• You are currently viewing Sinä päivänä rakastuin poikaan

  Sinä päivänä rakastuin poikaan

  Jo nuorena tyttönä ajattelin, että minusta tulee pienen tytön äiti. En edes koskaan ajatellut sen syvemmin, miksi, mistä ja miten tuollainen ajatus oli päähäni kummunnut. Ihan hassusti jopa ajattelin, että enhän minä varmasti edes voisi saada poikaa!

  Miten minä osaisin olla pojan kanssa? Osaisinko olla pojan äiti?

  Huolta ja pelkoa

  Saatuani tietää odottavani poikalasta, päähäni nousi raskausaikana useita huolenaiheita. Painoin käteni alati kasvavalle vatsalleni ja pohdin.

  Osaisinko keskustella kanssasi? Löytäisimmekö yhteisiä asioita, joita haluaisit kanssani tehdä? Mitä, jos et enää joku päivä välittäisikään minusta? Mitä, jos et haluaisikaan kertoa minulle, mitä ajattelet ja tunnet? Osaanko kasvattaa sinusta rehdin ja muut huomioonottavan miehen?

  Juuri näin sen pitikin mennä

  Mutta nyt, kun olet siinä, ei mikään ole koskaan ollut yhtä selvää.

  Sinut oli tarkoitettu juuri minulle.

  Kun katson sinua, en voisi kuvitellakaan sinun olevan kukaan muu kuin sinä. Ihana, täydellinen pikkupoika. Jokaista pikkuruista varvasta ja sormenpäätä myöten. Miten voisinkaan enää koskaan ajatella eläväni elämää ilman sinua!

  Poikani myötä ymmärsinkin, että lapsen sukupuolella ei ole mitään väliä. Minulla itselläni oli ollut vain turhia huolia ja ennakkoluuloja. Lapsi on nimittäin aina juuri itsenään se kaikkein paras ja rakkain. Oli hän sitten poika taikka tyttö. Ja sen poikani on minulle opettanut.

  Tänä päivänä minä sanonkin siksi sinulle:

  ”Kiitos, että tulit. Juuri sinua minä tarvitsin.”

  Seuraa meitä myös Instagramissa: @vauhtipoikajavillasukka

  Vastaa