• You are currently viewing Hyödyllistä omaa aikaa

  Hyödyllistä omaa aikaa

  Minun on välillä vaikea ottaa omaa aikaa, kun kotona on aina jotain tekemistä tai lapsen kanssa voisi olla enemmän ja aktiivisemmin. Poden huonoa omaatuntoa mikäli katson telkkaria tai teen jotain muuta vastaavalla tavalla hyödytöntä. Vaikka tiedän että oman ajan ottaminen on tärkeää on se silti hankalaa. Onnekseni olen kuitenkin löytänyt tavan miten voin kotona ottaa aikaa sarjojen tai dokkareiden katseluun ilman että se aiheuttaa itselleni huonoa mieltä. 

  Tämän vapauden tunteen minulle saa aikaan lusikkaleivät! Olen aina pitänyt pienestä näpräämisestä keittiössä vaikka en muuten ole lainkaan käsityöihminen. Karjalanpiirakat ja lusikkaleivät on aina olleet sellaista rentouttavaa tekemistä jossa mieli lepää. Varsinkin nyt joulun lähestyessä lusikkaleivät on hyvä leivonnainen oman ajan ottamiseen.

  Näitä voi viedä tuliaisiksi tai pistää pakkaseen odottamaan herkkuhetkeä. Itse teen kerralla aika ison taikinan ja taikinaa muotoillessa ehtii katsoa pari kolme jaksoa jotain mieleistä sarjaa. Kerron kuitenkin pienemmän määrän reseptin jota voi tarvittaessa helposti suurentamaan!

  Lue myös: Äiti, älä unohda itseäsi!

  Lusikkaleivät

  Aineet:

  200g voita (ihan oikeaa voita, ei margariinia)

  1,5 dl sokeria

  2 tl vaniljasokeria

  1,5 tl ruokasoodaa

  4,5 dl vehnäjauhoja

  Lue myös: Mitä tänään suötäisiin?

  Ohje:

  1. Leikkaa oikea määrä voita kattilaan. Itse käytän niin isoa kattilaa että kaikki aineet mahtuu siihen eikä tiskiä tule enempää.
  2. Keitä voita miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes väri muuttuu ruskehtavaksi.
  3. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon sokeri. Anna seoksen jäähtyä n. 10 minuuttia
  4. Sekoita vehnäjauho, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään.
  5. Sekoita kuivat aineet voin ja sokerin joukkoon.
  6.  Painele taikinaa pikkulusikkaan, jotta se muotoutuu tasaiseksi. Siirrä muotoiltu taikina pellillä olevalle leivinpaperille. 7.Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia, niin että pikkuleivän reuna saa ihan vähän väriä.
  7. Anna jäähtyä muutama minuutti ja käännä puolet pikkuleivistä.
  8. Laita käännettyjen päälle ¼ teelusikallista haluamaasi makuista marmeladia.
  9. Aseta kääntämättä jätetty puoli marmeladin päälle ja pyöritä lusikkaleipä sokerissa.
  10. Anna jäähtyä jotta osat tarttuvat hyvin toisiinsa.
  11. Nauti!

  Ohjeen kohta 6 on se jonka aikana voi rauhassa katsella mieleistä sarjaa tai nauttia muulla tavoin omasta ajasta. Meillä ainakaan mies tai poika ei ole kertaakaan huomauttanut että katsoisin liikaa telkkaria, lähinnä päinvastoin.

  Vastaa