• You are currently viewing Miksi en voi olla vain kasvissyöjä?

  Miksi en voi olla vain kasvissyöjä?

  Miksi en voi olla yksinkertaisesti vain kasvissyöjä?

  On ollut mielenkiintoista törmätä netissä keskusteluun kasvisyönnistä ja siitä, että sillekin on keksitty nykyään tuhat eri nimeä.

  Minä olen ollut kasvissyöjä sujuvasti jo kohta 30 vuotta. Paljon ennen kun siitä tuli “muotia”. Pitkään on riittänyt, että olen sanonut olevani kasvissyöjä, on ollut helppo lisätä kysyttäessä, että käytän kuitenkin satunnaisesti maitotuotteita.

  Nykyään pitäisi jo tietää aivan ihmeellisiä nimityksiä kasvisyönnille. Jokaisella kasvisyöjällä on omanlainen nimityksensä sen mukaan syökö myös kananmunaa tai ehkä kalaa. Käyttääkö maitotuotteita tai ehkä hunajaa… mutta pelkkä kasvisyöjä ei sovi enää olla.

  Minä olen siis virallisesti nyt Laktovegetaristi, tai useimmiten Vegaani. Yksi pojistani on Pescovegetaristi. Muut perheemme tyypit ovat Fleksaajia, yksi on puhdas Sekaani.

  Anteeksi mitä? 

  Niinpä!

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön ?Jonna-Emilia? (@poikienaitiblogi) jakama julkaisu

  Miksi tuhat eri nimeä?

  Kasvisyönti ei ole ainoa asia mikä on saanut nykyisin tuhat eri nimeä. Myös sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisenkin voi kuvaillaan erilaisilla nimiyhdistelmillä. Vaihtoehtoja on hurjasti. Listaa voi kurkata Setan sivuilta.

  Se onko se järkevää, jakaa aika paljon mielipiteitä.

  Itse näen, että kaikki tämmöinen nimeäminen vaan lisää ihmisten tunkemista erilaisiin lokeroihin.

  Sitäpaitsi en tiedä teistä muista, mutta oma arkeni on ainakin kaiken työn ja koulun ja perheen suhteen niin kuormittavaa, että olisi ihan mahdoton edes oppia muistamaan erilaisia nimityksiä mitä nyt koko ajan lisää kehitetään.

  Eihän se tietysti minulta ole pois jos joku muu haluaa itsestään näitä erilaisia nimityksiä käyttää, mutta ei tulisi olettaa, että me muut ehdittäisiin niitä opettelemaan ulkoa tai että me ne muistettaisiin niitä jatkossakaan.

  Mulle riittää että muistan monelta mun pojan treenit on tänään, jotta muistan viedä hänet sinne. Riittää, että muistan ottaa pyykit koneesta illalla (usein unohdan senkin) ja muistan ostaa kaupasta leipää jos on kotoa loppu. Mulle riittää, että tiedän nämä omat arkiset kuvioni.

  Jos minua kiinnostaa mitä naapurin Pirkko syö, niin voin kysyä. 🙂

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön ?Jonna-Emilia? (@poikienaitiblogi) jakama julkaisu

  Opetatteko näitä uusia nimityksiä lapsille?

  Mielenkiinnosta kysyisin, että ne teistä jotka käyttävät kaikenlaisia uusia listauksia ja nimityksiä asioille, niin oletteko opettaneet niitä myös lapsillenne? Mistä iästä eteenpäin?

  Vastaa