• You are currently viewing OPERAATIO: erämökki Lapissa!

  OPERAATIO: erämökki Lapissa!

  Kolmas tontti, kolmas projekti! OPERAATIO erämökki Lapissa! Me ostettiin oma järven poukama, kerroinkin siitä jo syksyn alussa Instagramissa! Toinen järvenrantatontti! Apua, suurin ja toivottavasti hitain projekti. Edellisten projektien hurahtaessa nopeasti silmien ohi, melkein jo suorittamisen kannalta otettuna, tämä projekti ei yhdessä kesässä valmistu, sillä omin käsin meinataan tehdä, mitä tästä oikein tulee?!

  Erämökki on parasta palautumista!

  Omituista ajatella, että vielä reilu seitsemän vuotta sitten emme omistaneet mitään rahallisesti arvokasta! Keskityimme kasvattamaan pienet poikamme isoiksi ja vahvoiksi, samalla kaivaten luonnon rauhaan. Ja niinpä ensimmäinen hankintamme olikin erämökki järven rannalta! Usein perheen ensimmäinen kiinteistöhankinta on asunto, tai omakotitalo. Meillä se oli mökki. Sähkötön, vedetön mökki. Esikoinen oli juuri aloittanut koulutaipaleen ja nuorin hädin tuskin vaipoista irronnut. Vaan sieltä löysimme itsemme, keskeltä järvenrantamökkiä, vanhaa sellaista.

  Tämä hankinta kannatti, suuren suuri perheen kasvutarina, kasvutarina minuna myös, sekä kasvutarina remontoimisellemme. Täällä olen viettänyt aikaa hiljaisuudessa yksin useasti kesäisin, itkenyt ja nauranut ystävien kanssa, ja kantanut sankossa vettä järvestä, kengät märkänä. Ikkunasta ihaillut poikia isän kanssa paiskimassa halkoja, opettamassa pyörällä ajamista ilman apurattaita, ja soutamassa tyynellä järvellä. Olenkin kuvannut tämän mökin muutosta Instagramin puolelle vuosi sitten kuvin. Mökin myötä uskaltauduimme ostamaan talon, muutamia vuosia sitten. Ja kuinkas muutenkaan, sekin tuli remontoitua kauttaaltaan. Ensin sisältä, sitten ulkoa. Usein projekteissa edetään niin, että minä hoidan suunnitelmat, piirustukset ja mieheni tekee, apuna ystäviä. Viime vuosina olen tosin löytänyt itseni kädet maalissa, ah kuinka ihanaa se onkaan! Seitsemän vuotta mökkiä remontoitiin sydämellä, niistä viimeiset vuodet yhtä aikaa kotia. Voisinkin sanoa, että tähän lajiin pitää tuntea rakkautta. Sitä ei vaan ”tehdä, myydä ja tienata”, mutta koska rakastamme mökkeilyä ja projekteja, saimme mökistä suurta iloa ja se mahdollisti meille monia asioita. Lopulta tuli sitten aika luopua mökistä, jotta voisimme toteuttaa toisia unelmia.

  Unelmana hirsimökki!

  Unelmia toteutettiinkin, ensin talo remontoitiin loppuun, tuli uusi keittiö, katto- ja piharemontti, sekä poreallas. Mieheni unelma, järvenrantatontti Lapista, hänelle rakkaalta paikalta. Hirsimökki, jonka yhdessä toteutamme. Rakkaiden kalavesien luona. Jossa hän usein poikien kanssa viihtyykin, haikeaa mutta antoisaakin. Ajatuksena on rakentaa hirsimökki, ihan itse perheenä, tai oikeastaan isä- pojat asenteella, taaten kaikilla rakkaan kohteen tunnesiteen muodostumisen. Itse tehdessähän se rakkaus usein syntyy.

  Ensi kesänä projektia Lapissa aloitellaan, rakennusluvat ovat jo haettu ja rakennukset suunniteltu. Materiaaleja on jo varastoitu. Suunniteltu on saunaa, vierastaloa, mökkiä, huussia ja varastoa. Nämä eivät yhdessä, edes kahdessa kesässä valmistu. Mökki onkin näistä työläin tapaus, joten siihen menee aikaa. Tästäkin syystä vierasmaja, huussi ja sauna ovat tärkeimmät ja ensisijaiset rakennukset! Odotan innolla, että pääsen tähän aurinkoiseen poukamaan nauttimaan raikkaan Lapin metsän tuoksuista ja puusaunasta, järvinäkyvyydellä, pitkästä aikaa! Löydän varmasti itseni tontilta kokkaamasta ja haaveilemasta ensi kesänä. Erämökki Lapissa odotuttaa, sitä odotellessa, mieheni aloitti kotona harjoitustyön, laavun rakentamisen.

   

  Vastaa