myös villaan, aktiivisen shoppailun jälkeen. Näin teimme rankan shoppailun päätteeksi!

  Tutustu Ravintolan herkulliseen ja kattavaan valikoimaan!

  Todella rentouttava loma ja koen, että saimme kokea rentouttavan lapsiperheen loman Oulussa, touhukkaan syysloman aloituksen, sekä yhteistä laatuaikaa. Hyödynsimme Oulun palveluita, puistoja, sekä kauppakeskuksia ja saimme hankittua talvivaatteetkin jo valmiiksi. Pohjoisen talvi on pitkä, alkaa aikaisin, loppuu myöhään.

   

  Nallikarin Lomamökit & Poiju Villat -20 % päivän hinnasta lokakuun loppuun asti!

   

  Nallikarin lomakylän facebookista löydät ajankohtaiset tapahtumat ja vinkit!

   

  Vastaa