• You are currently viewing Yllättävä helpotus raskaus kipuihin

  Yllättävä helpotus raskaus kipuihin

  Moniin raskauksiin ilmeisesti kuuluu erilaisia kipuja ja muita tuntemuksia, joista kaikki ei ole niin mukavia. Varsinkin mitä pidemmälle raskaus etenee sen enemmän erilaisia särkyjä ja jomotuksia saattaa tulla. Erilaiset oireet voivat johtua monista syistä ja niitä pyritään myös hoitamaan erilaisin keinoin.

  Lue myös: Raskausdiabetes, mailmanloppu vai huippujuttu?

  Oireet

  Raskauden edetessä minullekin on tullut erilaisia liitos- ja lonkkakipuja jotka olen ajatellut johtuvan painonnoususta, raskauden aiheuttamasta nivelten löystymisestä sekä ihan vaan siitä että raskauteen “kuuluu” kipuja. Kivut ovat aiheuttaneet sen että kun käännän kylkeä nukkuessani, herään siihen kipuun. En ole aikuisiällä ainakaan ollut kovin nopea nukahtamaan joten aina herätessä kestää ehkä viidestätoista minuutista puoleen tuntiin ennen kuin saan uudestaan unta. 

  Myös liikkuminen sekä istuminen on ollut hankalaa. Puolen tunnin istumisen jälkeen on ollut ihan pakko päästä hetkeksi liikkeelle, kun säryt on vieneet kaiken keskittymiskyvyn.

  Olen käynyt viikoittain hierojalla jo muutaman kuukauden ja kokenut saavani siitä pientä apua, ainakin hetkellisesti. Olen myös puhunut vaivasta neuvolassa josta sain lähetteen fysioterapeutille. Fysioterapeutilta sain muutamia vinkkejä liikkeistä jotka voisivat auttaa kipuihin. Varsinaista helpotusta ei kuitenkaan ole tullut jumpalla eikä venyttelyllä

  Ratkaisu löytyi vahingossa

  Aloitimme nopean makuuhuoneen remontin edellis viikolla. Tyhjensimme makuuhuoneen olohuoneeseen ja nukuimme siinä omassa sängyssä. Remontin piti olla nopea ja helppo, mutta niinkuin aina ne tuppaavat venymään ja mutkistumaan. Tarkoitus oli että saman viikon lauantaina, kun meille tulee kolme lasta yökyläilemään on homma ohi ja tavarat takaisin paikoillaa. No ei ihan ollut.

  Lauantai koitti ja kysyttiin kaikilta missä kukakin mieluiten nukkuisi. Vaihtoehdot oli siis olohuoneessa meidän sängyssä, pojan huoneessa puhallettavalla patjalla tai yläkerrassa vierashuoneessa. Kaikki halusivat nukkua alakerrassa ja niinpä me menimme miehen kanssa yläkertaan vierashuoneeseen. 

  Lue myös: Poikien ystävyys näkyy ja kuuluu!

  Vierashuoneen sänky on toiminut pääasiassa lasten pomppulinnana viimeiset pari vuotta. Vaikka sänkyä on tuolla tavoin kohdeltu kaltoin on se vielä ehjä. Oman rauhan ja tilan tarpeen vuoksi päätimme nukkua vierashuoneessa remontin loppuun saakka. Jo kolmen yön jälkeen aloin huomaamaan olossani muutoksia. Lonkkakivut loppuivat vasemmalta puolelta tuossa ajassa. Vajaassa viikossa kivut loppuivat myös oikeasta lonkasta ja aloin saada nukuttua lähes kokonaisia öitä!

  Mikäli sinulla on raskaus kipuja suosittelen lämpimästi kokeilemaan hassujakin vaihtoehtoja jotta oireet loppuisivat.

  Vastaa