• You are currently viewing Ystävien kanssa eri elämäntilanteessa -mitäs nyt?

  Ystävien kanssa eri elämäntilanteessa -mitäs nyt?

  Mulla on tosi yllättävä tilanne elämässä, mihin en olisi ikinä uskonut joutuvani yli 40 vuotiaana. Tilanne on se, että todella moni ystäväni on täysin eri elämäntilanteessa kuin minä, jopa siskot.

  Lähes kaikilla ystävilläni on menossa kakkapyllyjen pesutalkoot, eli pikkulapsiaika. Itse olen jo siinä seuravassa vaiheessa. Siinä vaiheessa kun lapset on isoja ja olisi kiva tehdä vähän erilaisia juttuja.

  No…sillähän ei ole tietenkään ystävyyden kannalta mitään merkitystä missä elämänvaiheessa kukakin menee, mutta kriisin se tuottaa silti.

  Mietin esimerkiksi yksi päivä, että kukahan lähtisi reissuun mun kanssa ja en keksinyt enää ketään. Lähes jokaisella on niin pieni lapsi etteivät he raaski olla poissa lapsensa luota. Minä taas olen siinä elämänvaiheessa kun matkustaminen on helppoa ja mukavaa, lasten kanssa sekä ilman.

  Kaikista ärsyttävintä on se, jos ehdotan jotain kivaa tekemistä tai menemistä, ystävä innostuu, mutta on ottamassa heti lapsiaan mukaan… ei kiitos. Oma fiilikseni lopahtaa heti.

  Minä kaipaan jo pikkuhiljaa sitä aikuisten aikaa ja tekemistä. Sitten jos haluan touhuta ja matkustella lasten kanssa, niin otan omat lapseni tietysti mukaan. Muiden lasten kanssa matkustelu (niin että omani eivät ole mukana) ei todellakaan kiinnosta. Kaikella rakkaudella. Lapsista tykkään ja ystävieni lapset ovat minulle rakkaita, mutta silti.

  Seuraathan mua myös instagramissa 🙂

  Uusia ystäviä hankkimaan?

  Olen pohtinut, että miten edetä tästä? Mitä tehdä kun ne parhaat ystävät on niin eri elämäntilanteessa?

  Minulla on ollut pieniä lapsia NIIN pitkään ja olen odottanut tätä aikaa NIIN kovasti, nyt haluaisin siitä päästä oikeasti myös nauttimaan.

  Minulla on omasta mielestäni juuri sopivasti ystäviä, enkä sinänsä kaipaa ystäviä enempää. Toisaalta olisiko minun syytä kuitenkin laajentaa ystäväpiiriäni sen verran, että siihen mahtuisi myös niitä, jotka elävät kanssani samaa elämänvaihetta?

  Ystävystyminen tällä ikää on mielestäni aika haastavaa, varsinkin minulle kun teen töitä kotona. Illat kuskaan aikalailla lapsia harrastuksiin. Aikaa ystäville olisi ehkä nopeasti kaiken arjen lomassa, siksi olisi kätevintä kun ystävät asuisivat tosi lähellä.

  Yksi tapa löytää uusia ystäviä on Kaverisovellus, minkä kautta voi esimerkiksi löytää muita Poikien Äitejä. Mitäs muita tapoja olisi?

  Lue myös: Oletko ollut joskus yksinäinen? Joka kolmas on!

  Ostosreissu Eurooppaan ja muuta kivaa…

  Onneksi miehen ystävien kautta oon tutustunut myös huippu vaimoihin, joiden kanssa onkin nyt kaikenlaista kivaa mietinnässä. Mietittiin joulukuuksi shoppailureissua Eurooppaan ja ollaan lähdössä kolmen perheen voimin maaliskuussa Ylläkselle. Siellä me käytiin ekan kerran viime talvena ja oli kyllä mahtava reissu (siitä lisää täällä).

  Viimeksi oltiin ihan vaan oman poppoon kanssa. Nyt on kiva kun saadaan seuraa ja tällä kertaa lähden ihan puhtaasti lomalle, eli ei työjuttuja! Saa ihan erilailla olla lastenkin kanssa, kun ei tarvitse räpsiä kuvia ja miettiä juttuaiheita koko ajan.

  Miten teillä muilla tää menee, ootteko pääsääntöisesti ystävien kanssa samassa elämäntilanteessa, vai elättekö eri vaiheita ja haittaako se yhtään menoa?

  Vastaa