• You are currently viewing Iässä vellomista vaiko elämistä – sinä päätät!

  Iässä vellomista vaiko elämistä – sinä päätät!

  Täytin tänään 34 vuotta. Yleensä olen aina kauhistellut uutta numerolukua, mutta tällä kertaa se ei juuri hetkauttanut. Olen ehkä itseäni myös asiaan valmistanut – olenhan ollut tavallaan 34 vuoden ikäinen jo kokonaisen vuoden ajan.

  Siis en nyt ihan kirjaimellisesti sentään, mutta ajatuksissani kyllä. Sillä, kun ikää alkaa kertymään, saa itselleen aika ajoin muistutella, että minkäs ikäinen sitä nyt onkaan. Useampaan kertaan olen viime vuodenkin aikana muistellut, olenko 33 vai 34, ja mielessäni tekemieni laskutoimitusten jälkeen ilokseni todennut olevani vielä 33-vuotias.

  Mutta kaikesta huolimatta, who cares.

  Ikä on vain numeroita ja meistä kukaan ei ole tästä enää yhtään enempää nuortumassa. Päinvastoin, tänään olen nuorempi kuin huomenna, vuoden tai kymmenen vuoden kuluttua. Ikäkriisi on vain oiva (lue myrkyllinen) tapa viedä ajatukset pois itse elämisestä. Elämää kun on niin kauan kuin ihmisessä henki pihisee!

  Ikäkriisille kenkää

  Minulla ikäkriisi alkoi jo parikymppisenä. Olin ihan varma, että elämäni päättyy täyttäessäni 30. Ajattelin, että sen jälkeen kaikki ilo elämässä päättyy ja naisellisuuteni on riistetty (tässä kohtaa en voi täällä kuin itsekseni nauraa). Ajattelin siitä eteenpäin olevani vain pelkkä elämääni katkeroitunut nainen, jonka ainoat elämän kiintopisteet olisivat enää ura ja lapset – kuolemaa siinä sivussa odotellen. Siinäpä sitä kuluivatkin rattoisasti nuoren parikymppisen vuodet ikäkriisissä märehtien.

  Olenkin nykyään totaalisen kyllästynyt omiin ”Voi eii, olenpa minä vanha!” – kommentteihini. Varmaan olenkin vanha kuusivuotiaan tai parikymppisen silmissä. Sen sijaan minua muutaman vuosikymmenen vanhemmat ihmiset saattavat nähdä asian aivan toisin. Jonkun mielestä olen siis aina nuori taikka vanha, mutta oleellista on, miten itse asian koen. Ja erityisesti se, miten se vaikuttaa omaan elämääni.

  Voinhan toki keskittää ajatukseni ikäni murehtimiseen sen sijaan, että eläisin tässä päivässä ja tässä hetkessä. Mutta siinä tapauksessa saattaa käydä niin, että joku päivä havahdun elämättömäksi jääneeseen elämääni. Elämään, josta liian suuren osan aikaa ja energiaa käytin ikäni murehtimiseen elämisen sijaan. Se vasta tylsää on jos jokin.

  Muistatko silloin, kun..?

  Ylipäätään tuntuu, että iän kertyessä yhteinen aika ystävien ja tuttujen kanssa kuluu yhä enemmissä määrin menneiden muisteluun sen sijaan, että keskityttäisiin uusien muistojen kerryttämiseen. Toki menneiden muistelu on itsessään äärettömän hauskaa ja antoisaa. Mutta jos kaikki yhteinen aika kuluu vain muisteluun, ei se anna myöskään uusille muistoille tilaa.

  Välillä sitä joutuu itseäänkin ravistelemaan ja muistuttamaan, että menneitä ennättää käydä läpi sitten joskus siellä vanhainkodin kiikkustuolissa (ja onhan sitä elämää vielä sielläkin). Se elämä kun on tässä ja nyt. Sitä on ihan oikeasti vielä jäljellä, vaikka ei olisikaan enää se parikymppinen nuori ”maailma on minun – valloittaja”. Vielä on monia vuosia ja unohtamattomia hetkiä edessäpäin. Kunhan niille itse antaa vain tilaa.

  Kohti uusia muistoja

  Millaisia uusia muistoja sitä voisi sitten kerryttää?

  Omalla kohdallani parhaat muistot syntyvät erilaisista kokemuksista, tapahtumista, ihmisistä ja hetkistä. Asioihin ja hetkeen heittäytymisestä.

  Siksi en enää aio panostaa intensiivisesti esimerkiksi vain yhteen tiettyyn harrastukseen. Uusi harrastukseni onkin kokeilla useita eri harrastuksia ja kerätä muistoreppuuni mahdollisimman monta erilaista ja ainutlaatuista kokemusta.

  Sen myötä nappasinkin kynän kätöseeni ja kirjoitin itselleni oman elämäni bucket listan. Listalla on koottuna asioita, joita haluan elämässäni vielä tehdä. Lista täydentyy sen mukaan, kun uusia ideoita syntyy.

  Bucket list

  -Kokeile koskenlaskua

  -Yövy metsässä

  – Matkusta Amerikkaan

  – Käy seinäkiipeilemässä

  – Ratsasta hevosella maastossa

  – Keitä pannukahvit metsässä nuotion äärellä

  – Tee ruokaa metsässä

  – Käy tansseissa

  – Käy ajamassa rallia

  – Matkusta yksin ja ystävien kanssa kotimaassa

  – Lennä ilmassa kuumailmapallolla tai jollain muulla härvelillä

  – Juokse puolimaraton

  – Käy esiintymässä jossain

  – Käy patikoimassa

  – Käy köysiradalla

  – Julkaise ensimmäinen Instagram-video pohjautuen seuraajien esittämiin ”kysy ihan mitä vaan -kysymyksiin”

  Älä ajattele, mitä muut sinusta ajattelevat – se estää vain elämästä!

  Miltä juuri sinun bucket listasi näyttäisi?

  Psst.. Käy myös kurkkaamassa Instagramissa, mihin kysymyksiin pääsin videolla vastaamaan: @vauhtipoikajavillasukka

  Vastaa